luni, 20 ianuarie 2014

NANTEUIL LE HAUDOUIN - FRANȚA



Mai jos am postat și alte fotografii sugestive, actuale, dar și mai vechi, din localitatea franceză NANTEUIL LE HAUDOUIN, departamanebtul OISE, regiunea PICARDIA precum și o gravură pe porțelan.

Set 2 vederi vechi cu Primăria 
Monumentul eroilor locali
Podul vechi
Biserica SF.PETRU
Vadul vechi
Castelul
Pășunea localității
Str.CHARLES LEMAIRE
Str.LĂPTĂRIEI
Str.GAMBETTA
Viaductul
Trimitere poștală ilustrată
Gravură pe porțelan

_______________xxx______________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI
DIN PERIOADA COMUNISTĂ

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Fruntaș al recoltelor bogate - 1958

Fruntaș în agricultură - 1959
Participant al concursurilor agricole

Fruntaș în cultura porumbului - Dobrogea 1964

Fruntaș în cultura porumbului - Dobrogea 1965
Dezvoltarea agriculturii, ca ramură a economiei naționale, a fost unul dintre obiective principale ale regimului comunist din România. Se instituiseră fel de fel de concursuri și fel de fel de titluri, ordine, medalii, decorații, distincții și insigne pentru a-i mobiliza pe cetățeni în obținerea de producții din ce în ce mai mari în toate sectoarele agriculturii. S-a ajuns până acolo încât se raportau cifre false de realizare a planurilor în toate sectoarele agriculturii. 
Am ilustrat acest set de insigne cu imagini sugestive din agricultura perioadei de început a comunismului în RomâniaDedesubt am postat sloganul comunist "Citiți și răspândiți revista Agricultura socialistă!" aplicat pe capacul unei cutii de chibrituri.  

Fruntaș în inițiativă
Proprietar, gospodar, producător

_____________ooOoo_____________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
5 escudos 1945 - Capul Verde 
Bartolomeo Diaz a fost un explorator navigator portughez care a trăit în perioada anilor 1450 - 1500.

Câteva ornamente decorative marginale de acțiuni belgiene 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 20.01.2014

Niciun comentariu: