sâmbătă, 12 octombrie 2013

TABLETA CU ȘTIRI NECONVENȚIONALE - 42


D’ALE ALEŞILOR NOŞTRI
sau
CULEGEM CE AM SEMĂNAT
  
ANDREEA PAUL 
(parlamentar PDL): 

"Nu știam că Parlamentul României este locul unde venim să ne ușurăm".

IOAN OLTEAN 
(parlamentar PDL):
"Dragile noastre femei și dragii noștri bărbați să-și facă datoria față de țară și popor, să sporească natalitatea".

GIGI BECALI
(fost parlamentar european):
"Eu împărtășesc doctrina liberală până la înfăptuirea păcatului".

***

COPACII NE SFĂTUIESC

  • Nu depinde de tine cum te naşti. Şi noi copacii suntem de mai multe feluri. Sălciile par triste, stejarul puternic, arţarul mândru, însă fiecare are acelaşi potenţial şi e unic în felul lui. Foloseşte-ţi propriile abilităţi şi învaţă altele noi!
  • Găseşte-ţi energia şi puterea interioară! Noi ne folosim de asta iarna, când e frig şi zăpada ne apasă crengile.
  • Fii flexibilDacă un copac ar rămâne rigid, crengile s-ar rupe, tocmai de aceea noi ne mişcăm o dată cu bătaia vântului, apoi revenim în poziţia iniţială şi mai puternici.
________xxx _______

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 82 Infanterie
Regimentul 82 Infanterie a fost dislocat o perioadă în garnizoana Târgu Mureș, fiind subordonat pe rând Brigăzilor 41 și 20 Infanterie.

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 90 Infanterie 
Regimentul 90 Infanterie a fost dislocat pentru perioade limitate în garnizoanele Sibiu, apoi Satu Mare, fiind subordonat Diviziei 18 Infanterie.   

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 88 Infanterie - Carei
Regimentul  88 Infanterie a fost dislocat pentru perioade limitate în garnizoanele Carei, Marghita și Zalău, fiind subordonat Diviziei 16 Infanterie. 

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 86 Infanterie - Salonta - tip a 
Regimentul 86 Infanterie a fost dislocat pentru perioade limitate în garnizoanele Salonta, Oradea și Marghita, fiind subordonat Diviziei 17 Infanterie.

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 83 Infanterie Tribun Simion Bărnuțiu - Cluj 
Insignele militare regaliste pentru vechime contineau simboluri ale regalităţii şi se deosebeau de la o unitate la alta, pe când în regimul comunist, dar şi în prezent se emiteau şi se emit insemne (ordine sau medalii) unice, ca reprezentare grafică, pe toata armata, împărţite în trei clase (1, 2 şi 3) pe care se înscria şi se înscrie vechimea neîntrereupă în muncă de 5, 10, 15, 20 de ani sau mai mult. Este necesar de precizat că acordarea acestor insemne de vechime era însoţită şi este însoţită de o mică majorare a retribuţiei lunare sau de o avansare în grad la exceptional (dacă persoana era bine văzută, a se înţelege - apreciată,  de către şefi. 

___________ooOoo___________

OAMENI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
Belgia - 20 franci 1964
Baudouin I (1930 - 1993) a fost regele Belgiei în perioada anilor 1951 - 1993.

Câteva vignete de pe certificate sau bonduri americane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 12.09.2013

Niciun comentariu: