vineri, 24 ianuarie 2014

PROSTIA LA ROMÂNI - 1


PROSTIA LA ROMÂNI
sau
MARE-I GRĂDINA TA, DOAMNE!

SCROAFA NESIMŢITĂ?
O veste incredibilă vine din părţile Sucevei. O scroafă, alţii cică ar fi chiar porc, a devorat un bebeluş adus pe lume în urmă cu vreo patru luni de zile. Tata era plecat la muncă în lumea largă iar mama a plecat să aducă o găleată de apă de la fântâna vecinului. Scroafa a evadat din coteţ, a deschis uşa casei, a pătruns înăuntru, şi găsind copilaşul pe podea l-a mutilat pe viaţă. Organele de cercetare au constat că scroafa se plimba liberă prin spatiul Shenghen al curţii, deci nu avea coteţ, uşa nu a fost încuiată la plecare, iar bebeluşul, de doar patru luni de zile, sărise sprinten din pătuţ sau cărucior şi explora curios camera. Sunt presupuneri că mămicii îi cam plăcea băutura şi vorbăria lungă. Cine să fie acum scroafa nesimţită; animalul de curte sau animala de casă?  

BREAKING NEWS DE POVESTE
Nişte amici au mers să-l viziteze pe Gigi Becali la închisoare. Din informaţia aceasta o televiziune românească a făcut o ştire de breaking news. Peste zi s-a difuzat această ştire în 3-4 jurnale, au fost intervievaţi vizitatorii, s-a aflat că, din lipsă de mişcare, domnului Becali i-au cam amorţit oasele şi îl cam dor şalele, ba că ar fi nevoie chiar de o operaţie. Ştiam mai demult că o armată de avocaţi caută să-l elibereze din închisoare cu orice preţ. Se dorea a fi o sâmbătă seară de poveste în orice familie. La ora când mulţi gospodari de la ţară deja se culcase, televiziunea respectivă încă transmitea prin vocea unei reporteriţe de teren dârdâind de frig, de la poarta penitenciarului Poarta Albă, în reluare aceiaşi ştire, Jiji – grav bolnav, de astă dată. Există informaţii că şi puşcăriaşii dormeau la acea oră, iar domnul Becali se întoarcea pe partea cealaltă şi dădea un ...fâs!

DISTRUGĂTOR DE INIMI
Un borfaş recidivist, atribuindu-şi calitatea de ambasador sau colonel de aviaţie, aborda pe internet doar doamne cu scopul vădit de a le escroca şi poate şi altceva. În tot ce făcea era foarte meticulos, răbdător şi pretenţios. Prin lungi discuţii de tatonare se fixa asupra un singur gen de femei; singure, cu bani şi desigur naive, pe care le invita în restaurante şi hoteluri de lux. După vorbe meştuşugit alese le convingea să pună în comun de vreo afacere. El scotea un pachet de bani, îi punea într-un plic, apoi o îmbia şi pe însoţitoare să pună aceiaşi sumă, lipea plicul, trecea pe el adresa doamnei urmând a-l trimite la ea acasa pentru păstrare şi demararea afacerii, el fiind mai tot timpul plecat din ţară. În euforia vorbelor dulci şi aburul alcoolului domnul înlocuia plicul, introducând unul gol în cutia poştală, de faţa cu doamna. La a nu ştiu câta operaţiune de acest gen a fost prins şi depus la păstrare”. Am informaţii că doamnele plâng dar, nu se ştie precis motivul; dragostea sau banii pierduţi.

NECURATUL DE LÂNGĂ NOI
Din Târgovişte vine vestea că necuratul dă târcoale bisericii. În timpul slujbei o credincioasă s-a furişat  tiptil în altarul bisercii furând preotului o sumă de bani şi două carduri. A fost surprinsă în flagrant de către dascăl, slujba s-a oprit şi păcătoasa a fost predată organelor. Nu se ştie precis ce suma a fost, nu se ştie unde erau păstraţi banii şi nici care erau codurile PIN de întrebuinţare ale cardurilor. Sunt convins că preotul se roagă pentru iertarea păcatelor femeii şi nu va mai umbla asupra sa cu lichidităţi.   

***

DOUĂ EPIGRAME
DE LA AUTORUL ACESTUI BLOG

RECUNOŞTINŢĂ ALEŞILOR NOŞTRI

Nu am cuvinte să vă mulţumesc
Pentru acest uriaş bun venit,  
O singură soluţie găsesc; 
…Să va bag de unde aţi ieşit!

SOMNUL DE VECI

Pe români imnul îi roagă
Să se deştepte din moarte,
Sforăind, ei se-ntorc, dragă,
Exact ...pe cealaltă parte! 

_________xxx_________

CÂTEVA 
JETOANE ROMÂNEȘTI

JETOANELE sunt piese din metal sau alte materiale nemetalice, asemănătoare ca formă şi ca dimensiune monedelor, ce sunt folosite pentru declansarea unui automat de muzică, pentru procurarea unor bauturi sau mici, ori pentru acces într-o anume incintă, etc. Pe unele jetoane este înscrisă chiar şi o valoare, sau numele unei firme, magazin, localitate, etc. În cazuri deosebite jetoanele sunt folosite şi ca număr de ordine. În mod cu totul special ele au fost precursoarele monedelor metalice, fiind folosite pentru efectuarea unor plăţi în plan local şi uneori ele reprezintau o sumă încasată de membrii unor consilii de administraţie ale unor societăţi, pentru participarea la sedinţe, şi care, ulterior, erau schimbate la casierii în monedă adevărată


A.P. - Alexandru Piperea - București

Anghel D.Postelniucu - 30 

A.P. - Anton Pollatos - Focșani 
Brutăria centrală și sucursala

A.P.A. - Alexandru P. Argeșiu - 50 (Negreanu

A.P.A. - Alexandru P.Argeșiu - Berăria BRAGADIRU - 40 
Fabrica de Bere Bragdiru a fost inființată in anul 1909 si a fost pentru un timp cea mai mare producatoare de bere din Romania. In anul 1901 producea 3126528 litri de bere, era dotata cu maşini cu abur de 120 cai putere, materia prima folosita era orz şi orzoaică din ţară şi hamei din Boiemia (Saaz). Productia zilnica insuma 12000 litri de bere. În 1922 Fabrica de bere avea 12 secţii şi 261 de lucrători. In interiorul Fabricii de Bere existau locuinte pentru muncitori, casa familiei, sala de bal si cinema (Palatul Bragadiru), o banca, magazine, o popicarie. Din anul 1948 pana in anul 1990, Fabrica de Bere a fost nationalizata si a trecut din proprietatea lui Bragadiru în proprietatea statului si a fost redenumita Fabrica de Bere Rahova dupa numele cartierului in care se afla. Sus am postat logo-ul Fabricii de bere Bragadiru și un afiș reclamă.
___________ooOoo____________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
1000 coroane 1934 - Cehoslovacia
Frantisek Palacky a fost un istoric și om politic cehoslovac care a trăit între anii 1798 - 1876.

Câteva ornamente decorative marginale de pe 
bancnote locale, de necesitate, belgiene 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 24.01.2014

Niciun comentariu: