luni, 20 ianuarie 2014

NEUOTTING - GERMANIA



Mai jos am postat și alte fotografii din localitatea germană 
NEUOTTING, districtul ALTOTTING, landul BAVARIA, 
precum și o trimitere poștală ilustrată și o marcă locală de bere.

Biserica SF.NICOLAE
Barajul hidroelectric
Piața centrală
Trimetere poștală ilustrată
Marcă locală de bere

***

SFATURILE UNUI COPAC
ADRESATE OMULUI
ZILELOR NOASTRE 
  1. Ai răbdare! Câteodată poate dura ani până să ajungi la înălţimea propusă, însă te asigur că merită.
  2. Dă mai departe!  Nu trebuie să pari arogant, drept şi de neclintit. Stejarul e atât de puternic pentru că împarte energia lui și altora. Aşa că ajută şi tu oamenii care apar în calea ta.
  3. Iubeşte viaţa! Viaţa îţi va oferi, la rândul ei, cele mai frumoase cadouri. Chiar şi în mijlocul furtunii, poate să apară o pasăre, un om sau … o stea căzătoare.
__________xxx__________

CÂTEVA
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Campionatele internaționale de atletism - 950
R.P.R. - (Republica Populară Română)

Atletismul este una dintre cele mai populare discipline sportive din lume Este o ramură a sportului care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări, sau probe combinate, la care participă atleții.

Campionatele internaționale de atletism - RPR - 1951


Campionatele internaționale de atletism - RPR - 1953


Campionatele internaționale de atletism - RPR - 1954

Campionatele internaționale (atletism)
București - 1955
Atletismul apare in Romania la sfarsitul secolului XIX, la initiativa studentilor care studiau in tarile occidentale. In timpul vacantelor, acestia promovau atletismul organizand competitii de alergari, sarituri si aruncari. Primul concurs organizat de atletism are loc in 1882 la Bucuresti, cu participarea elevilor de la liceele Sf. Sava si Matei Basarab. Treptat, creste interesul pentru activitatea sportiva, in general, si atletism, in particular. Se organizeaza curse care atrag un numar mare de concurenti, se contureaza o literatura de specialitate si sunt organizate competitii pe criterii de varsta. Mai mult, cu prilejul serbarilor scolare sunt introduse intreceri la alergari si sarituri la mai multe licee din diverse orase. In 1912, se infiinteaza Comisia de atletism, alergari pe jos si concursuri, parte din Federatia Romana a Societatilor Sportive. Acea comisie este de fapt precursoarea Federatiei Romane de Atletism (FRA), a 19-a federatie pe lista mondiala, care in 1923 se afiliaza la IAAF. Primele Campionate Nationale ale Romaniei sunt organizate in 1914, la 16 probe, si se adreseaza doar barbatilor. Un an mai tarziu, in 1915, se inaugureaza la Bucuresti primul teren de atletism, pe locul care devine ulterior Stadionul Tineretului. Abia din 1922, femeile vor avea propriile competitii, iar trei ani mai tarziu vor fi organizate primele Campionate Nationale feminine, precum si primele Campionate pentru juniori. In 1928, la Jocurile Olimpice de la Amsterdam, o delegatie a Romaniei formata din 10 atleti si 2 atlete participa pentru prima data la o astfel de competitie, iar in acelasi an debuteaza Campionatele Universitare din Romania. In 1930, la Atena, atletii romani se claseaza pe locul al doilea, la prima editie oficiala a Jocurilor Balcanice, iar in 1934, la editia inaugurala a Campionatelor Europene, participa 4 atleti romani. In 1937, FRA organizeaza, pentru prima data in Romania, Jocurile Balcanice, iar in 1948debuteaza seria Campionatelor Internationale ale Romaniei, nelipsite din Calendarele Anuale ale FRA. Incepand cu anul 1952, atletii romani participa cu regularitate la toate marile competitii mondiale si europene si scriu, cu fiecare medalie, istoria atletismului romanesc.
 

___________ooOoo____________

PERSONALITĂȚI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
10 coroane 1997 - Cehia
Karel IV a trăit între anii 1316 - 1378 și a condus, ca rege, statul Boemia între anii 1355 - 1378.

Câteva ornamente decorative de pe notgelduri
(bancnote locale, de necesitate) germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 20.01.2014

Niciun comentariu: