joi, 28 februarie 2013

MONTAUBAN - FRANCE


Mai jos am postat și alte fotografii, unele mai vechi de 100 de ani, precum și două cărți poștale ilustrate, care îți reamintesc atmosfera unor ani demult trecuți și îți prezintă monumente arhitectonice specifice culturii franceze din localitatea MONTAUBAN.
Muzeul Ingres
Biserica St. Jacques
Gara
Vedere generală cu podul de peste râul Tarn 
 
Palatul național și Piața națională
Arcadele Palatului național
Monumentul luptătorilor de la 1870 - 1871

Muzeul și Monumentul luptătorilor de la 1870 - 1871
Piața
Str.Republicii, în drepta Cafeneaua Europa de la care
vei admira mai jos câteva jetoane interesante
Liceul de fete
Catedrala
Carte poștală 
Carte poștală

Mai jos admiri o medalie și câteva jetoane care s-au folosit în localitatea Montauban.
Medalia Montauban - Podul vechi de pe râul Tarn
Jeton Montauban - 1845 
Societatea pentru iluminat cu gaz
Jeton Montauban - Cafeneau Raymond 
Jetoane diferite - Montauban 
Cafeneaua Europa 

***

DOUĂ EPIGRAME ȘI O 
POEZIE UMORISTICĂ 
DESPRE MĂRȚIȘOR
Vasile Larco - Iași 

_______________xxXxx_________________

CÂTEVA INSIGNE ȘI 
MEDALII ROMÂNEȘTI
DIN BUCUREȘTI ȘI
SECTORUL AGRICOL ILFOV

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Carol I - Regele României 
Nihil Sine Deo
Serbarea a 25 de ani de domnie 
1866 - 1891
Carol I, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele său complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, (născut 10 aprilie 1839 la Sigmaringen şi decedat 10 octombrie 1914 la Sinaia) a fost domnitorul apoi regele României, care a condus Principatele Române şi apoi România, după abdicarea lui Alexandru Iona Cuza. Din 1867 a devenit membru de onoare al Academiei Române, iar între 1879 şi 1914 a fost protector şi preşedinte de onoare al aceleiaşi instituţii. În cei 48 de ani ai domniei sale (cea mai lungă domnie din istoria statelor româneşti), Carol I a obţinut independenţa ţării, căreia i-a şi crescut imens prestigiul, a redresat economia şi a pus bazele unei dinastii. A construit la Sinaia castelul Peleş, care a rămas una dintre cele mai vizitate atracţii turistice ale ţării. După războiul ruso-turc, România a câştigat Dobrogea, iar Carol a dispus ridicarea primului pod peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, care să lege noua provincie de restul ţării.
Elisabeta de Neuwied (cunoscută ca Regina Elisabeta sau Elisaveta a României, nume complet: Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied, născută în data de 29 decembrie 1843 în Neuwied, Germania şi decedată la 18 februarie 1916 la Curtea de Argeş) a fost întâia regină a României, soţia lui Carol I, primul rege român din renumita dinastie germană Hohenzollern, a fost o patroană a artelor, fondatoare a unor instituţii caritabile, poetă, eseistă şi scriitoare. Mai este deasemenea cunoscută sub numele de Principesa Elisabeth von Wied, iar ca patroană a artelor Carmen Sylva, şi ca fondatoare de instituţii caritabile a fost supranumită de oamenii din popor Mama răniţilor.

Ad memoria - xxv
III noiembrie * 1869 - 1891
(25 de ani de la căsătoria Carol I cu regina Elisaveta)
Această medalie este confecționată din bronz.

Carol I - Regele României
În amintirea marelor manevre ale 
Corpului I și II din armata română - 1895
Această medalie are diametrul de 29 de mm.

European championship - Bucharest - România
22 mai 2010 
(Medalie sportivă din judo)
Această medalie are diametrul de 70 de mm 
și cântărește 97 de grame. 

1 dolar BRM - Bursa Română de Mărfuri 
Bursa Romana de Marfuri este in momentul de fata singurul administrator al unei piete la disponibil, piata prin intermediul careia, atat autoritatile contractante, cat si societatile comerciale pot achizitiona marfuri cu un grad inalt de standardizare sau diverse categorii de materii prime.

Insigne - set 2 buc.
Expoziția economică socială - Sectorul 5 București
30 de ani * 1944 - 1974  

Primăria capitalei
Hotelul "Intercontinental"
Teatrul național "Ion Luca Caragiale" 
Sala Palatului 
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 
Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de anul 1997) este un județ din România, care înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo, deși orașul însuși nu face parte din teritoriul administrat de județ. Ca subunități administrative județul are 8 orașe - Voluntari, Pantelimon, Măgurele, Buftea, Bragadiru, Chitila, Otopeni, Popești-Leordeni și 32 de comune. Județul se întinde pe o suprafață de de 1583 km.p. și numără aproximativ 365000 de locuitori. Sus admiri harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Ilfov, iar dedesubt câteva clădiri inconfundabile ale Bucureștiului și deci și ale județului Ilfov.  
Prefectura județului Ilfov
Arena națională
Palatul Parlamentului
Arcul de Triumf
Ateneul Român
Clădirea Patriarhiei Române

________________ooOoo________________

The Pfoenix Milita - micronațiune virtuală - 50 shell casings 2007

Câteva ordine decorative de pe acțiuni chinezești  

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 28.02.2013 

Niciun comentariu: