joi, 10 octombrie 2013

NEUSTADT AM KULM - GERMANIA



Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente, clădiri reprezentative, vederi generale din vremuri diferite, o trimitere poștală ilustrată și un ecuson din localitatea germană NEUSTADT AM KULM, districtul NEUSTADT AN DER WALDNAAB, regiunea administrativă PALATINATUL SUPERIOR, landul BAVARIA.

Monumentul eroilor
Biserica
Școala
Vederi generale
Trimitere poștală ilustrată
Ecuson pompier voluntar - Neustadt am Kulm

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAȘI
 
George Gordon Byron
(1788 - 1824) poet englez

  • Prietenia este iubire fără aripi.
  • Până când nu ești loial față de tine însuți, nu poți fi loial față de o altă persoană.
  • Ceea ce nu putem împărți cu alții e insuportabil; chiar fericirea ar fi grea dacă am duce-o singuri.

___________xxx___________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Specialist militar infanterie - clasa a I-a

Specialist militar - clasa a I-a

Specialist militar telecomunicații  - clasa a I-a
Forțele militare ale oricărui stat, deci și ale țării nostre, sunt categorisite pe diverse specialități militare de pregătire și instruire. În baza unor bareme dinainte stabilite militarii sunt testați periodic asupra nivelului de pregătire și, dacă corespund acestor bareme, sunt declarați specialiști de clasă și distinși cu insigne de Specialist de clasă 1, 2 sau 3, diferite ca model de la o specialitate militară la alta. Obținerea unei asemenea distincții, meritorii atrage uneori după ea o promovare în funcție și întotdeauna o creștere neînsemnată a soldei lunare.  

Spitalul militar "Inima reginei"
Spitalul militar Inima reginei a funcționat pentru început in cladirea scolii din Poarta Bran, ca o solutie rapida si temporara (pe durata vacantei). Personalul medical inferior este rezolvat prin voluntariat din partea doamnelor din societatea elitista. Medicii erau dintre cei stagiari la Spitalul Crucii Rosii din Brasov, dar cu inclinatii pentru apostolat. Coordonarea si competenta profesionala era asigurata de un eminent chirurg si organizator in persoana medicului Puscariu, nepot al lui Sextil Puscariu din Bran.
In paralel, se realizeaza o constructie nouă pentru spital in centrul Branului, pe platoul de vis-à-vis de castel. S-a beneficiat de sprijinul armatei si al Fabricii de Fier din Tohani. Pana la 23 August 1944 spitalul a beneficiat de medicamente si aparatura medicala germana (Bayern, Zeiss). Dupa aceasta data si pana in ianuarie 1948, bucurandu-se de simpatia si pretuirea aliatilor apuseni (Marea Britanie si Statele Unite) cat si de sustinerea Crucii Rosii Internationale. In anul 1945 spitalul este vizitat de către Emil Bodnăraș care atenționează întreg personalul că zilele apostolatului sunt numărate și mari schimbări vor urma, ceea ce s-a și întâmplat. Sus am postat o poză a Spitalului militar Inima reginei de la Bran. 

Spartachiada republicană - 1964
Spartachiada a fost o competiție sportivă națională în timpul regimului comunist din România, care a prefațat, alături de Voințiadă, Ceferiadă, Cupa satelor sau alte denumiri de competiții, marea competiție sportivă națională Daciada. Prin aceste competiții se urmărea pregătirea tinerilor, și nu numai, pentru muncă și apărarea țării, partea esențială a programului de formare a omului nou - țelul central declarat al politicii Partidului Comunist Român.   
  
____________ooOoo____________

OAMENI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
Bahamas - 1 dolar 1936
George al VI-lea nume complet Albert Frederick Arthur George (1895 - 1952) a fost regele Marii Britanii, al Irlandei și al altor dominioane britanice precum și împărat al Indiei din 11 decembrie 1935 până la moartea sa.

Câteva vignete de pe bancnote germane locale de necesitate

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 10.09.2013

2 comentarii:

Maya spunea...

Multumim domnului Apostolache Ion George Râpă – Galați
Administrator și moderator radio on-line
"Radio Universul Artistic" pentru muzica buna cu care ne insenineaza sufletele si tie ,Victor ...pentru promovarea acestui post de radio minunat si ptr munca depusa pe acest blog!

Maya spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.