duminică, 27 octombrie 2013

AGREDA - SPANIA



Mai jos am postat şi alte fotografii cu monumente de cultură şi arhitectură, o vedere generală din localitatea spaniolă AGREDA, provincia SORIA, comunitatea autonomă CASTILLA ŞI LEON, precum şi alte două cupoane locale, de raţionalizare a bunurilor de larg consum, din timpul războiului civil care a avut loc în Spania. Piesa postată deasupra este tot un cupon local de raţionalizare a bunurilor de orice fel, din anul 1939, cu valoarea de 45 centimos.

Sinagoga
Biserica SAN MIGUEL
Biserica SAN JUAN
Biserica NUESTRA SENORA DE LA PENA
Conventul CONCEPCION
Bazilica NUESTRA SENORA MILAGROS
(Maica Domnului, făcătoare de minuni)  
Palatul LOS COSTEJONES
Arca arabă
Poarta FELIPE al II-lea din cartierul arab
 Muzeul şi zidul din cartierul arab
Vedere generală
Cupon de raţionalizare - AGREDA - SORIA - 1937
Valabil pentru 400 grame linte
Cupon de raţionalizare - AGREDA - SORIA - 1939
Valabil pentru 1 kilogram de orez

***

SFATURILE COPACULUI
ADRESATE OMULUI 
  • Bucură-te de vremurile ploioase. Nu numai că vei aprecia mai mult soarele, însă vei creşte frumos.
  • Nu există copac urât, doar ochi care privesc fără să vadă.
  • Evoluează în ritmul tău şi bucură-te de drumul creşterii tale. Noi copacii nu ne uitam invidioşi la alţii, care sunt mai mari sau mai puternici. Doar ne bucurăm de fiecare zi, cu fiecare frunză înverzită.
_________xxx_________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  
Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 6 Infanterie Dorobanţi Gardă "Mihai Viteazu" - Bucureşti - tip a

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 6 Infanterie Dorobanţi Gardă "Mihai Viteazu" - Bucureşti - tip b
Această unitate militară a luat fiinţă în data de 1 iulie 1972 în garnizoana Focşani. Prin Decretul domnesc nr. 2195 din data de 26 noiembrie 1876 unitatea este mutată în Bucureşti şi la 1 aprilie 1880 primeşte numele Regimentul 6 Bucureşti. Din data de 15 iulie 1891 se numeşte Regimentul 6 "Mihai Viteazu" - Bucureşti. Acest regiment a avut următoarele subordonări; Divizia 3 Teritorială Focşani (1872 - 1877), Divizia 2 Teritorială Bucureşti (1877 - 1882), Brigada 5 Infanterie Bucureşti (1882 - 1883), Brigada 8 Infanterie Bucureşti (1883 - 1916) şi Divizia 1 Gardă Bucureşti (1932 - 1945).      
Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 6 Cavalerie Roşiori 
Unităţile de cavalerie roşiori luptau călare şi erau echipate cu tunici roşii, de aici venind denumirea de roşiori.

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 7 Artilerie grea
Regimentul 7 Artilerie grea s-a înfiinţat în anul 1919 în garnizoana Târgu Mureş, fiind mutat în anul 1938 în garnizoana Sibiu. În perioada august 1944 - iunie 1945 a fost subordonat Corpului 7 Armată Sibiu. 

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 7 Cavalerie Gardă Călare 
Insignele militare regaliste pentru vechime contineau simboluri ale regalităţii şi se deosebeau de la o unitate la alta, pe când în regimul comunist, dar şi în prezent se emiteau şi se emit insemne (ordine sau medalii) unice, ca reprezentare grafică, pe toata armata, împărţite în trei clase (1, 2 şi 3) pe care se înscria şi se înscrie vechimea neîntrereupă în muncă de 5, 10, 15, 20 de ani sau mai mult. Este necesar de precizat că acordarea acestor insemne de vechime era însoţită şi este însoţită de o mică majorare a retribuţiei lunare sau de o avansare în grad la exceptional (dacă persoana era bine văzută, a se înţelege - apreciată, de către şefi.

___________ooOoo___________

PERSONALITĂŢI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
1000 franci 1951 - Belgia 
Albert I (1857 - 1934), nume complet Albert Léopold Clément Marie Meinrad a fost rege al Belgiei din anul 1909 până în anul 1934.

CÂTEVA SLOGANURI
ŞI VIGNETE DE PE CUPOANELE
DE RAŢIONALIZARE A
BUNURILOR DE LARG CONSUM
ÎN RĂZBOIUL CIVIL SPANIOL
Mes armes, mes municions - PCE
Alistaros en la Armada - Crucero Canarias
Armele mele, muniţiile mele - Partidul Comunist Spaniol  
Să ne pregătim la Marină - Crucişătorul "Insulele Canare"

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 27.10.2013

Niciun comentariu: