În continuare îţi voi prezenta unele monumente, statui, sculpturi din peisajul urbanistic al Buzăului precum şi câteva lucrări din Tabăra de sculptură în aer liber de la Magura, judeţul Buzău. Menţionez că numele sculpturilor sunt date de către mine urmare a primei senzaţii pe care am simţit-o atunci când le-am fotografiat. Vizionare plăcută! Aştept comentariul tău aici.
Capela familiei Monteoru - în cimitirul staţiunii Monteoru, comuna Merei
Monumentul (fântâna) lui Mihai Viteazu - satul Ciuta, comuna Măgura
A fost ridicat în anul 1975, când s-au sărbătorit 375 de ani de la trecerea lui Mihai Viteazul pe Valea Buzaului spre Ardeal şi marcheaza locul unde domnitorul şi oastea sa au poposit o noapte, în octombrie 1599. Monumentul este realizat de sculptorul Gheorghe Coman, unul dintre iniţiatorii Taberei de sculptură în aer liber de la Măgura.
Basorelief de pe Obelisc - parcul buzoian Crâng
Basorelief de pe Obelisc - parcul buzoian Crâng
Obeliscul buzoian, proiectat de sculptorul Gheorghe Coman, a fost inaugurat în anul 1976, pentru a sărbători 1.600 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Buzău. Obeliscul are 26,8 metri înălțime şi o fundație adâncă de 14 metri. Este una din principalele atracţii ale bătrânului parc Crâng. Pe obelisc sunt aplicate patru basoreliefuri, din care eu v-am prezentat doar două, cu aceiaşi tematică, continuitatea poporului român pe aceste meleaguri.
***
România - Gura Humorului (administraţie austro-ungară ) - 1 coroană 1914
Câteva vignete de pe bonduri americane
con_dorul@yahoo.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu