marți, 21 ianuarie 2014

AARSCHOFT (AERSCHOFT) - BELGIA



Mai jos am postat și alte fotografii cu arhitectură specifică 
localității belgiene AARSCHOT (AERSCHOT), provincia 
BRABANTUL FLAMAND,  regiunea FLANDRA, 
precum și o trimitere poștală ilustrată. 

Mănăstirea și biserica MAICA DOMNULUI 
Biserica MAICA DOMNULUI 
Biserica SF.ELISABETA
Hotelul HERTOGENMOLENS
Palatul VAN NIEUWLAND
Vedere spre râul și hotelul  HERTOGENMOLENS 
Gara
Pasarela pentru pietoni și bicicliști
Arhitectură locală
Arhitectură locală Art Nouveau
Vedere generală veche
Trimitere poștală ilustrată

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAȘI
 
Nicolae Iorga (1871 - 1940)
istoric, critic literar, documentarist,
dramaturg, poet, enciclopedist,
memorialist, ministru, parlamentar,
om politic și academician român
  • Să te întrebi ce ai greşit în ziua când vei vedea că nu mai ai duşmani.
  • Adevărul e pretutindeni, dar nu-l recunoaşte decât acela care îl caută.
  • Cu un singur adevăr, un om cumsecade își face mai mulți dușmani decât o canalie cu o viață întreagă plină de minciuni.  
_________xxx__________

CÂTEVA INSIGNE 
ȘI MEDALII ROMÂNEȘTI
DIN PERIOADA COMUNISTĂ

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".
   
INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Fruntaș în întrecerea utecistă
U.T.C = Uniunea Tineretului Comunist
Fruntaș în întrecerea utecistă
 
Uniunea Tineretului Comunist (cunoscută și prin acronim U.T.C.) a fost organizația de tineret şi rezerva de militanţi a Partidului Comunist Român. Sus am aplicat stema Uniunii Tineretului Comunist din România. În timpul Republicii Populare Române, organizaţia s-a numit Uniunea Tineretului Muncitor (acronim U.T.M.) Ea a fost întemeiată în anul 1922. În anul 1967 număra 2250000 de membri, adică 11,78% din populația României
  
Mai sus admiri steagul şi carnetul de membru UTC. 

Fruntaș în întrecere
Fruntaș în întrecere - 1981
Apariţia fenomenului social-economic comunist numit “întrecere socialistă”, se datorează lui Alexei Stahanov, care a fost primul fruntaş în mişcarea de întrecere socialistă în muncă, şi că exemplul actului său de “eroism în muncă” a fost promovat extrem de agresiv nu numai în Uniunea Sovietică ci şi exportat şi în celelalte state comuniste, inclusiv în România. 
În anii celui de al doilea cincinal sovietic (1933-1937), aşa numita mişcare “stahanovistă” şi-a luat numele de la minerul din Donbass care, într-un singur schimb de lucru, a reuşit, se zicea, să extragă 102 tone de cărbune, faţă de norma de 7 tone. S-a aflat ulterior că minerul a fost ajutat în obținerea recordului său și de către autoritățile politice ale minei. Alexsei Stahanov a fost recompensat cu montarea unui telefon, primind un cal cu şaretă, să poată veni mai repede omul la serviciu. 









Set medalii - Fruntaș în întrecere 
Anii - 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979 și 1980
Oricum, mişcarea stahanovista a fost promovată de Partid în toate domeniile de activitate din societatea comunistă, ajungând să cuprindă într-o formă sau alta şi pe contabili, şi pe cercetători, şi pe învăţători, şi pe miliţieni, securişti şi torţionari. Partidul a avut grijă să-i recompenseze pe câştigătorii acestor întreceri în muncă cu diverse diplome, medalii, chiar şi ordine ale muncii, acordând şi recompense materiale, dar numai pentru câştigătorii plasaţi pe primele 3 locuri. Ceilalţi participanţi, care reprezentau de fapt majoritatea oamenilor muncii, se alegeau în cel mai bun caz (aveau prioritate cei cu “origine sănătoasă”) cu evidenţierea lor într-una din frecventele şedinţe, organizate cu râvnă de către Partid şi sindicate, sau numele lor (uneori, însoţite şi de fotografii) erau atârnate la gazeta de perete.
Set medalii - Fruntaș în întrecerea socialistă
Anii - 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969 și 1970

Set 2 medalii - Fruntaș în întrecere 
Anii - 1971 și 1972
Nu se poate spune că recompensarea muncii în societatea comunistă “multilateral dezvoltată” din România nu avea şi portiţe care permiteau un câştig mai mare decât cel bazat pe “gradaţiile” sistemului de salarizare. Existau şi metode de salarizare în acord direct, pentru munca individuală cu bucata (metrul, tona, etc., după caz), sau în acord global pentru munca normată a unui colectiv în ansamblul sau, cu redistribuirea sporului de câştig peste limita salariului tarifar în funcţie de realizările bazate pe o normare internă. Numai că organele de partid şi de sindicat, împreună cu organele administrative superioare şi cele tutelare din ministere, aveau grijă să limiteze fondul de salarii în aşa fel încât rareori se putea obţine un câştig mai mare decât cu 20-25% peste salariul nominal.
______________ooOoo_______________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
1000 coroane 1945 - Cehoslovacia
Podebrad a trăit între anii 1420 - 1471 și a condus, ca rege, statul Boemia între anii 1458 -1471.

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni germane 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 21.01.2014

Niciun comentariu: