joi, 24 iulie 2014

NEUVILLY - FRANȚA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente 
de cultură și arhitectură din localitatea franceză 
NEUVILLY, departamentul NORD PAS DE CALLAIS. 
Hotelul AKENA
Hotelul FIMOTEL
Cimitirul eroilor britanici din primul război mondial 
Arhitectură locală

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAȘI
Jules Renard (1864-1910), 
nuvelist și dramaturg francez 
  1. Dacă banii nu aduc fericirea, dați-i înapoi!
  2. Libertatea are limitele pe care i le impune legea.
  3. Lenea nu e altceva decât obișnuința de a te odihni înainte de a obosi. 
_________________xxx_________________

CÂTEVA MEDALII
ȘI INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.

T A R O M - Transporturile aeriene române
București - Zurich 6 aprilie 1965 - 1990
(Aeroportul Aurel Vlaicu - București - Băneasa)
T A R O M - Transporturile aeriene române
București - Zurich 6 aprilie 1965 - 1990
 
S.C.Transporturile Aeriene Române S.A. (TAROM) este principala companie aeriană românească cu o îndelungată tradiție în domeniu. TAROM își are originile în anul 1920. Acela a fost anul în care s-a creat Compania Franco-Română Pentru Navigație Aeriană. În 1926 şi-a schimbat numele liniei în Compania Internațională De Navigație Aeriană, iar în 1930 Liniile Aeriene Române Exploatate de Stat. Pe 8 august 1945, s-a înființat compania aeriană Transporturile Aeriene Româno -Sovietice. Compania era în subordinea atât a guvernului român, cât și a celui sovietic. Din data de 18 septembrie 1954 compania poartă numele actual - TAROM. Sus am postat logo-ul Companiei TAROM.
Inaugurat în anul 1920, Aeroportul internațional Aurel Vlaicu din București (cartier Băneasa) a fost declarat, în anul 2011, monument istoric de importanţă naţională, aflându-se în proces de reabilitare şi implementare a conceptului de City Airport. Aeroportul este situat în partea de nord a oraşului pe drumul naţional DN-1, la 8,5 kilometri depărtare de centrul capitalei. Se întinde pe 128 de hectare, pista principală având lungimea de 3,2 kilometri și lățimea de 60 de metri. Din punct de vedere al traficului de călători este al doilea ca mărime din țară după Aeroportul international Henri Coandă – București (cartier Otopeni). Clădirea centrală a aeroportului are forma unei elice cu trei pale, fiind construită în perioada anilor 1947 – 1952.

Expoziția cooperatorilor din țară - 18 sept 1883
București - Spre amintire 
Pe medalie se distinge semnul masonic compasul și echerul. Masoneria, ca instituție, este un ordin inițiatic ai cărei membri sunt înfrățiți prin idealuri comune morale, spirituale și sociale , prin inițierea conformă unui ritual comun, prin jurământul depus pe una din cărțile sfinte ale marilor religii (biblia, coranul sau alte scrieri considerate sacre) și, în majoritatea ramificațiilor, de credința într-o „Ființă Supremă“, un „Mare Arhitect al Universului“. Organizațiile masonice, prezente în majoritatea țărilor, se regăsesc sub forma obediențelor autonome, mari loje sau Mare Orient (grupări de loji), ele însele compuse din loji albastre (zise și ateliere) de câte 7- 50 de persoane (uneori chiar mai multe). Numărul francmasonilor în lume este de circa patru milioane, majoritatea în SUA și Europa de vest. Sus am postat și alte semne masonice.

Corpul gardienilor publici 1993 - 2003
Consiliul general al municipiului București
Cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea 
Corpului gardienilor publici 
al municipiului București 1993 - 2003 
Înființat în anul 1994, conform Legii 26/1993 și a Hotărârii de Guvern nr. 518/1993, Corpul Gardienilor Publici este o instituție publică prestatoare de servicii de pază și ordine publică, precum și de transport de valori. Aceste servicii se realizează doar în urma unor contracte încheiate cu cei interesați, contra cost, Corpul Gardienilor Publici fiind o instituție care se autofinanțează. Atribuțiile gardienilor publici variază în funcție de contractul încheiat și cu cerințele celui care încheie contractul. Competențele gardienilor publici sunt: să oprească și să legitimeze persoane despre care au date sau indicii că au comis o abatere, contravenție sau infracțiune; să rețină persoane despre care au date sau indicii că au comis o abatere, contravenție sau infracțiune; să constate contravenții (cei care încalcă prevederile Hotărârilor de Consiliu Local și a Legii 2/2001); să facă uz de armă, conform legii. Din Corpul Gardienilor Publici fac parte atât bărbați cât și femei, condițiile de angajare fiind următoarele: limita de vârstă 40 de ani, stagiul militar satisfăcut, test psihologic (eliminatoriu), certificat care să ateste starea bună de sănătate, comportament civilizat, minim 10 clase. Odată îndeplinite aceste condiții, aspiranții vor urma un curs de perfecționare de 30 de zile care se finalizează cu un examen. De asemenea, este nevoie și de avizul de port armă eliberat de Poliție.

Plachetă - (Discobolul)
Concurs republican de primăvară 
juniori mici atletism - București - 1989
De-a lungul secolelor, marii artiști ai lumii au lăsat omenirii moșteniri culturale neprețuite. Arta sculpturii a dat naștere unor capodopere care, prin măreția, valoarea și spectaculozitatea lor, au devenit faimoase. Discobolul lui Miron este o capodoperă a Antichității grecești, ce datează din perioada 460 - 450 Î.Hr. Din păcate, originalul grecesc din bronz nu mai există, însă a devenit celebru prin numeroasele copii realizate în marmură de către artiști din Imperiului roman, atât la scară reală, cât și redimensionate. Celebra sculptură exprimă forța și energia atletică în cel mai armonios și echilibrat mod. Deși, în prezent, se consideră că poziția aruncătorului este nefirească și reprezintă o manieră ineficientă de a arunca discul, sculptura constituie un model de rigurozitate în redarea fiecărui mușchi încordat de pe corpul atletului.

Insignă - F.M.U.A. - (Fabrica mașini unelte și agregate - București)
I.M.U.A.B. (Întreprinderea de Mașini Unelte și Agregate București) este o companie producătoare de mașini unelte și agregate de mare precizie, mașini cu comandă program, cu citire optică și numerică - destinate altor întreprinderi constructoare de mașini. A fost construită între anii 1961 – 1967, în anul 1989 având peste 6000 salariați, personal românesc calificat în Germania și Elveția. Prin privatizare, în anul 1997, devine una dintre filialele Grupului YARED, cu numele “Titan Mașini grele”  diversificându-și gama de produse. Din anul 2007 este unicul distribuitor pentru România al mașinilor unelte Dalian (China).  Sus am postat logo-ul companiei Titan Mașini grele - București
Insignă - Societatea română filantropică 
"Gloria" București - 1898
Societatea română filantropică "Gloria" București a fost una dintre cele mai vechi societăți caritabile din țara noastră.
Municipiul București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului și mai jos câteva fotografii cu inconfundabile monumente de arhitectură din capitală.
Tribunalul 
Camera de comerț
Palatul de justiție
Cercul militar naționalc și Fântăna SĂRINDAR
Centrul de afaceri FLOREASCA

______________ooOoo______________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ
Regatul României - Titlu de 20 acțiuni nominative 
Societatea anonimă de asigurări generale 
și asigurare țărănească
"Asigurarea românească" - 20.000 lei 1937

Câteva vignete de pe certificate englezești

Detaliu vignetă de pe un certificat american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 24.07.2014

Niciun comentariu: