luni, 24 iunie 2013

TABLETA CU ȘTIRI NECONVENȚIONALE - 34


BREAKING NEWS - “Csíkszereda TV”

La Miercurea-Ciuc, polul frigului din România, temperaturile au urcat până la năucitoarea valoare de 6 grade Celsius. Mai multi cetățeni de etnie maghiară acuză insolații și încep să vorbească fluent românește.  

RAVAGIILE CANICULEI

Gabriel Cotabiţă nu suportă canicula. Din cauza temperaturii ridicate nu mai urcă pe scenă și nici în mijlocele de transport în comun.
Caută și el să se răcorească cum poate.

DE LA POLIȚIA CAPITALEI;

Poliția a reținut o grupare infracțională care fura aer cald de pe stradă, îl împacheta în pungi şi borcane și intenționa să-l vândă la suprapreț începând cu luna decembrie. Șeful bandei era un nepot de verișor de-al lui Nuțu Cămătaru.

***

DOUĂ PASTILE 

DE UMOR ROMÂNESC




________xxx_______

CÂTEVA JETOANE
ȘI MEDALII ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

JETOANELE sunt piese din metal sau alte materiale nemetalice, asemănătoare ca formă şi ca dimensiune monedelor, ce sunt folosite pentru declansarea unui automat de muzică, pentru procurarea unor bauturi sau mici, ori pentru acces într-o anume incintă, etc. Pe unele jetoane este înscrisă chiar şi o valoare, sau numele unei firme, magazin, localitate, etc. În cazuri deosebite jetoanele sunt folosite şi ca număr de ordine. În mod cu totul special ele au fost precursoarele monedelor metalice, fiind folosite pentru efectuarea unor plăţi în plan local şi uneori ele reprezintau o sumă încasată de membrii unor consilii de administraţie ale unor societăţi, pentru participarea la sedinţe, şi care, ulterior, erau schimbate la casierii în monedă adevărată. 



Set 3 jetoane - Suvenir București 1906
(Palatul CEC - București)
 
Palatul CEC este o clădire din Bucureşti, situată în Calea Victoriei Piatra de temelie a Palatului CEC a fost pusă în data de 8 iulie 1897, în prezenţa Regelui Carol I şi a Reginei Elisabeta. Realizat după planurile arhitectului Paul Gottereau, cu elemente specifice din arhitectura franceză de la sfârşitul secolului XIX, Palatul CEC a fost terminat în anul 1900. În prezent găzduieşte sediul CEC Bank, urmaşa vechiului C.E.C. (Casa de Economii şi Consemnaţiuni).

A XII-a ediție a Târgului Internațional București - România - 1986

A XV-a ediție a Târgului Internațional București - România - 1989
Comerț, cooperare, dezvoltare, pace
ROMEXPO S.A. este liderul industriei românești de târguri și expoziții. În 1959 autoritatea administrativa a Capitalei decide construirea unui spațiu expozițional, ca efect al creșterii economice accelerate și al extinderii relațiilor comerciale internaționale. Centrul expozițional urma sa fie construit folosind soluții arhitecturale de avangarda. Drept urmare, în 1960 se realizează planurile pavilionului 1 - Cupola centrala. Îaprilie 1962 acesta este inaugurat printr-un congres cu participarea a 11000 de persoane. 
Arhitectura pavilionului este una din cele mai moderne din Europa, devenind emblematica pentru Bucurestiul modern. In 1963 se infiinteaza Oficiul de Expozitii din cadrul Camerei de Comert a Romaniei, care, in 1968, va deveni Intreprinderea de Targuri si Expozitii, specializata in organizarea de expozitii in tara si a participarilor oficiale romanesti la targuri straine.In octombrie 1970 se organizeaza prima editie a TIB Desfasurat pe osuprafata totala de 70.000 mp la TIB 1970 au participat peste 1.000de expozanti din 30 tari din care 18 participari oficiale. Pana in 1981, TIB va fi organizat bienal. In mai 1974 este inaugurat TIBCO - Targul International de Bunuri de Consum Bucuresti, desfasurat pe 16.500 mp, avand expozanti din 11 tari. Din octombrie 1981 TIB si TIBCO fuzioneaza, devenind expozitie anuala. În decembrie 1991 Intreprinderea de Targuri si Expozitii devine ROMEXPO S.A., societate pe actiuni cu capital privat, avand ca actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti. Incepand din 1990 se implementeaza programul strategic de diversificare a structurii evenimentelor expozitionale, astfel incat de la o manifestare anuala se ajunge la peste 40 de targuri, expozitii si saloane comerciale in 2003. Deasupra am postat logo-ul ROMEXPO și o poză cu clădirea Pavilionului central Romexpo din București.

Laboratorul de medicină experimentală - București - 1901
Institutul "Dr.I.Cantacuzino" * 1921 - 1971 
Ion Cantacuzino, cunoscut și ca Ioan Cantacuzino (născut 1863 în București și decedat 1934 tot în București) a fost un academician, medic, microbiolog, profesor universitar, fondator al școlii românești de imunologie și patologie experimentală.
Institutul Național de Cercetare si Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie „Cantacuzino” (INCDMI „Cantacuzino”) este un institut românesc de cercetare, înființat în anul 1921. Institutul are ca domeniu de activitate sănătatea publică, pe care o promovează atât prin activități de cercetare-dezvoltare, cât și prin oferta de produse și servicii. Activitatea de cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și inovare se desfășoară în domeniile: infecții bacteriene, virale și parazitare, biologiei celulare și moleculare, imunologiei, biotehnologiei și geneticii microbiene.

Primăria capitalei
Hotelul "Intercontinental"
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 
Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de anul 1997) este un județ din România, care înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo, deși orașul însuși nu face parte din teritoriul administrat de județ. Ca subunități administrative județul are 8 orașe - Voluntari, Pantelimon, Măgurele, Buftea, Bragadiru, Chitila, Otopeni, Popești-Leordeni și 32 de comune. Județul se întinde pe o suprafață de de 1583 km.p. și numără aproximativ 365000 de locuitori. Sus admiri harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Ilfov, iar dedesubt câteva clădiri inconfundabile ale Bucureștiului și deci și ale județului Ilfov.  
Prefectura județului Ilfov
Clădirea Patriarhiei Române

________ooOoo_________


LIDERI POLITICI

PE BANCNOTELE LUMII
50 centavos 1895 - Argentina
Justo José de Urquiza y García (1801 – 1870) a fost un militar și om politic argentinian, șef al statului în perioada anilor 1854 - 1860.

Câteva vignete de pe acțiuni austro-ungare

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 24.06.2013

Niciun comentariu: