joi, 7 februarie 2013

NEUBURG AN DER DONAU - GERMANIA


Mai jos am aplicat şi alte fotografii care îţi prezintă importante monumente arhitectonice specifice localităţii germane NEUBURG AN DE DONAU (Neuburg pe Dunăre). 









***

DE LA LUME ADUNATE,
ÎNAPOI LA LUME DATE
  1. Capul plecat sabia nu-l taie.
  2. A promite şi a respecta promisiunea sunt două lucruri diferite.
  3. Paza bună trece primejdia rea. 
  4. Foamea nu alege bucatele. 
  5. Bine faci, bine găseşti.

___________xxXxx____________

CÂTEVA 
MEDALII ROMÂNEŞTI 

Informaţii generale despre medalistică
şi subiectul ei de studiu, medalia, 
poţi citi în articolul 
LE HAVRE - FRANŢA

Gheorghe Asachi * 1788 - 1988
Bicentenarul naşterii
Gheorghe Asachi, cărturar, umanist, 
fondatorul şcolii în limba română  
Această medalie este confecţionată din 
bronz, are diametrul de 50 de mm
şi grosimea de 4 mm. 
StahiAsachi.jpg
Gheorghe Asachi (născut la data de 1 martie 1788 şi decedat la data de 12 noiembrie 1869) a fost un poet, prozator și dramaturg român care s-a născut la Herţa, în nordul Moldovei, azi în Ucraina. Precursor al generației pașoptiste, Gheorghe Asachi a fost unul din întemeietorii nuvelei istorice la noi, a condus numeroase reviste literare, a recuperat de la Lemberg din Polonia, unde studiase în tinerețe, manuscrisul Ţiganiadei, epopeea bufă a lui Ion Budai Deleanu. A fost îndrumător cultural în domenii diverse: teatru, școală, presă, activitate tipografică. Asachi a fost și unul din întemeietorii Academiei Mihăilene. 

Societatea de ştiinţe geografice - R.S.România
1875 - iunie - 1975
Societatea geografică română s-a constituit în data de 15/27 iunie 1875 în prezenţa M.S.Regele Carol I al României. Scopul creării acestei societăţi este arătat chiar în procesul verbal de constituire al acesteia: " Pentru ţara noastră utilitatea unei societăţi geografice este cu atât mai mare cu cât ea va contribui prin lucrările sale la exacta cunoştinţă a pământului nostru strămoşesc de către noi înşine cât şi de celellate popoare"

I.T. (Institutul tehnic) Galati  - 1957 
25 de ani * 1957 - 1982 
Prima promoţie de absolvenţi
Istoria Facultăţii de Arhitectură Navală începe în 1951, când în baza Hotărârii Consiliului de Miniştri nr.1375/1950 se infiinţează la Galaţi Institutul Mecano-Naval, format din Facultatea de Construcţii Navale şi Facultatea de Exploatare a Navelor şi Porturilor. Doi ani mai târziu, s-a înfiinţat Institutul Tehnic Galaţi, când Institutul de Pescuit şi Piscicultură de la Constanţa s-a mutat la Galaţi, favorizând înfiinţarea Facultăţii de Piscicultură. Începând cu anul 1954, Institutul Tehnic din Galaţi a funcţionat în următoarea structură: Facultatea de Mecanică cu secţiile: Construcţii navale şi maşini navale; Facultatea de Exploatare a Navelor şi Porturilor cu secţiile: Exploatarea navelor şi porturi şi Piscicultură. În toamna anului 1955, prin transferul de la Bucureşti la Galaţi a Institutului de Industrii Alimentare, Institutul Tehnic Galaţi se transformă în Institutul Politehnic din Galaţi, care funcţionează cu două facultăţi: Facultatea de Mecanică cu secţiile: Nave şi instalaţii de bord, Exploatarea navelor şi porturilor, Utilaj pentru industria alimentară; Facultatea de Tehnologia produselor alimentare şi tehnica pescuitului. În anul 1991 se înfiinţează Universitatea "Dunărea de Jos" - Galaţi. Sus admiri două logori ale instituţiei de învăţământ gălăţene. 

Championats d'Europe 
de gymnastique rythmique sportive 
U.E.G. - Bucureşti 93   
Campionatele europene 
de gimnastică ritmică sportivă
Bucureşti - 1993 
(medalie sportivă)

______________ooOoo______________

România - Acţiune a 10-a parte de fondator la purtător
Societatea generală belgiano-română de transport şi industrie

Câteva vignete de pe acţiuni germane

con_dorul@yahoo.com

 MOUSAIOS - 07.02.2013


Niciun comentariu: