sâmbătă, 26 octombrie 2013

AIGEN - AUSTRIA



Mai jos am postat şi alte fotografii cu monumente şi clădiri din localitatea austriacă AIGEN, bundeslandul STIRIA, precum şi un ecuson.

Şcoala
Hotelul ALMESBERGER
Magazin
Troiţa
Biserica
Columna SF.MARIA
Fântâna 
 Vedere generală
Ecuson

***

CÂTEVA MOSTRE
DE EXPRIMARE LIBERĂ, 
ROMÂNEASCĂ DIN BRANŞA  
FOTBALULUI NOSTRU

MARIAN IANCU
"Ionel Ganea, ca om, e capabil sa infecteze până şi penicilina."

RICĂ RĂDUCANU
"La examen mi-a căzut Comuna din Paris, dar le-am spus să-mi schimbe subiectul, că nu prea le am cu geografia"

GIGI BECALI
"Eu, în tinereţe, eram amfitrion pe oriunde mă duceam"
"Sunt în silenzio stampa, dar doar pentru ziarişti. Vorbesc numai cu televiziunile"
"Am vorbit chiar zilele trecute cu mai mulţi parteneri de afaceri, oameni serioşi, din lumea interlopă."
"Eu am înţeles că vorbim despre afaceriştii adevăraţi. Acest Cocoş, este un papagal." Dar d-na ,,Găină" (Elena Udrea), cea cu guşa plină !? 

__________xxx__________

CÂTEVA
INSIGNE ROMÂNEŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 5 Cavalerie Călăraşi
Insignele militare regaliste pentru vechime contineau simboluri ale regalităţii şi se deosebeau de la o unitate la alta, pe când în regimul comunist, dar şi în prezent se emiteau şi se emit insemne (ordine sau medalii) unice, ca reprezentare grafică, pe toata armata, împărţite în trei clase (1, 2 şi 3) pe care se înscria şi se înscrie vechimea neîntrereupă în muncă de 5, 10, 15, 20 de ani sau mai mult. Este necesar de precizat că acordarea acestor insemne de vechime era însoţită şi este însoţită de o mică majorare a retribuţiei lunare sau de o avansare în grad la exceptional (dacă persoana era bine văzută, a se înţelege - apreciată,  de către şefi. 

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 6 Cavalerie Călăraşi
Regimentul 6 Călăraşi s-a înfiinţat în anul 1864 în oraşul Focşani sub denumirea de Escadron de Cavalerie. Conform Legii de organizare a puterii armate, din anul 1872, escadronul focşănean s-a transformat în anul 1876 în Regimentul 6 Călăraşi, participând cu succes la războiul de independenţă (1877 - 1878). Prin Înaltul Decret nr. 5878, din 7 octombrie 1913, Regimentul 6 Călăraşi a fost mutat de la Focşani la Ploieşti, în subordinea Brigăzii 4 Cavalerie din localitate,  transformată în anul 1914 în Brigada 3 Călăraşi Ploieşti. Regimentul 6 Călăraşi, comandat de colonelul Constantin Costescu, s-a subordonat Diviziei 5 Infanterie Buzău, a dus lupte grele la curbura Carpaţilor dar şi în Transilvania.

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 5 Infanterie Dorobanţi - Giurgiu
Regimentul 5 Dorobanţi “Vlaşca” a fost înfiinţat pe data 1 iulie 1872 la Galaţi şi mutat în ianuarie 1877 la Giurgiu, prin Decretul 2195 din data de 26 noiembrei 1876. Regimentul 5 Vlaşca, din oraşul Giurgiu, era unul de elită în cadrul glorioasei armate române. În Primul Război Mondial este cunoscută jertfa supremă a celor două companii de vânători din Regimentul 5 Vlaşca, care au fost nimicite de către inamicul german, în bătălia de la Predeal (octombrie 1916). Mai târziu, în cel de-al doilea război mondial, Regimentul 5 Dorobanţi Vlaşca făcea parte din Divizia 4 Infanterie (1941-1944).

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 5 Roşiori "Împăratul Nicolae al II-lea"
Regimentul 5 Roşiori a fost dislocat în garnizoana Constanţa. 
Vizita familiei imperiale ruse pe 1 iunie 1914, în Constanţa, este „un moment memorabil din orice punct de vedere” pentru constănţeni, şi nu numai, după cum îl descrie istoricul de artă Doina Păuleanu în monografia sa „Constanţa. Aventura unui proiect european”. Ar fi de menţionat drumul către Catedrală, când, „în momentul în care Ţarul Rusiei trecea cu M.S. Regele Carol cu trăsura pe lângă regimentul 5 Roşiori, regele Carol a oprit trăsura şi, întrerupând uralele soldaţilor, a anunţat «Ca o comemorare a vizitei ilustre a M.S. oaspete Nicolae al II-lea, am hotărât ca de azi înainte regimentul 5 Roşiori să poarte numele Regimentul Împăratul Nicolae al II-lea».
Nicolae al II-lea (1868 - 1918) a fost ultimul împărat al Rusiei, ucis de către bolşevici. A condus Rusia ţaristă între anii 1894 - 1917. 
Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 5 Vânători
Regimentul 5 Vânători a fost dislocat o vreme în garnizoana Timişoara.

___________ooOoo___________

PERSONALITĂŢI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII
100 franci 1959 - Belgia
Frere Orban, nume real Hubert Joseph Walthère Frère, om politic belgian care a trăit în perioada anilor 1745 - 1821. 

Două vignete de pe acţiuni italieneşti

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 26.10.2013

Niciun comentariu: