Supa alsaciana (de post)
Ingrediente:
- o ceapa de marime medie
- 2-3 cartofi
- o mana de ciuperci
- o rosie
- o bucata de ardei verde
- sare
- piper
- patrunjel verde
- un varf de cutit de dafin maruntit
- un morcov mic
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie.
Ceapa, (ar trebui verde) se taie julien.
Cartofii se taie sferturi apoi pe jumatate fiecare felie.
Ciupercile se taie felii subtiri.
Rosia si ardeiul se taie cubulete, morcovul se da prin razatoarea mica.
Se pune ulei - de masline, daca aveti si daca va place gustul lui la mancare - intr-o tigaie si se trage mai intai ceapa impreuna cu cateva fire de dafin, pana devine translucida, apoi se rumenesc putin si cartofii, ciupercile si morcovul. Doar cat sa capete putina culoare, nu trebuie sa le prajiti de-a dreptul.
Dupa aceea se pun intr-o oala cu 1,5-2 l de apa sa fiarba pe foc mediu cca 30 de minute.
Dupa un sfert de ora se adauga rosia si ardeiul.
Se potriveste de sare si piper.
La urma se pune patrunjelul tocat si se inchide focul.
Cine doreste, poate pune bors, sau poate acri aceasta supa cu orice altceva obisnuieste, transformand-o in ciorba. Se serveste cu patrunjel proaspat, tocat, pus direct in farfurie.
Chec cu malai si nuci
Ingredinete:
- 130 g margarina,
- 100 g malai,
- 80 g faina,
- 3 plicuri praf de copt,
- 4 linguri vin alb,
- 2 fiole esenta migdale,
- 130 g zahar pudra,
- 80 gr nuci macinate.
Mod de preparare:
Mixam margarina cu zaharul pana obtinem o crema.
Amestecam faina cu malaiul, nucile macinate si praful de copt.
Adaugam acest mixt peste crema obtinuta si amestecam.
Adaugam vinul si esenta de migdale.
Amestecam din nou si punem aluatul intr-o tava tapetata cu margarina si faina.
Coacem compozitia vreme de 35 de minute, la 180 grade, intr-un cuptor preincalzit.
Dupa ce s-a copt, asteptam sa se raceasca si il pudram cu zahar.
Rulada cu spanac si porumb
Ingrediente:
- 1 foaie aluat foietaj;
- 300 g spanac congelat;
- 1 cutie mica cu porumb;
- 1 ceapa;
- 1 lingura de margarina;
- faina; sare,piper.
- 1 lingura cu mac;
Mod de preparare:
Calim ceapa si spanacul in margarina.
Adaugam porumbul, sare si piper dupa gust si amestecam.
Dupa ce intindem aluatul, punem din amestecul creat si rulam.
Asezam ruloul intr-o tava tapetata cu hartie, dar unsa inainte cu putina margarina topita.
Presaram semintele de mac si o dam la cuptor vreme de 25 min.
4 comentarii:
multumesc condorule,daca nu postai supa mancam de dulce...
Multumesc muzei!
Ma surprind caltatile tale gastronomice !!
Invat draga. Culeg de ici colo si postez aici. Multumesc pentru vizita!
Trimiteți un comentariu