luni, 6 ianuarie 2014

TABLETA CU ŞTIRI NECONVENŢIONALE - 49


D'ALE ALEŞILOR NOŞTRI
sau
CULEGEM CE AM SEMĂNAT

SORIN OPRESCU
primar general al Capitalei:
 
"Eu sunt acum la categoria multi, 
numai ca eu sunt primarul bestial".

EMIL BOC
fost preşedinte al PD-L:
 "Eu sunt Maradona din PD-L, cu burtica un pic cam mare".

MIRCEA GEOANĂ
fost preşedinte al PSD:
 
"Trebuie ca România să continue să fie un loc
în care aceste reţele de crimă organizată
să nu se întrepătrundă într-o reţea complexă
de tipul Mc Mafia".
"Liderul partidului nostru, eu, am fost desem­nat
candidat de un congres al partidului".

***

DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAŢĂ
 de Gheorghe Culicovschi 
avocat - Buzău 
INVIDIE

Între noi, pe-astă planetă,
Diferenţa este netă;
Tu succese ai la dame,
Eu nici chiar la epigrame!

SFATUL UNUI AMIC

Dacă vrei succes la dame,
Sincer, ţi-aş recomanda;
Nu le face epigrame,
Ci …cu totul altceva!

____________xxx____________

CÂTEVA
INSIGNE MILITARE 
ROMÂNEŞTI
SPECIALIST DE CLASĂ

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  
Alpinist militar - Vânător de munte
Vânătorii de munte reprezintă o specialitate militară a Forţelor Terestre Române, componentă a infanteriei. Unitățile de vânători de munte au rolul de a desfășura operații independent și în cooperare cu celelalte forțe, în teren muntos-împădurit, pe direcții și în raioane greu accesibile, în orice condiții de timp și anotimp.
Artilerie şi rachete antiaeriene
Ca arma, artileria si rachetele antiaeriene reprezinta produsul secolului trecut si, ca urmare, istoria sa de noua decenii de existenta, în care cuvântul de ordine a fost “mentinerea linistii aeriene a tarii”, prezinta sub diferite forme, evolutia de ansamblu a artei militare si tehnicii consemnata în aceasta perioada pe plan national si international. 
Evolutia este reflectata, în cazul de fata, prin înbogatirea continua a caracteristicilor tehnico-tactice ale mijloacelor de lupta specifice si a procedeelor de întrebuintare în lupta. Ziua de 15 august 1916 – zi în care s-au pus temeliile unei arme de mare viitor, a fost un început firesc, cu nimic diferit de orice început, dar care a generat o bogată tradiţie de luptă şi o evoluţie semnificativă. Apariţia în anul 1916, în structura armatei române a primelor entităţi specializate în lupta contra aeronavelor a consemnat, în mod firesc, apariţia artileriei antiaeriene ca gen de armă de sine stătător, cu rol, misiuni şi structură specifice. 

Artilerie
Photo
Artileria este arma destinată pentru sprijinul cu foc al operațiilor forțelor luptătoare, constituind mijlocul principal de lovire cu foc a obiectivelor terestre și de la suprafața apei. 
Legea nr.18 din 4 martie 1992 pentru ratificarea Tratatului cu privire la forţele militare convenţionale în Europa stipulează că:termenul artilerie înseamnă sistemele de mare calibru capabile să lovească obiective terestre, în primul rând prin executarea de foc indirect. Asemenea sisteme de artilerie asigură sprijinul de bază cu foc indirect pentru formațiunile de arme întrunite. Sistemele de artilerie de mare calibru sunt tunurile, obuzierele, piesele de artilerie combinând caracteristici de tunuri și de obuziere, aruncătoarele și sistemele multiple de lansare proiectile reactive cu calibru de 100 mm și mai mare.
Auto
Personaul militar care deserveşte şi întreţine tehnica auto face parte din corpul automobiliştilor militari. Se ştie că autocamioanele militare au un rol esenţial în realizarea asigurării de luptă în teren. 
Automobiliştii militari deservesc şi tehnica specială de luptă, precum tancuri, transportoare blindate, maşini de luptă ale infanteriei ori autospeciale din diferite arme (chimic, transmisiuni, etc).  

Neidentificată
_____________ooOoo_____________


PERSONALITĂŢI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
10 dolari 2002 - Canada
John Alexander Mac Donald (1815 - 1891) a fost un politic şi prim ministru al guvernului statului Canada.

Câteva vignete de pe bilete de loterie spaniole 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 06.01.2014

Niciun comentariu: