vineri, 11 octombrie 2013

MONEDELE EURO - ANDORRA


Consiliul Europei a aprobat ca și principatul Andorra să emite monede euro proprii, ca mijloc național de plată, deși nu este membru al Uniunii Europene. Acestea vor fi produse de către monetăriile naționale ale Franței și Spaniei și puse în circulație începând cu 1 ianuarie 2014, într-un tiraj de început de 2,5 milioane monede din fiecare valoare.
Diametru (mm): 16,25
Grosime la chenar (mm): 1.67
Greutate (g): 2,30
Forma: rotunda
Culoare: roșiatic
Compoziție: otel acoperit cu cupru
Muchie: neteda

Diametru (mm): 18,75
Grosime la chenar (mm): 1,67
Greutate (g): 3,06
Forma: rotunda
Culoare: roșiatic
Compoziție: otel acoperit cu cupru
Muchie: neteda, cu o canelură

Diametru (mm): 21,25
Grosime la chenar (mm): 1,67
Greutate (g): 3,92
Forma: rotunda
Culoare: roșiatic
Compoziție: otel acoperit cu cupru
Muchie: neteda
Toate monedele euro din Andorra au aversul comun cu toate celelalte monede euro europene iar pe reversul celor de 1, 2 și 5 cenți se prezintă Capra neagră din Munții Pirinei – simbol național andorran, identică cu cea care populează piscurile Carpaților românești. Designul reversului acestor monede a fost realizat de către artistul Ruben da Silva.

Diametru (mm): 19,75
Grosime la chenar (mm): 1,93
Greutate (g): 4,10
Forma: rotunda
Culoare: auriu
Compoziție: aur nordic
Muchie: cu crestături fine

Diametru (mm): 22,25
Grosime la chenar (mm): 2,14
Greutate (g): 5,74
Forma: floare spaniola
Culoare: auriu
Compoziție: aur nordic
Muchie: neteda

Diametru (mm): 24,25
Grosime la chenar (mm): 2,38
Greutate (g): 7,80
Forma: rotunda
Culoare: auriu
Compozitie: aur nordic
Muchie: cu crestaturi fine
Monedele de 10 , 20 și 50 de cenți din Andorra prezintă Fresca lui Hristos din Biserica Sant Martí de la Cortinada și Turnul de veghe al acestei biserici. Biserica a fost ridicată în secolul al XII-lea și reconstruită în secolele XVII-XVIII. Designul reversului acestor monede a fost realizat de către studioul Moles Dissen, Escaldes - Engordany.

Diametru (mm): 23,25
Grosime la chenar (mm): 2,33
Greutate (g): 7,50
Forma: rotunda
Culoare: partea exterioara: auriu; partea interioara: argintiu
Compozitie: partea exterioara: nichel-alama; partea interioara: trei straturi: cupru-nichel, nichel, cupru-nichel
Muchie: cu grupe de zimti
Moneda de 1 euro din Andorra prezintă Casa de la Vall, vechi și reprezentativ monument istoric, unde își are sediul Consiliul general (Parlamentul principatului). Este o clădire ce datează din secolul al XVI-lea. Designul reversului acestei monede a fost realizat de către artistul Jordi Puy.
Diametru (mm): 25,75
Grosime la chenar (mm): 2,20
Greutate (g): 8,50
Forma: rotunda
Culoare: partea exterioara: argintiu; partea interioara: auriu
Compozitie: partea exterioara: cupru-nichel; partea interioara: trei straturi: nichel-alama, nichel, nichel-alama
Muchie: inscriptionata, zimtata
Moneda de 2 euro din Andorra prezintă Stema principatului Andorra, stemă adoptată în anul 1969. Stema conține pavilioanele (stemele) celor mai apropiate două entități teritoriale franceze și spaniole.
Seu d'Urgell - Lerida - Catalonia - Spania

 Fox - Franța

Aragon - Catalonia - Spania

Berne - Franța

***

CÂTEVA 
MOSTRE DE EXPRIMARE 
ORALĂ INTELIGENTĂ
ALE SPECIEI UMANE 
FOTBALIST ROMÂN

Gheorghe Hagi:
 
Omul este o persoană umană.
Copii, mergeţi la şcoală, că şi şcoala e bună la ceva!

Cristi Chivu:
 
Echipa naţională are nevoie de suportul suporterilor echipei naţionale.

Marius Măldărăşanu:
Este un meci de care pe care, dar nu este decisiv.

_________xxx_________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Set 3 insigne - Școala cu clasele I-VIII Ferdinand - Constanța
Amplasată într-un cartier relativ nou al oraşului Constanţa, pe malul Mării Negre, Școala cu   clasele I-VIII FERDINAND funcţionează sub această denumire de la 1 septembrie 2007. Școala a fost înfiinţată la data de 1 septembrie 1989, cu denumirea de Școala cu clasele I-VIII nr. 43 Constanţa. A fost proiectată să funcţioneze cu 16 săli de clasă, 2 laboratoare, bibliotecă, sală de sport şi anexe. În prezent, ca urmare a unor modificări ce au vizat o mai judicioasă utilizare a spaţiului, şcoala are o bază materială solidă, constând în: 17 săli de clasă, 3 laboratoare – laborator de biologie, laborator de fizică – chimie şi laborator AEL, sală de muzică, sală de sport (renovată şi utilată în anul 2008), bibliotecă, Centrul de Documentare şi Informare, 2 săli de cancelarie, un cabinet medical şi un cabinet de Consiliere Psihopedagogică, alte încăperi destinate personalului nedidactic şi anexe. Şcoala este dotată cu reţea de internet, laborator cu echipament multi-media şi videoproiector. Reţeaua de calculatoare este o achiziţie recentă, laboratorul AEL şi reţeaua de intranet şi internet fiind realizate cu sprijinul Asociaţiei de Părinţi Unirea. Sus am postat o fotografie recentă cu sediul Școlii Ferdinand din Constanța.
 
Ferdinand I, Rege al României, Principe al Romaniei, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, născut Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen, (născut 24 august 1865 la Sigmaringen şi decedat 20 iulie 1927 la Sinaia) a fost rege al României din 10 octombrie 1914 până la moartea sa. Din 1890 a fost membru de onoare al Academiei Române , iar între 1914 şi 1927 a fost protector şi preşedinte de onoare al aceleiaşi instituţii. 

Sănătatea

Scafandru

Școala de aviație - Model 1930

Insignă comunistă - România
România este o țară situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de Peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre. Se întinde pe suprafața de 238391 kilometri pătrați, la o populație de aproximativ 20 de milioane de locuitori, având capitala la București. Statul român este o republică semiprezidențială, membru cu drepturi depline ale NATO și UE. Sus am postat steagul, stema și harta fizică a României.

___________ooOoo___________

OAMENI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
Bahamas - 50 dolari 2000
Roland Theodore Symonette (1898 - 1980) a fost un politic și prim-ministru al guvernului satului Bahamas între anii 1964 - 1967.

Câteva vignete de pe acțiuni frațuzești

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 11.09.2013

Niciun comentariu: