joi, 14 februarie 2013

SAINT JOHN


2 şilingi 1837
SAINT JOHN
  
Este o insulă şi cel mai mare oraş, 
precum şi centrul administrativ al 
provinciei canadiene New Brunswick.
Insula are o suprafaţă de 316 km.p.
şi numără aproximativ 68000 de locuitori.
Nu are o deviză naţională unanim acceptată.

Stema oficială Saint John:


Stema oficială actuală a provinciei New Brunswick:


Steagul oficial actual al provinciei
New Brunswick adoptat la 24 februarie 1965:


 Alt steag oficial al provinciei New Brunswick:


Mai jos admiri un cec din Insula St. John
şi două monede din provincia New Brunswick.



Dedesubt admiri arhitectură canadiană 
din provincia New Brunswick - Canada.
Turnul Radio din oraşul St.John 
Vedere generală St.John 

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAŞI
Albert Einstein (1879 - 1955), 
fizician german,
deţinătorul Premiului Nobel 
pentriu fizică - 1921 
  1. “Nu mă gândesc la viitor, va veni el oricum.”
  2. “Doar două lucruri sunt infinite: Universul şi prostia omenească şi nu sunt sigur în legătură cu Universul.”
  3. Încearcă să fii un om de valoare, nu neaparat de success!”
____________xxXxx___________

CÂTEVA MEDALII
ŞI INSIGNE DIN
JUDEŢUL BACĂU

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

Alexandru Voievod * 1490 - 1496
Fiul lui Ştefan cel Mare, Domnul Moldovei  
500 de ani de atestare documentară 
Biserica Precista  *  1491 - 1991
SNR (Societatea numismatică română) - Secţia Bacău   
Această medalie este confecţionată din
tombac şi are diametrul de 60 de mm.

Alexandru Voievod * 1496 - 1996
Fiul lui Ştefan cel Mare 
500 de ani de la trecerea în eternitate 
Biserica Precista din Bacău, 
ctitorie a lui Alexandru Voievod - 1491
Alexandru a fost unul dintre cei opt copii naturali ai marelui domnitor moldovean, Ştefan cel Mare. Se ştie că domnitorul Ştefan a avut trei căsătorii oficiale dar a avut şi multe ţiitoare în toată Moldova.
Biserica “Precista” din Bacău a fost zidită în anul 1491 de către Alexandru Vodă, fiul şi coregentul lui Ştefan cel Mare care îşi stabilise reşedinţa la Bacău. Biserica, din cărămidă aparentă, este tipică pentru seria ctitoriilor domneşti din această epocă.

Asociaţia filateliştilor din România - Filiala Bacău 
Expoziţia naţională de maximafilie - Bacău - 1986
Maximafilia este pasiunea de a colecționa cărți poștale ilustrate pe care se găsesc aplicate mărci și ștampile în strânsă concordanță de subiect, loc și timp cu ilustrația propriuzisă.

Expoziţia filatelică "Jocurile olimpice"
Bacău * 02 - 07 iunie 1984
AFR (Asociaţia filateliştilor români) - Filiala Bacău 



Insigne - set 6 buc.
Agenţia Bacău Ghid BTT * AJVPS Bacău 
Bacău - 600  *  TC Bacău
Viitorul TC Bacău * Şofer ITB


Bacăul este un judeţ în regiunea Moldova din România, care are suprafața de 6603 km.p., numără aproximativ 700000 de locuitori, având reşedinţa în municipiul Bacău. Principalele cursuri de apă sunt: Siret, Bistrița, Trotuș, Tazlău, Berheci, Zeletin, iar principalele lacuri sunt: Bălătău (baraj natural), Belci, Poiana Uzului (alimentare cu apă), Racova, Gârleni, Șerbănești și Lilieci (hidroenergetice). Ca subunităţi administrative judeţul Bacău are 3 municipii - Bacău, Moinești, Onești, 5 oraşe - Buhuși, Comănești, Dărmănești, Slănic Moldova, Târgu Ocna şi 85 de comune. Sus am postat harta și stemele veche, interbelică, comunistă şi actuală ale judeţului, iar dedesubt pozele câtorva clădiri reprezentative pentru județul Bacău.
Prefectura 
Muzeul de etnografie și artă contemporană 
(Palatul Ghica) - Comănești
Teatrul municipal "George Bacovia"
 Complexul muzeal


Municipiul Bacău, în latină Bacovia, în maghiară Bako, în germană Barchau şi în poloneză Bakow, supranumit orașul lui Bacovia, este reședința și totodată cel mai mare oraş din judeţul Bacău, provincia Moldova, România, fiind situat pe râul Bistriţa. Suprafața municipiului este de 43 km², iar populația este de aproximativ 177000 de locuitori. Bacăul își are stramoșii până în comuna primitivă, mai precis în paleoliticul superior cam 5000 de ani în urmă. În perimetrul Pieței Revoluției s-a descoperit un racloir de silex negru-vinețiu de formă trapezoidala, obiect folosit la vânătoare. Acest obiect de silex mărturisește primele exemple de comerț, deoarece acest material nu se gasea prin aceasta zona, deci era adus din depărtări. O altă prezență umană în vatra localității, s-a descoperit cu ocazia săpăturilor pentru Pasajul Margineni. La opt metri adâncime, muncitorii găsesc urmele unei așezări din epoca mijlocie a bronzului - Cultura Monteoru. Cu puțin timp în urmă se știa că prima atestare documentară a localității este de pe tipul lui Alexandru cel Bun, 6 octombrie 1408. Însă pe baza unei indelungate cercetări de arheologie, Bacăul a mai îmbătrânit. Cercetătorul Ștefan S. Gorovei demonstrează că Bacăul are actul de naștere între anii 1391 - 1432 pe timpul domniei lui Petru Mușat. În anul 1399, orașul este menționat în Documentul lui Iuga Vodă, prin care se dă carte de judecată între spătarul Răducanu cu răzeșii satului Brătila, din ținutul Bacăului. La 15 aprilie 1400 aflăm ca în Bacău se află o parte a Cavalerilor Ioaniți, numiți mai târziu Cavalerii de Malta. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă şi actuală ale municipiului Bacău, iar dedesubt pozele câtorva inconfundabile monumente arhitectonice băcăuane.
Primăria
Palatul sporturilor
Casa familiei Știrbei
Observatorul astronomic "Victor Anestin"
Biserica Sf.Dumitru
Biserica Sf.Ilie
Catedrala Sf.Nicolae
Catedrala Sf.Petru și Pavel

________________ooOoo_______________

România - Certificat acţiuni nominative cu cupon 
50 x 500 lei 1943
Societatea română de Radiodifuziune 

Câteva vignete de pe certificate 
sau bonduri americane  


MOUSAIOS - 14.02.2013

Niciun comentariu: