joi, 10 octombrie 2013

MOYENCOURT - FRANȚA



Mai jos am postat și alte fotografii de altădată din localitatea franceză MOYENCOURT, departamentul SOMME, regiunea PICARDIA.

Alte imagini cu gara da altădată
Fabrica de zahăr
Strada ERCHEU

***

DIN CUGETĂRILE
DE SUFLET ALE UNUI 
OM DE RADIO
 
Apostolache Ion George Râpă – Galați
Administrator și moderator radio on-line
"Radio Universul Artistic"
Dedicatii radio_show101@yahoo.com x 

Suntem împovărați de amurg și toamne, dar printre atâtea lacrimi și zboruri frânte, năuci de atâta căutare sau prea multă așteptare, ne dorim o strângere de mână, o mângâiere sau o șoaptă. Noi facem alegerile! Am înțeles că nu timpul ne vindecă sufletul... ci dragostea din noi.

Înainte de a fi o stare specială, dorul este un cuvânt pe care oamenii îl folosesc uneori. Odinioară cuvântul apărea în viaţa lor foarte des. Acum apare din ce, în ce mai rar poate pentru că a fost înlocuit de un altul, mult mai profitabil din punct de vedere sentimental sau poate publicitar: dorinţă.

Ceea ce sunt, eu sunt; ceea ce vrei tu să fiu, nu se poate. Dă-mi aripi, atât îți cer, lasă-mă să zbor către cer și după ce voi atinge în măreția lui soarele, mă voi întoarce la tine, cu aripile arse, dar încărcat de iubire, plin de dragoste, să te fac fericită!  

________xxx________

O INSIGNĂ
ȘI CÂTEVA MEDALII 
SPORTIVE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Insignă - C.S.M. Sibiu (Clubul sportiv muncitoresc)

CSM Sibiu a fost înfiinţat în anul 1959 sub denumirea de Clubul Sportiv Muncitoresc Sibiu prin hotărârea nr.512 din 16.11.1959 al Uniunii de Cultură Fizică şi Sport a Republicii Populare Române. Obiectivul principal atât la momentul înfiinţării, cât şi în prezent, este promovarea sportului de înaltă performanţă. Primele secţii sportive au fost cele de atletism, judo, box, rugby și haltere, de-a lungul timpului,  alăturându-se călăria, săriturile în apă, schiul, tenisul, handbalul, voleiul etc. În prezent, CSM SIBIU are un număr de 184 de sportivi legitimaţi, 11 antrenori şi 10 sportivi componenţi ai loturilor naţionale. Sus am postat logo-ul CSM Sibiu.

Mediaș
Asociația sportivă Gaz metan - Mediaș
Stema gaz metan medias.png
Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș este clubul de fotbal al orașului Mediaș, cu echipă în Liga I a Campionatului național de fotbal. Echipa a fost înființată în anul 1945 sub denumirea Karres Mediaș, promovând în Divizia A doi ani mai târziu. Echipa este poreclită Lupii negri, în istorie purtând și alte denumiri; Municipal Mediaș, Zorile Roșii Mediaș și Flacără Mediaș.
Mediaș este un municipiu și al doilea oraș ca mărime din județul Sibiu, Transilvania, România. Este situat în bazinul mijlociu al râului Târnava Mare și are o populație de aproximativ 63000 de locuitori. Ca distanțe este situat la 55 km de Sibiu, 39 km de Sighișoara și 41 km de Blaj. În perioada romană pe teritoriul localității a existat castrul roman Media. Sus am postat stemele comunistă și actuală precum și o poză cu sediul Primăriei Mediaș.      

C.S. Gloria Bistrița (Clubul sportiv) - G
ACF Gloria 1922 Bistrița, pe scurt Gloria Bistrița, este un club de fotbal din Bistriţa, România, care joacă în Liga I. În palmaresul echipei se află o cupă a României câștigată în anul 14994 și încă o finală a Cupei României jucată în anul 1996. Alte denumiri ale clubului au fost Progresul Bistriţa şi Ceramica Bistriţa. Clubul a fost înfiinţat la data de 6 iulie 1922. Sus am postat două logo-uri ale ACF Gloria 1922 Bistrița.  

Progresul București
Clubul sportiv Progresul București

AFC (Asociaţia Fotbal Club) Progresul este o echipă românească de fotbal, care acum joacă în Liga a IV-a de fotbal a României. Clubul a obținut de-a lungul timpului rezultate meritorii (a ajuns pe locul 2 în Liga I - fosta Divizia A) în anii 1956, 1996, 1997 şi 2002), dar nu este la fel de popular ca cele trei mari echipe din București: Steaua, Dinamo şi Rapid. Echipa s-a retras din campionatul 2008 - 2009, in retur (la acea data evolua in Liga a II-a, nefiind programată din cauza datoriilor. Acest club a fost înfinţat în anul 1944 şi a purtat mai multe denumiri; Lafayette București, Grafia MS București, Progresul Vulcan București, Progresul Vointa București, Progresul Energia București, 
Progresul Soimii IMUC şi F.C. National București. Sus am posta două logo-uri ale AFC Progresul Bucureşti.

C.S.M. Suceava (Clubul sportiv muncitoresc)
Clubul Sportiv Municipal Suceava (C.S.M.) s-a înființat în anul 1972, inițial cu următoarele secții sportive; atletism, fotbal, rugby și volei. Ulterior, în anul 1976 s-au adăugat secțiile de lupte greco-romane, hochei pe gheață, în 1978 patinaj viteză, în 1979 handbal, în 1981 înot, în 1990 baseball și canotaj. Rezultatele bune nu au întârziat să apară, chiar din primul an de la înființare prin promovarea echipei de rugby în divizia A, dar și prin alți sportivi ai altor secții cum ar fi; atletism, lupte, greco-romane, fotbal, înot, canotaj și tir cu arcul. Beneficiind de o baza larga de selecție, de antrenori valoroși precum și de un management eficient C.S.M. Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii săi peste 100 de medalii internaționale și alte multe medalii naționale. Sus am postat două logo-uri ale C.S.M. Suceava.

__________ooOoo___________

OAMENI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
Bahamas - 1 dolar 1919
George al V-lea nume complet George Frederick Ernest Albert (1865 - 1936) a fost suveranul Regatului Marii Britanii, primul împărat al Indiei și primul rege al Statelor Libere Irlandeze. A domnit din data de 6 mai 1910 până la moartea sa, în anul 1936.

Câteva ornamente decorative marginale de pe acțiuni germane

\
con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 10.09.2013

3 comentarii:

Maya spunea...

Multumim domnului Apostolache Ion George Râpă – Galați
Administrator și moderator radio on-line
"Radio Universul Artistic" pentru muzica buna cu care ne insenineaza sufletele si tie ,Victor ...pentru promovarea acestui post de radio minunat si ptr munca depusa pe acest blog!

Maya spunea...

Nu te resemna cu esecurile, pentru ca in tine vei construi un zid care iti va sufoca fiecare principiu.
Inainte de a incepe sa scriu, ma gandeam sa dau doua definitii:
Ce este resemnarea? Acceptarea unui rau fara impotrivire!
Ce este caracterul? Totalitatea insusirilor psihice stabile ale omului privit ca membru al societatii… cu alte cuvinte: fire.Fiecare din noi traieste intr-un microcosmos in care isi creeaza propria lume avand ca temelie principiile dupa care se ghideaza in viata.
Caramizile… zidul din microcosmosul nostru: sufletul fiecaruia cred ca este despartit de un zid: de o parte a zidului se afla dorinta pentru libera alegere, iar de cealalta parte se afla opusul… ceea ce nu iti doresti dar esti obligat sa faci, partea din suflet care te dezamageste si care te impinge spre acelasi gand: resemnarea.Zidul dintre cele doua sentimente firesti este construit din circumstantele(imprejurarile), in care viata, mediul in care traiesti sau in care ai crescut, te-au impins intr-o anumita directie.
Fiecare caramida din zid repezinta cate o circumstanta din viata ta.
Fiecare dezamagire pe care o traiesti, fiecare vis spulberat, fiecare speranta catre un microcosmos sau o lume utopica, fiecare obstacol pe care viata ti l-a rezervat si peste care nu ai reusit sa treci, reprezinta o caramida in acest zid.
Cu cat zidul devine mai inalt si ia mai multa amploare in lumeea pe care ti-ai creat-o, cu atat sperantele devin mai slabe si se naste in noi sentimentul de resemnare.Ceea ce vreau eu sa spun este ca visurile mor in noi o data cu esecurile, cu cat sunt mai multe esecuri, cu atat speri mai putin la o lume mai buna. Sentimentul asta face parte din noi, este viu si traieste o data cu noi.
Sigura arma impotriva zidului este ambitia… ea deschide o fereastra in zid si lasa lumina sa treaca in partea intunecata de dezamagire.
Priveste oamenii pe care locul de munca si viata sociala si ambianta din care isi hranesc sufletele, i-a impins sa devina niste oameni care nu mai spera, care nu mai au principii, si care miros a incultura si a tigari ieftine. Oare meseria i-a transformat in ceea ce sunt? NU! Resemnarea…
Lupta impotriva ei, arata trupului ca in el inca mai zac sentimente, invie focul sperantei din tine, aprinde lumina din lumea ta si poate vei reusi sa depasesti fiecare esec care te impiedica sa iti urmezi principiile pe care ti-ai construit caracterul.Ambitia este singura arma impotriva resemnarii care se naste o data cu primul esec si moare o data cu noi!Felicitari inca o data pentru perseverenta de care dai dovada,pentru caramida care o asezi zi de zi aici pe acest blog minuntat!

Maya spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.