duminică, 5 ianuarie 2014

BABIMOST - POLONIA



Mai jos am postat şi alte fotografii 
cu monumente de arhitectură specifice 
din localitatea poloneză BABIMOST, judeţul ZIELONA GORA, 
voivodatul LUBUSZ, precum şi o trimitere poştală ilustrată. 
Până în anul 1945 localitatea a aparţinut Germaniei 
şi s-a numit BOMST. 

Aeroportul
Biblioteca publică
Biserica evanghelică - sec. XVII
Hotelul
Gara
Şcoala
Casa parohială
Biserica catolică
Piaţa centrală
Trimitere poştală ilustrată

***

SFATURILE UNUI COPAC
ADRESATE OAMENILOR
ZILELOR NOASTRE 
  1. Fii responsabil! Dacă vom da vina pe verile toride şi gerul iernii ce vom rezolva? Să ne concentrăm doar pe ceea ce putem face noi.
  2. Timpul cel mai potrivit este acum! Nu aşteptăm anotimpul potrivit, ci creem noi momentul oportun pentru a creşte. Aplică asta în viaţa ta şi renunţă la amânare. Tu ca om, ai şi mai multe posibilităţi.
  3. Renunţă la trecut! Mi se pare absurd ca un copac să se gândească la iarna grea din anul 2012, în loc să se bucure de primăvara plăcută din 2013. Acest mod de acţiune este recomandat, cu atât mai mult, şi oamenilor.
__________xxx__________

CÂTEVA
SEMNE DE ARMĂ
PURTATE DE CĂTRE
MILITARII ROMÂNI
DE-A LUNGUL VREMII

SEMNUL DE ARMĂ este un simbol metalic, aproximativ ca o insignă, care se poartă pe epoletul oricărui militar, indiferent de gradul acestuia, între nasture şi insemnul de grad. A se vedea poza epoletului militar de locotenent de miliţie, din perioada comunistă.
Semnul de armă este specific fiecarei arme, a evoluat în timp, devenind un fel de simbol al mândriei profesionale al oricărei specialităţi militare.
INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.   

Infanterie
Infanteria reprezintă componenta principală a Forţelor terestre și este destinată să desfășoare operații decisive, independent sau împreuna cu celelalte arme, în orice zonă si pe orice direcție. 
Rareori infanteriştii zilelor noastre mai desfăşoară acţiuni de luptă, mergând pe jos, ei fiind dotaţi în prezenţi cu diferite categorii de tehnică pentru deplasare şi luptă. 
Cei care se deplasează cu atocamioane constituie infanteria motorizată, iar cei care se deplasează pe transportoare amfibii blindate sau pe maşini de luptă constituie infanteria mecanizată. 

Securitate
Securitatea, pe numele oficial  - Departamentul securității statului - făcea parte din Ministerul afacerilor interne şi era serviciul de informații din România comunistă. Securitatea a fost, oficial, înființată prin decretul nr. 221 din 30 august 1948 al Prezidiului Marii Adunări Naţionale a Republicii Populare Române. Inițial a purtat numele de Direcția Generală a Securității Poporului (DGSP). 
Securitatea a început să acționeze după lovitura de stat din 23 august 1944, când Ministerul Afacerilor Interne a fost infiltrat masiv de către comuniști. Securitatea s-a caracterizat prin brutalitatea metodelor de anchetă. Un rol important l-a jucat tortura, atât ca instrument de dominație, cât și pentru atingerea unor scopuri imediate, prin obținerea de informații considerate utile de către anchetatori. Analiștii fenomenului totalitar disting două categorii de tortură: tortura fizică consta în diverse tipuri de agresiuni fizice asupra celui anchetat, la care imaginația torționarilor nu avea limite şi tortura psihică.

Semn de armă din vremea regatului
Semn de armă din vremea regatului
Semnele de armă de mai sus prezintă nomograme stilizate ale regelui Carol II, deci ele au fost purtate, se pare, de către militarii unităţilor de gardă din vremea sa.
Deasupra am postat nomogramele regilor României.

Semn de armă din vremea regatului
Se pare că acest semn de armă este de pe vremea regelui Carol I şi era purtat de către militarii unităţii de gardă la palat.

____________ooOoo_____________

PERSONALITĂŢI POLITICE 
PE BANCNOTELE LUMII
1 dolar 1937 - Canada
George VI, nume real Albert Frederick Arthur George (1895 - 1952) a fost rege al Marii Britanii, al Irlandei şi al altor dominioane britanice, precum şi împărat al Indiei din data de 11 decembrie 1936 şi până la moartea sa.

Două vignete de pe bancnote locale, 
de necesitate, belgiene 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 05.01.2014

Niciun comentariu: