sâmbătă, 4 ianuarie 2014

ALLENSTEIG - AUSTRIA



Mai jos am postat alte fotografii cu monumente de cultură 
şi arhitectură din localitatea austriacă ALLENSTEIG
districtul ZWETLL, bundeslandul AUSTRIA INFERIOARĂ
câteva trimiteri poştale ilustrate 
şi vederi generale din perioade mai vechi. 

Statuia SF.FLORIAN
Statuia SF.JOHANES NEPOMUK
Castelul
Biserica SF.ULRICH
Biserica militarilor morţi în lagărul KAUFHOLZ 
Cimitirul eroilor germani
Gara
Lacul
Arhitectură locală
Vedere generală la 1762 
Vedere generală la 1899
Set 2 trimiteri poştale ilustrate

***

SFATURILE
UNUI COPAC ADRESATE
OMULUI ZILELOR NOASTRE 
  1. Admiră ce este în jurul tău! Până şi noi copacii, ne revigorăm frunzele de admiraţie când vedem oameni frumoşi, fericiţi şi îndrăzneţi.
  2. Ai încredere! Dacă natura poate fi atât de perfectă şi abundentă, cum îţi trece prin cap că tu ai putea fi altfel?
  3. Iartă, apoi decide cum vrei să acţionezi în toate aspectele vieţii tale! Deşi câteodată mă supăr când văd oameni care distrug natura sau aruncă gunoaie pe jos, ştiu că e în puterea mea să devin mai puternic şi ei nu ştiu mai mult de atât. Totuşi tu, fiind om, poţi face o schimbare în acest aspect. 
_________xxx_________


CÂTEVA
SEMNE DE ARMĂ
PURTATE DE CĂTRE
MILITARII ROMÂNI
DE-A LUNGUL VREMII

SEMNUL DE ARMĂ este un simbol metalic, aproximativ ca o insignă, care se poartă pe epoletul oricărui militar, indiferent de gradul acestuia, între nasture şi insemnul de grad. A se vedea poza epoletului militar de maior tehnic din perioada comunistă.
Semnul de armă este specific fiecarei arme, a evoluat în timp, devenind un fel de simbol al mândriei profesionale al oricărei specialităţi militare.
INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.   

Jandarmerie
Jandarmeria Română (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române - IGJR) este structura militară cu atribuții în menținerea și restabilirea ordinii și liniștii publice, transportul și paza valorilor, bunurilor și materialelor periculoase, cât și paza și apărarea obiectivelor de importanță deosebită. 
Jandarmeria Română este subordonată Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. 

Inginer militar
Subinginer militar
Academia Tehnică Militară din Bucureşti a pregătit ingineri şi subingineri pentru nevoile armatei şi celorlate componente ale sistemului de ordine publică şi securitate naţională (Ministerului Administraiei şi Internelor, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul Român de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază). Absolvenţii acestei instuţii de învăţământ superior militar purtau semne diferite de armă. În prezent se pregătesc aici doar ingineri militari. Aceştia sunt încadraţi în toate domeniile tehnice ale acestor organisme de ordine publică şi siguranţă naţională.  

Justiţie militară

Justiţie militară

Aceste semne de armă sunt purtate de către consilierii juridici din structurile militarizate de ordine publică şi siguranţă naţională cât şi de către personalul instanţelor militare (procurori sau judecători militari). Rolul consilierului juridic în cadrul instituţiei pe care o reprezintă este de apărare a drepturilor şi intereselor legitime ale statului, ale autorităţilor publice în slujba căreia se află, în conformitate cu Constituţia şi legile ţării. Consilierul juridic este persoana care acordă consultanţă de specialitate şi avizează juridic, în scopul asigurării legalităţii, acele acte ce se doresc a fi avizate şi care privesc în general patrimoniul, acordarea de drepturi indiferent de natura lor. El asigură asistenţă juridică la încheierea contractelor cu parteneri din societatea civilă, ori parteneri militari străini.

____________ooOoo____________

PERSONALITĂŢI POLITICE 
PE BANCNOTELE LUMII
1000 franci 1990 - Camerun
Paul Biya (nume real Paul Barthélemy Biya'a bi Mvondo), născut în anul 1933, conduce statul Camerun, ca preşedinte, începând cu anul 1982.

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acţiuni poloneze

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 04.01.2014

Niciun comentariu: