luni, 30 martie 2015

NYONS - FRANȚA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură și 
arhitectură din localitatea franceză NYONS, departamentul 
DROME, regiunea RON ALPI, câteva vederi generale, dar și 
multe trimiteri poștale ilustrate (m-a impresionat grafica 
acestora și nu am putut să le neglijez), precum și 
o monedă, două insigne și două medalii din această localitate.
Biserica
Poarta St.Jaques
Turnul Randome
Școala
Fabrica de ulei de măsline
Champ de mars
Fântâna Champ de Mars
Podul roman de peste râul Nyons
Notre-Dame de Bon Secoures
 Piața Carnot
Piața Republicii
Fântână
Gara 
Orașul nou - cartierul vestic
Piața Champ de Mars
Plimbarea bătrânului
Arhitectură locală
Vederi generale

Trimiteri poștale ilustrate
Insignă sportivă locală
Insignă turistică locală  
Monedă 1 euro comemorativă - Podul roman din Nyons 
Set 2 medalii locale dedicate cultivatorilor de măslini

***

CARICATURI - GHICITOARE
Vi se adresează rugămintea de a ghici 
personajele reprezentate aici prin cele 
două caricaturi și, care pentru identificare, 
eu le-am denumit SUPĂRATUL și ZÂMBĂREȚUL.
În următorul articol de blog
(NIENHAGEN I.M. - GERMANIA)
veți găsi răspunsul corect.

_________xxx________

CÂTEVA MEDALII ȘI
INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani și apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificarea sociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

Constantin Brâncuși * 1876 - 1957
Constantin Brâncuși - Cap de copil 1903 
Constantin Brâncuși (născut la data de 19 februarie 1876 în localitatea Hobița, județul Gorj și decedat la data de 16 martie 1957 în Paris) a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. Constantin Brâncuși a fost ales postum membru al Academiei Române. Trupul său neînsuflețit odihnește la Paris deși dorința marelui artist a fost de a fi înmormântat în țara sa. În zilele noastre s-a încercat mici demersuri pentru repatrierea rămășițelor sale pământești.  
 
Modelată în manieră romantică, în anul 1906, în atelierul său de la Paris, din Impasse Ronsin, lucrarea Cap de copil a avut ca subiect un copil orb care îi frecventa zilnic atelierul. Lucrarea a fost turnată în bronz tot în 1906, la Paris, în tehnica ceară pierdută, la atelierul Adrien A. Hébrard. Lucrarea figurează în patrimoniul Muzeului de Artă Craiova din august 1954; din 1956 a fost expusă permanent în cadrul Galeriei naţionale, iar din 1964 în cadrul Cabinetului Constantin Brâncuşi .

1850 - 2000 (Mihai Eminescu)
Aniversare a 150 de ani de la nașterea 
poetului român Mihai Eminescu
Mihai Eminescu (nume real Mihail Eminovici) (născut 15 ianuarie 1850 la Ipoteşti, judeţul Botoşani şi decedat la 15 iunie 1889 în Bucureşti) a fost un poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literature română. Eminescu a fost activ în societatea politico-literară Junimea, şi a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinta din 25 ianuarie 1902. Eminescu a fost internat în data de 3 februarie 1889 la spitalul Mărcuţa din Bucureşti şi apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineaţa, poetul a murit în sanatoriul doctorului Şuţu. În 17 iunie a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu – Bucureşti. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.

 
Campionatul R.P.R. atletism 1950 faza sector locul II
(Republica Populară Română)
Comitetul pentru cultură fizică și sport
Atletismul apare in Romania la sfarsitul secolului XIX, la initiativa studentilor care studiau in tarile occidentale. In timpul vacantelor, acestia promovau atletismul organizand competitii de alergari, sarituri si aruncari. Primul concurs organizat de atletism are loc in 1882 la Bucuresti, cu participarea elevilor de la liceele Sf. Sava si Matei Basarab. Treptat, creste interesul pentru activitatea sportiva, in general, si atletism, in particular. Se organizeaza curse care atrag un numar mare de concurenti, se contureaza o literatura de specialitate si sunt organizate competitii pe criterii de varsta. Mai mult, cu prilejul serbarilor scolare sunt introduse intreceri la alergari si sarituri la mai multe licee din diverse orase. In 1912, se infiinteaza Comisia de atletism, alergari pe jos si concursuri, parte din Federatia Romana a Societatilor Sportive. Acea comisie este de fapt precursoarea Federatiei Romane de Atletism (F.R.A.), a 19-a federatie pe lista mondiala, care in 1923 se afiliaza la I.A.A.F.(Federația international de atletism amator). 
Campionatul R.P.R. atletism 1950 faza sector locul I
(Republica Populară Română)
Comitetul pentru cultură fizică și sport
Primele campionate naționale ale Romaniei sunt organizate in 1914, la 16 probe, si se adreseaza doar barbatilor. Un an mai tarziu, in 1915, se inaugureaza la Bucuresti primul teren de atletism, pe locul care devine ulterior Stadionul Tineretului. Abia din 1922, femeile vor avea propriile competitii, iar trei ani mai tarziu vor fi organizate primele Campionate Nationale feminine, precum si primele Campionate pentru juniori. In 1928, la Jocurile Olimpice de la Amsterdam, o delegatie a Romaniei formata din 10 atleti si 2 atlete participa pentru prima data la o astfel de competitie, iar in acelasi an debuteaza Campionatele Universitare din Romania. In 1930, la Atena, atletii romani se claseaza pe locul al doilea, la prima editie oficiala a Jocurilor Balcanice, iar in 1934, la editia inaugurala a Campionatelor Europene, participa 4 atleti romani. In 1937, F.R.A. organizeaza, pentru prima data in Romania, Jocurile Balcanice, iar in 1948 debuteaza seria Campionatelor Internationale ale Romaniei, nelipsite din Calendarele Anuale ale F.R.A.. Incepand cu anul 1952, atletii romani participa cu regularitate la toate marile competitii mondiale si europene si scriu, cu fiecare medalie, istoria atletismului romanesc. 

Insigna - 147 (Batalionul 147 război electronic)
Insigna - Batalionul 147 război electronic - România
În linii mari Războiul electronic constă în acţiuni desfăşurate în timp de pace, criză sau război, îndreptate împotriva sistemelor informatice ale adversarului în scopul supravegherii, neutralizării, intoxicării, dezinformării sau distrugerii unor ţinte ale sale, concomitent cu protejarea propriilor reţele şi obiective informatice. Aceste acțiuni constituie misiunile de bază ale unor structuri militare specializate din arma transmisiuni dotate cu tehnică performantă de bruiere, interceptare a comunicațiilor de orice fel (fir, radio, radio-releu, rețele de calculatoare, satelit, etc). Deasupra, pe lângă cele două insigne, am postat logo-ul Batalionului 147 război electronic. 

Insignă - Cel mai bun sportiv din 10
Despre insigna de mai sus nu am niciun fel de informații, Dacă cineva ar putea să mă ajute cu vreo informație i-aș fi sincer recunoscător.

_____________ooOoo____________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ
ÎN LIMBA FRANCEZĂ
Acțiune ordinară fără specificarea valorii
Societatea anonimă "Petrolul Prahovei" 
Societe Anonyme "Les Petroles de Prahova"

Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american

Câteva vignete de pe acțiuni portugheze

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 30.03.2015

Niciun comentariu: