duminică, 23 iunie 2013

BRAUNAU AM INN - AUSTRIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu clădiri reprezentative pentru arhitectura localității austriece BRAUNAU AM INN (Braunau pe Inn) din provincia Austria Superioară, precum și o bancnotă emisă de lagărul de prizonieri care a existat aici, în anul 1915.
Biserica Sf.Ștefan
Piața mare
Vederi generale
Bancnotă lagăr 2 coroane 1915

***

DE LA LUME ADUNATE,
ÎNAPOI LA LUME DATE

  • Mai rău decât un prost leneș e un prost cu inițiativă.
  • M-au urmărit multe gânduri profunde, dar am fost întotdeauna mai iute decât ele.
  • E uimitor câte sticle de vin pot încăpea într-un singur pahar.


____________xxx____________

O MEDALIE 
ȘI CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Mihai Eminescu - genial poet al poporului român * 1850 - 1889
Mihai Eminescu (nume real Mihail Eminovici) (născut 15 ianuarie 1850 la Ipoteşti, judeţul Botoşani şi decedat la 15 iunie 1889 în Bucureşti) a fost un poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literature română. Eminescu a fost activ în societatea politico-literară Junimea, şi a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator. A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în şedinta din 25 ianuarie 1902. Eminescu a fost internat în data de 3 februarie 1889 la spitalul Mărcuţa din Bucureşti şi apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineaţa, poetul a murit în sanatoriul doctorului Şuţu. În 17 iunie a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu – Bucureşti. A fost ales post-mortem (28 oct.1948) membru al Academiei Române.

Set 2 insigne - F.R.F. (Federația Română de Fotbal) și
România (fotbal) - Categoria III
 
Federația Română de Fotbal - (F.R.F.) este forul conducător oficial al fotbalului în România, fondat în anul 1909. Sediul FRF este situat în Casa Fotbalului din Parcul Naţional - Bucureşti. Din anul 1930 este afiliată la Federaţia Internaţională de Fotbal Amator iar din anul 1955 este afiliată şi la Uniunea Europenă de Fotbal Amator. 

Insignă - A.P.R. - (Alianța Pentru România)
Format în 1997, prin desprinderea din PDSR a unei facţiuni „reformatoare” (Grupul de Opinie), Alianţa pentru România (APR) s-a poziţionat în zona de centru-stânga a politicii româneşti, definindu-se ca partid social-democrat, deschis către liberalism, condus de către Teodor Meleșcanu. Partidul a existat în perioada anilor 1997 - 17 ianuarie 2002. Sus am postat logo-ul APR.
  
Insignă - P.R.M. - (Partidul România Mare)

Insignă - 10 ani - (P.R.M.)
Sigla PRM
Partidul România Mare (PRM - fost și Partidul Popular România Mare - PPRM) este un partid politic românesc de dreapta, membru al fostului grup europarlamentar Identitate, Tradiție, Suveranitate. Este un partid fondat în iunie 1991, cu sediul central în București, pe str. George Clemenceau, nr 10, Doctrina sa se fundamentează pe naționalism, protecționism și conservatorism. Sus am postat 3 logo-uri PRM.

__________ooOoo__________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
5 centavos 1883 - Argentina
Nicolás Remigio Aurelio Avellaneda Silva (1837 – 1885) a fost un om politic și jurnalist argentinian, președinte al statului între anii 1874 -1880.

Câteva vignete de pe acțiuni spaniole

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 23.06.2013

Niciun comentariu: