joi, 24 octombrie 2013

MUILLE - VILLETTE * FRANŢA



Mai jos am postat şi alte fotografii cu monumente istorice şi de arhitectură, din epoci diferite, din localitatea franceză MUILLE - VILLETTE, departamentul SOMME, regiunea PICARDIA.

Biserica
Şcoala
Cimitirul eroilor britanici
Monumentul eroilor locali

***

ZIDUL

sau

REFLECŢIILE UNEI FEMEI 


BĂRBATĂ

 
MARIANA PETRE
Administrator şi moderator radio on line
Radio Pasărea Spin 

Există o legendă despre o pasăre care cântă 
o singură dată în viaţă.
Ascultând-o şi Dumnezeu, în paradisul său zâmbeşte

Link de ascultare;

ID messenger; radio.pasareaspinr

Ce este resemnarea?
Resemnarea este acceptarea unui rău fără împotrivire.

Ce este caracterul?
Caracterul este totalitatea însușirilor psihice stabile ale omului, privit ca membru al societății,  cu alte cuvinte: firea sa.

Fiecare dintre noi trăiește într-un microcosmos unde își creează propria lume având ca temelie principiile după care se ghidează în viața personală. Percep acest microcosmos ca pe un zid care tinde să ne acopere sufletele. De o parte a zidului se află dorinţa pentru libera alegere, iar de cealaltă parte se afla ceea ce eşti obligat sa faci, parte a sufletului care te dezamăgeşte şi care te împinge spre resemnare. Zidul dintre cele două trăiri fireşti este construit din circumstanţe (împrejurări) în care viaţa, mediul în care ai crescut sau în care trăieşti, te-au împins. Fiecare cărămidă din zid reprezintă câte o circumstanţă din viaţa ta. Fiecare dezamăgire pe care o trăieşti, fiecare vis spulberat, fiecare speranţă năruită, fiecare obstacol pe care viaţa ţi l-a rezervat şi peste care nu ai reuşit să treci, reprezintă cărămizi ale acestui zid. Cu cât zidul ia amploare în lumea pe care ţi-ai creat-o, cu atât speranţele devin mai slabe şi se naşte în noi sentimentul de resemnare. Ceea ce vreau eu să spun este că visurile mor în noi odată cu eşecurile, cu cât sunt mai multe eşecuri, cu atât sperăm mai puţin la o lume mai bună. Sentimentul acesta face parte din noi, este viu şi trăieşte odată cu noi. Singura armă împotriva zidului este AMBIŢIA. Percep ambiţia ca pe o fereastră în zid, care lasă lumina să treacă în partea întunecată de dezamăgire. 
Priveşte la semenii pe care locul de muncă, viaţa socială şi ambianţa din care îşi hrănesc sufletele, i-a impins să devină nişte oameni care nu mai speră, care nu mai au principii şi care miros a incultură şi a ţigari ieftine! Oare meseria i-a transformat în ceea ce sunt? Eu spun că NU, ci doar RESEMNAREA. Lupta împotriva resemnării, arată trupului că în el încă mai zac sentimente, învie focul speranţei din om, aprinde lumina din suflete. Trăiesc speranţa că astfel vei reuşi să depăşeşti fiecare eşec care te împiedică să îţi urmezi principiile pe care ţi-ai construit caracterul. Ambiţia este singura armă împotriva resemnării care se naşte odată cu primul eşec şi moare odata cu noi.

Nu te resemna din cauza eventualelor eşecuri, deoarece astfel în tine se va ridica zidul care îți  va sufoca principiile și înăbuși zborul!

Nimic nu e mai frumos decât zborul liber!

*     *
*

DOUĂ CATRENE DE PROMOVARE 
A RADIOULUI PASĂREA SPIN 
DE LA AUTORUL ACESTUI BLOG;

DROG

Viaţa-mi pare mai frumoasă,
Fredonând muzic-aleasă.
Cu Radio PASĂREA SPIN
Bucuros, ziua ...întâmpin.

INVITAȚIE

Dacă schimbi acum macazul
Viața nu-ți mai este chin,
Vei da uitării necazul
Ascultând… Pasărea Spin.

________xxx________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 1 Obuziere munte - Ghimbav
Insignele militare regaliste pentru vechime contineau simboluri ale regalităţii şi se deosebeau de la o unitate la alta, pe când în regimul comunist, dar şi în prezent se emiteau şi se emit insemne (ordine sau medalii) unice, ca reprezentare grafică, pe toata armata, împărţite în trei clase (1, 2 şi 3) pe care se înscria şi se înscrie vechimea neîntrereupă în muncă de 5, 10, 15, 20 de ani sau mai mult. Este necesar de precizat că acordarea acestor insemne de vechime era însoţită şi este însoţită de o mică majorare a retribuţiei lunare sau de o avansare în grad la exceptional (dacă persoana era bine văzută, a se înţelege - apreciată,  de către şefi. 

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 1 Transmisiuni 
La data de 30 octombrie 1919 Batalionul de specialităti al armatei române a fost transformat în Regiment de specialităti, care ulterior a fost denumit Regimentul 1 Transmisiuni, care reprezenta la acea dată primul regiment românesc de transmisiuni şi marca apariţia unei noi specialităţi militare, aceea de transmisionist militar.

Insignă militară regalistă 
Regimentul 1 Tunuri munte  
Tunurile de munte au apărut în dotarea Armatei Romane între anii 1883-1884, când au fost înfiinţate 4 baterii dotate cu tunuri calibrul 63 mm, sistem Armstrong cu tragere înceată, aduse din Anglia (câte o baterie la fiecare corp de armată). Tunul Armstrong, calibrul 63 mm, model 1883, a fost primul tun destinat artileriei montane, achiziţionat de către Regatul României - pentru început ele au dotat regimentele de artilerie de camp. Tunul a participat la luptele duse de Armata Romana intre anii 1916-1918, având muniţie modernă şi putând fi demontat şi purtat, ori tras de doi cai în tandem. Tunul avea o bătaie maximă de 4000 m. Cu putin timp înainte de izbucnirea primului război mondial a apărut în dotarea Armatei Romane tunul de munte Krupp, calibrul 75 mm, model 1912, la Divizionul 1 Munte de la Curtea de Argeş (4 baterii a câte 4 piese). Tunul era cu tragere repede, având greutate redusă şi posibilitatea demontării şi transportului cu ajutorul cailor, putând trage la o distanta maxima de 4500 m, având greutatea în poziţie de 595 kg.

Insignă militară regalistă 
Regimentul 1 Vânători - Principele moştenitor Ferdinand 
În aceasta unitate (pe atunci batalion) şi-a început cariera de ofiţer al armatei romane, cu gradul de sublocotenent, principele Ferdinand. La 29 decembrie 1892 Principele Ferdinand a fost înaintat la gradul de maior si numit comandant al Batalionului 1 Vânatori, iar la 1 ianuarie 1895 Principele Ferdinand a fost numit "Cap al batalionului", unitatea luând denumirea de Batalionul 1 Vânatori "Principele moştenitor Ferdinand". 
Initial,aceasta unitate a purtat ca insemn, pe epoleti, cifrul oficial al Regelui Ferdinand, format din doi "F" adosati, insa din  februarie 1932 a primit un nou insemn, cel din fotografie, cu doi "F" putin decalati, care va ramane in vigoare pana in 1947. Emblema de sapca, epoletul si centura de ceremonie sunt model 1930 si au fost purtate pana in aprilie 1941, cand prin Ordinul general nr. 7, au fost modificate. Sus am postat un epolet cu grad şi semna arma, o emblemă coifură şi o centură ceremonie cu pafta parte a uniformei ofiţerilor din Regimentul 1 Vânători - Principele moştenitor Ferdinand.   

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani 
Regimentul 2 Roşiori Prunaru - Bârlad 
Regimentul 2 Roşiori din Bârlad a purtat cu onoare numele Prunaru urmare a supremului tribut de sânge dat de către această unitate în bătălia (şarja) din localitatea Prunaru, judeţul Teleorman. Șarja de la Prunaru a reprezentat una din cele mai eroice acțiuni de luptă ale armatei române din timpul primului război mondial, aceasta fiind o parte a bătăliei pentru Bucureşti şi a avut loc în data de 28 noiembrie 1916.
Fișier:Sarja de la prunaru.JPG
În urma forțării Dunării de către trupele germano-bulgaro-turce dar și a trecerii Carpaţilor de către trupe germane şi austro-ungare, Puterile Centrale urmăreau blocarea și nimicirea armatei române între aceste două obstacole naturale și implicit scoaterea României din război. În toamna anului 1916, în sectorul Argeş - Neajlov a avut loc cea mai complexă operațiune a armatei române rămasă în istorie sub denumirea de „Bătăliei pentru București”. Deși Regimentul 2 Roșiori a pierit aproape în totalitate, grație eroicei șarje de la Prunaru, Divizia 18 Infanterie s-a putut regrupa pe aliniamentul Letca Veche - Jilava contribuind din plin la operațiunile de apărare a capitalei. Sus am postat o fotografie cu cimitirul eroilor Regimentului 2 Roşiori - Bârlad, căzuţi în Şarja de la Prunaru - Teleorman. 
  
__________ooOoo_________

OAMENI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
50 franci 1966 - Belgia 
Baudouin I, nume complet Boudewijn Albert Karel Leopold Axel Marie Gustaaf van België (1930 - 1993) a fost rege al Belgiei după abdicarea tatălui său în anul 1951, până la moartea sa, în anul 1993. A fost fiul cel mare al regelui Leopold al III-lea (1901–1983) și a primei lui soții, Astrid a Suediei (1905–1935).
Regina Fabiola a Belgiei (născută Doña Fabiola de Mora y Aragon la 11 iunie 1928) este văduva regelui Baudouin din Belgia. A fost regina consoartă timp de 33 de ani, între nunta ei în 1960 și moartea soțului ei în 1993. Cuplul nu a putut avea copii, iar coroana a trecut la fratele mai mic al soțului, regele Albert al II-lea.

Câteva ornamente decorative marginale de pe acţiuni germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 25.10.2013

2 comentarii:

Maya spunea...

Am auzit intr-o emisiune radiofonica a Mirelei Retegan un subiect care mi-a dat de gandit: de ce nu (prea) exista cantece despre barbati, in schimb mai toata muzica lumii e dedicata femeii?Raspunsurile se nasc cu o usurinta invers proportionala cu ritmul in care, daca te incapatanezi, gasesti, totusi, melodii dedicate domnilor. Pentru ca femeile sunt muzele universului. Pentru ca ele sunt sexul frumos, care merita slavit prin vers si armonie. Pentru ca ele au gingasia si fragilitatea care sa poata fi transpuse intr-o constructie atat de delicata cum este muzica. Pentru ca femeile sunt zeite si merita sa devina eterne prin arta. Pentru ca, nu se stie de ce, majoritatea muzicienilor de pe pamant sunt barbati…Exista, totusi, cateva cantece uimitor de frumoase dedicate tatilor. Numai ca ele sunt scrise si interpretate tot de barbati, deci nu pot contrazice prea bine constatarea de la care a pornit cercetarea Mirelei. Exista si alte cateva piese dedicate curajului, camaraderiei, vitejiei sau slabiciunilor barbatesti. Imi vin acum in minte, asa, din prima incercare, “Si baietii plang cateodata” sau “Prieten drag, ne cunoastem de-o viata”. Dar cantece de dragoste, cantate de femei, pentru barbatii iubiti, sunt mai greu de gasit. Si, totusi, as vrea sa adun cateva, ca sa le am pentru ceasurile de melancolie…Va propun sa facem impreuna o lista, ca sa avem de unde alege piese pe care sa le dedicam barbatilor pe care ii iubim azi, sau pe care ii vom iubi maine. Sau, de ce nu?, pe care i-am iubit mai demult.
Incep eu lista cu un cantec superb ptr prietenul meu,Victor,militar de cariera...adminul acestui blog http://www.youtube.com/watch?v=iv2_aWJX6-M

Epaminonda spunea...

M-am emoţionat! Îţi mulţumesc!