vineri, 11 octombrie 2013

AICHKIRCHEN - AUSTRIA



Mai jos admiri și alte fotografii din localitatea austriacă AICHKIRCHEN, bundeslandul STIRIA precum și o plachetă locală.

Biserica
Vederi generale
Plachetă locală

***

VORBE RĂSTĂLMĂCITE
DE LA ÎNAINTAŞI
 
Constantin Brâncuși
sculptor român (1876 - 1957
Doctore, mă chinuie îngrozitor coloana. 

Cristofor Columb
explorator navigator italo-spaniol (1451-1506)
Posteritatea va crede ca am avut un singur ou.  

Veronica Micle, 
poet român (1850 - 1889
Prefer rima îmbrățișată.   

___________xxx___________ 

CÂTEVA
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Școala specială de cavalerie
Școlile militare din perioada regalistă au o istorie stufoasă și insuficient cercetată. Școala specială de cavalerie a fost înființată în anul 1872. Deasupra am postat un certificat de absolvire și o medalie aniversară ale Școlii speciale de cavalerie. 

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Școala de ofițeri de artilerie
Insignele militare regaliste pentru vechime contineau simboluri ale regalităţii şi se deosebeau de la o unitate la alta, pe când în regimul comunist, dar şi în prezent se emiteau şi se emit insemne (ordine sau medalii) unice, ca reprezentare grafică, pe toata armata, împărţite în trei clase (1, 2 şi 3) pe care se înscria şi se înscrie vechimea neîntrereupă în muncă de 5, 10, 15, 20 de ani sau mai mult. Este necesar de precizat că acordarea acestor insemne de vechime era însoţită şi este însoţită de o mică majorare a retribuţiei lunare sau de o avansare în grad la exceptional (dacă persoana era bine văzută, a se înţelege - apreciată,  de către şefi. 

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 91 Infanterie Regele Ferdinand Alba Iulia - tip 1

Insignă militară regalistă de vechime - 7 ani
Regimentul 91 Infanterie Regele Ferdinand Alba Iulia - tip 2
Regimentul de Infanterie din Alba Iulia s-a înfiinţat la data de 29 decembrie 1919 şi la data de 26 martie 1920 a fost botezat “Regimentul 91 Infanterie, Regele Ferdinand I”. Cu această denumire a fiinţat până la 1 decembrie 1944, când a fost desfiinţat şi contopit cu Regimentul 18 Infanterie. Această unitate militară și-a adus o importantă contribuție de sânge atât pe frontul de est cât și pe cel de vest. Iată câteva spicuiri din faptele de luptă ale acestei glorioase unități a armatei române, din amintirile avocatului pensionar Avram Gh. Ioan, veteran de război și Cavaler al Ordinului Coroana României
În martie 1942 a plecat, din cazarma Alba Iulia a regimentului, o unitate regimentară compusă din: două batalioane de puşcaşi, o companie de tunuri anti-tanc, o companie de tunuri anti-aeriene, o companie de transmisiuni şi o companie sanitară, însumând un efectiv de peste 3500 de luptători. Această unitate a parcurs Rusia, în mers pe jos de la Odessa până la Stalingrad, pe un traseu de război de peste 2500 km, în regim continuu de luptă. Datorită pierderilor în luptele la care a participat unitatea a rămas cu un efectiv de sub 250 de militari. În februarie 1943 unitatea a căzut în prizonierat la ruși. Al doilea Regiment 91 Infanterie din Alba Iulia, cu un efectiv de 5500 luptători, a părăsit cazarma sa, la începutul lunii aprilie 1944, ocupând o poziţie defensivă, statică, pe malul drept al râului Moldova, la cca. 20 - 25 de km sud de oraşul Paşcani, poziţie pe care a întărit-o cu câmpuri de mine, săpături în teren şi cazemate de beton şi pe care a apărat-o eroic până la data de 24 august 1944, când a fost abandonat, intrând în prizonierat la sovietici de astă dată. Atât luptătorii din primul Regiment, cât şi cei din al doilea Regiment 91 Infanterie, ajunşi în umilitoarea situaţie de prizonieri, nu s-au mai înapoiat în ţară sub formă de unitate militară, decât după ani grei de captivitate, ca simplii indivizi, în calitate de cetăţeni ai statului lor. Al treilea Regiment 91 Infanterie, a fost format, în mod pripit, la începutul lunii septembrie 1944, din contigentul de recruţi aflaţi sub arme şi instruiţi doar pe jumătate, completaţi cu contingente mai vechi de 30 de ani. Acest Regiment a fost format pentru frontul de Vest şi dotat cu armament de instrucţie, fiindcă numai acela se mai afla în ţară şi pe care îl aveau în dotare contigentul de recruţi.Regimentul 91 Infanterie (ca şi întreaga armată de Vest) a fost tratat cu suficientă duşmănie de către comandamentele sovietice, sub conducerea cărora ajunsese, fiind băgat în punctele fierbinţi ale frontului, încât a suferit atâtea pierderi în efectiv, încât la data de 1 decembrie 1944 a fost desfiinţat şi contopit cu Regimentul 18 Infanterie.

Șoala nr.2 - Alexandria - 20 ani
Școala nr.2 este una dintre cele mai bune școli din Alexandria și ea poartă numele voievodului român Mihai Viteazu. Sus am postat o fotografie actuală a Școlii generale nr.2 Mihai Viteazu din Alexandria. 
Stema Alexandria
Prefectura județului Teleorman
Administrația fiscală
Sediul BRD
Alexandria este un municipiu și reședința județului Teleorman, Muntenia, România. Orașul este așezat în sudul Câmpiei Române, pe partea dreaptă a râului Vedea, la 88 km distanță de capitala României - București. Întemeiat în anul 1834, după planurile urbanistice elaborate de inginerul austriac Otto von Moritz (cel ce lucrase planurile orașelor Brăila și Giurgiu și avea să execute, mai târziu, planul viitorului oraș Turnu Severin), orașul și-a luat numele domnitorului de atunci al Țării Românești, Alexandru Dimitrie Ghica (1834 - 1842) ale cărui oseminte se găsesc depuse astăzi într-un monumental sarcofag din incinta Catedralei Episcopale "Sfântul Alexandru" din municipiu. Sus am postat stema actuală a municipiului și trei fotografii cu cele mai reprezentative clădiri ale orașului Alexandria.

_________ooOoo__________

OAMENI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
Bahamas - 10 dolari 2000 
Stafford Lofthouse Sands a fost un om politic care a trăit în perioada anilor 1913-1972.
Câteva vignete de pe acțiuni germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 11.09.2013

Niciun comentariu: