joi, 26 februarie 2015

BROUMOV - CEHIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură și
arhitectură din localitatea cehă BROUMOV (denumire germană
BRAUNAU), regiunea HRADEC KRALOVE, o trimitere
poștală ilustrată,o bancnotă locală de magazin (notgeld), 
o medalie și un ecuson al poliției locale.
Biserica Fecioara Maria
Arhitectură locală
Centrul
Gara
Piața Păcii
Piața centrală
Strada Kaizerului
Mănăstirea benedictină
Mănăstirea benedictină la 1738 
Restaurantul Stern
Fabrica
Vederi generale
Trimitere poștală ilustrată
Notgeld (bancnotă locală de magazin)
Medalie locală
Ecuson al poliției locale

***

DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAȚĂ 
de la autorul blogului 

POVESTE DE DRAGOSTE

El, împovărat de ani, 
Căzut pradă unei iubiri,
O jună sorbea din priviri,
Dar și ea-l sorbea... de bani!

AUTO VINDECARE MIRACULOASĂ

Să scap de marele stres
Două plăceri mi-am ales:
Femeile dezvelite
Și sticlele... des-golite!

____________xxx___________

CÂTEVA MEDALII 
ȘI INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.

Corneliu Coposu - Martir al neamului 1914 - 1995 
P.N.Ț.C.D. (Partidul național țărănesc creștin și democrat) 1996 
Simion Bărnuțiu, Ilie Măcelariu, George Barițiu, Nicoae Popea, Ioan Rațiu,
Gheorghe Pop de Băsești, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu 
Corneliu (Cornel) Coposu (născut în data de 20 mai 1914 în localitatea Bobota, județul Sălaj și decedat la data de 11 noiembrie 1995 în București) a fost un politician român, liderul opoziției din România postcomunistă. Absolvent de drept și ziarist, om de încredere al liderului național-țărănist Iuliu Maniu, Coposu a fost membru al Partidului Național Țărănesc (P.N.Ț.) până la interzicerea acestuia din anul 1947, iar ulterior a fost deținut politic,în condiții foarte aspre, timp de 17 ani, în faza stalinistă a regimului comunist din România. După Revoluția din anul 1989 a reîntemeiat oficial P.N.Ț. sub numele de Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat, al cărui președinte a fost între anii 1990 – 1995. În această calitate, a fondat Convenția Democrată Română, al cărei prim președinte a fost. A fost ales senator în Parlamentul României în anul 1992.

Insignă - Ion Luca Caragiale 1852 - 1912  
Ion Luca Caragiale (născut la 1/13 februarie 1852 în localitatea Haimanale, azi Ion Luca Caragiale din judeţul Dâmboviţa şi decedat la 9 iunie 1912 la Berlin) a fost un dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist român, de origine greacă. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român şi unul dintre cei mai importanți scriitori români. A fost ales membru post-mortem al Academiei Române. 

Insignă - Editura Univers
Editura Univers a fost înfiinţată în anul 1969 și este situată pe strada Souvenir, nr.4, București. Cu o istorie de aproape o jumătate de veac, Editura Univers a publicat atât ficţiune cât şi nonficţiune, de la traduceri fundamentale din literatura universală până la lucrări de critică şi teorie literară, la albume şi enciclopedii. Această editură a adus în bibliotecile cititorilor mai mult de 5000 de titluri, traducând scriitori de primă mărime ai literaturii universale. Sus am postat două logo-uri ale acestei edituri.

România - Euro 2000
România Euro 2000 - Campionatul european de handbal feminin
Federația Română de Handbal (F.R.H.) este forul ce organizează și conduce handbalul românesc. Primul meci de handbal din România menționat în presă (în ziarul Hermannstädter Tageblatt) a fost probabil cel care a avut loc la începutul verii anului 1921, la puțin după un an de la primul meci de handbal din lume (Berlin - februarie 1920). Profesorul de educație fizică din Sibiu, Wilhelm Binder (care a predat la școli din Sibiu între 1910 - 1948) a fost în tribună la acel prim meci de handbal și a introdus handbalul în Sibiu. Binder se familiarizase în 1912 la Leipzig cu sportul premergător handbalului numit Raffball, sport pe care l-a introdus la Sibiu în 1913. În 1928 se organizează la Sibiu prima școală de arbitri de handbal. Federația Română de Handbal se constituie la 7 aprilie 1933, mai întâi ca filială a Federației de Baschet și Volei. După trei ani, devine independentă. Primul meci internațional al României a avut loc în 7 aprilie 1936, împotriva Poloniei, meci pe care România l-a câștigat cu 6 - 4. 

Campionatele mondiale de handbal masculin s-au desfăşurat începând cu anul 1938, la intervale de 3 - 4 ani, dar şi cu întreruperi mai lungi, cauzate de război. În istoria handbalului mondial masculin România a triumfat de 4 ori, ocupând locul I şi medalia de aur, la următoarele ediţii; 1961 - RFG, 1964 - Cehoslovacia, 1974 - Franţa şi 1974 - RDG. Într-un clasament general pe medalii pe întreaga perioadă de desfăşurare a Campionatelor mondiale de handbal masculin (1938 - 2011) România este pe un onorant loc 3, după cum poate vedea; locul 1 - Suedia - 4 aur, 3 argint şi 4 bronz, locul 2 - Franţa - 4 aur, 1 argint şi 3 bronz, locul 3 - ROMÂNIA - 4 aur, 0 argint şi 2 bronz.

 
Campionatele mondiale de handbal feminin s-au desfăşurat începând cu anul 1955. România a câştigat o singură dată locul I şi medalia de aur la ediţia din anul 1962 organizată în România. Într-un clasament general pe medalii pe întreaga perioadă de desfăşurare a Campionatelor mondiale de handbal feminin România este abia pe locul 8 cu 1 medalie aur şi două de argint. Au existat rezultate remarcabile şi în alte competiţii handbalistice internaţionale ale echipelor naţionale dar şi ale cluburilor, atât la masculin cât şi la feminin.  

Insignă militară - C.T.A. (cerc tehnico aplicativ) marină
În data de 15 noiembrie 1968 s-a emis Legea 53 privind pregătirea tineretului pentru apărarea patriei care stabilea că apărarea patriei, a cuceririlor revoluționare ale poporului muncitor, este îndatorirea supremă a tuturor cetățenilor Republicii Socialiste România. Activitatea de pregătire a tineretului pentru apărarea patriei cuprinde instruirea militară generală, cunoașterea armelor de nimicire în masă și protecția împotriva lor, apărarea locală antiaeriană, pregătirea sanitară și de prim ajutor, precum și pregătirea de specialitate în cadrul unor cercuri tehnico-aplicative. Deci cercul tehnico-aplicativ era forma prin care se asigura pregătirea militară a tineretului în diferite specialități.

___________ooOoo__________ 

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ
Titlu pentru 20 acțiuni la purtător 5000 lei 1928
Societatea anonimă BANCA NAȚIUNEI - București 

Câteva vignete de pe acțiuni maghiare

Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 26.02.2015

Niciun comentariu: