vineri, 14 iunie 2013

MONEDE EURO DE COLECȚIE - AUSTRIA 4


Moneda austriacă de colecție din imagine a fost emisă pentru a celebra Inițiativa ONU - Anul 2011 – Anul internațional al pădurilor. Statul austriac, acoperit aproape jumătate de păduri, a apreciat inițiativa ONU, desfășurând importante activități care au vizat sensibilizarea cetățenilor cu privirea la extinderea și pe mai departe a suprafețelor împădurite cât și protejarea acestora. Pe avers sunt prezentate stemele celor 9 subdiviziuni administrativ teritoriale - Bundeslander (state) iar pe revers este prezentată o imagine cu floră și faună specifice pădurii.  Moneda are următoarele caracteristici tehnice; valoarea – 5 euro, data emiterii – 14 iunie 2011, calitate – specială, designer – Helmut Andexlinger, diametrul – 28,5 mm, metal – argint, puritate – 80%, greutatea – 8 grame, tiraj – 50000 de exemplare, preț oficial unitar de vânzare – 18 euro. 

Moneda austriacă de colecție din imagine a fost emisă pentru a celebra 200 de ani de existență a Societății iubitorilor vienezi de muzică. Această societate organizează și găzduiește peste 800 de concerte anual. Pe avers sunt prezentate stemele celor 9 subdiviziuni administrativ teritoriale - Bundeslander (state) iar pe revers este prezentată o imagine interioară a sălii de concerte a Orchestrei Filarmonicii din Viena. Moneda are următoarele caracteristici tehnice; valoarea – 5 euro, data emiterii – 14 decembrie 2011, calitate – specială, designeri – Thomas Pesendorfer și Helmut Andexlinger, diametrul – 28,5 mm, metal – argint, puritate – 80%, greutatea – 8 grame, tiraj – 50000 de exemplare, preț oficial unitar de vânzare – 18 euro.  Această monedă s-a executat și din cupru, într-un tiraj de 300000 de exemplare destinate circulației naționale.

Moneda austriacă de colecție din imagine a fost emisă pentru a celebra Valsul – celebrul dans vienez. Acest dans are o vechime de aproape 200 de ani fiind inspirat dintr-un vechi dans popular austriac. Pe avers sunt prezentate stemele celor 9 subdiviziuni administrativ teritoriale - Bundeslander (state) iar pe revers este prezentată o imagine cu o tânără pereche dansând vals. Moneda are următoarele caracteristici tehnice; valoarea – 5 euro, data emiterii – 12 decembrie 2012, calitate – specială, designeri – Thomas Pesendorfer și Helmut Andexlinger, diametrul – 28,5 mm, metal – argint, puritate – 80%, greutatea – 8 grame, tiraj – 50000 de exemplare, preț oficial unitar de vânzare – 17,5 euro.

***

VORBE DE DUH
DE LA INAINTAȘI
William Shakespeare (1564 - 1616) 
poet și dramaturg englez
  • Moda uzează mai multe haine decât omul.
  • Nimic nu este nici bun, nici rău, dacă nu îl considerăm ca atare.
  • Orice zi este bună. Dacă nu, atunci la ce bun să ne mai trezim? 

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Șeful Statului Major General al Armatei
General dr.Eugen Bădălan
Statul Major General este structura militară de specialitate, prin care şeful Statului Major General exercită conducerea întregii structuri de forţe a Armatei României şi este investit cu competenţe specifice în domeniul militar. Sus am postat logo-ul Statului Major General al Armatei.
Eugen Bădălan (născut 1951) este un general de armată român, care a îndeplinit funcția de Șef al Marelui Stat Major al Armatei Române în perioada 2004 - 2006. După ieșirea la pensie a fost parlamentar iar in prezent este cercetat de către organele de justiție române pentru corupție.


Special Police

Asociația sportivă "Viitorul"

RPR (Republica Populară Română)
Sportiv - Categoria III

Voința

_________ooOoo_________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
1 ryal 1984 - Arabia Saudită
Abd al-Aziz Ibn Abd Fahd (1921 - 2005) a condus Arabia Saudită, ca rege, între anii 1982 - 2005.

Câteva vignete de pe acțiuni austro-ungare. 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 14.06.2013

Niciun comentariu: