sâmbătă, 4 ianuarie 2014

NEVIGHES - GERMANIA



Mai jos îţi prezint câteva monumente arhitectonice specifice 
culturii germane din localitatea NEVIGHES, 
în prezent cartier al oraşului VELBERT, districtul METTMANN, 
landul RENANIA DE NORD - WESTFALIA
două trimiteri poştale ilustrate precum şi o medalie locală.

Biserica SF.MARIA
Vila PETERSHALL
Gara
Grădiniţa
Set 3 imagini - MARIENDOM

Set 2 trimiteri poştale ilustrate

Medalie locală

***

DOUĂ EPIGRAME
DE LA AUTORUL ACESTUI BLOG

JUGUL VIEŢII

Precum îmi spuneau părinţii;
Eu am un suflet de aur,
Trag cinstit la jugul vieţii. 
Muncesc, iubesc …ca un taur!.

CARACTERIZARE 

Eu beau vinul cu pantoful,
Doar aşa îmi trece oful,
Vinul bun îmi este idol,
Nu degeaba-mi spune …bivol!

____________xxx____________

CÂTEVA 
SEMNE DE ARMĂ
PURTATE DE CĂTRE
MILITARII ROMÂNI
DE-A LUNGUL VREMII

SEMNUL DE ARMĂ este un simbol metalic, aproximativ ca o insignă, care se poartă pe epoletul oricărui militar, indiferent de gradul acestuia, între nasture şi insemnul de grad. A se vedea poza epoletului militar de maior intendent din perioada comunistă.
Semnul de armă este specific fiecarei arme, a evoluat în timp, devenind un fel de simbol al mândriei profesionale al oricărei specialităţi militare.
INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.   

Geniu

Geniu
Conform DEX, Geniul este o armă (specialitate militară) care se ocupă cu executarea unor lucrări de fortificaţii, drumuri, şanţuri, locaşe în teren pentru personal şi tehnică militară, cu construirea de poduri, diguri, baraje, puţuri pentru alimentare cu apă precum şi efectivele umane care fac parte din aceasta specialitate. 
Geniştii sunt trupe auxiliare foarte utile pentru realizarea succesului în luptă.

Logistică 
La popotă

Logistică

Logistică 
Logistica militară este ansamblul acţiunilor conexe care asigură succesul oricărei operaţiuni de luptă. În vechime s-a mai numit şi intendenţa militară. Logistica este managemetul (gestionarea) fluxului de mărfuri între punctul de origine și punctul de destinație, în scopul de a satisface toate cerințele luptătorilor. Aceasta se ocupă de-a lungul producției și desfacerii (furnizării) cu organizarea, reglarea, prezentarea (punerea la dispoziție), și optimizarea proceselor de trafic de informații, de mijloace financiare, de energie, de bunuri și de personal. „Logistica înseamnă să ai obiectul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit”. Procesul care asigură un flux coerent și neîntrerupt al produselor și serviciilor de la furnizorii organizației, ținând cont de procesele din interiorul organizației, până la clienții finali. Procesul de logistică se ocupă de operațiuni și resurse din domeniile: - aprovizionare; - achiziții; - stocuri; - depozite; - transport; - servicii clienți; etc. Mai concret, logistica se definește prin planificare integrată, organizare, impozitare și control a tuturor cursurilor de mărfuri și materiale împreună cu cursurile de informații legate de acestea începând de la livratori prin etapele creării de valori (ex. producție și/sau etape de distribuție) până la livrarea produselor către clienți, inclusiv a eliminării deșeurilor și a reciclării. O definiție posibilă a noțiunii de logistică este aplicarea celor 6 P: Cantitatea potrivită a bunurilor potrivite, la timpul potrivit, de calitate potrivită, la costurile potrivite, la locul potrivit. Des mai apare si al 7-lea P cu informațiile potrivite tuturor participanților. 

_______________ooOoo______________

PESONALITĂŢI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
100 franci 1962 - Camerun
Ahmadou Babatoura Ahidjo (1924 – 1989) a fost primul preşedinte al statului Camerun, în perioada anilor 1960 - 1982.

Câteva ornamente decorative marginale de pe notgelduri 
(bancnote locale, de necesitate) germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 04.01.2014

Niciun comentariu: