Mai jos am postat și alte fotografii cu imagini, unele mai vechi de 100 de ani, cu monumente arhitectonice specifice culturii alsaciene (franco - germană) din localitatea franceză MOOSCH, aflată o vreme și sub administrație germană, o carte poștală ilustrată precum și o medalie și câteva jetoane locale.
Spitalul "Jungck"
Hotelul restaurant "Coutouly"
Gara
Cimitirul militar
Arhitectură locală
Vedere generală
Biserica - cândva și acum
Carte poștală ilustrată
Medalia "Speranța"
Set 4 jetoane locale
***
VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAȘI
Lucius Annaeus Seneca
(4 I.Hr. - 65 D.Hr.) filozof roman
- Mintea să nu fie totdeauna deopotrivă de încordată. Trebuie să dăm odihnă gândirii pentru că, după aceea, ea se va trezi mai sigură și mai energică.
- Nu există “nu ştiu”, ci „nu ştiu încă”.
- Prietenia sfârșește acolo unde începe neîncredrea.
________xxx________
O PLACHETĂ
ȘI CÂTEVA INSIGNE
DIN JUDEȚUL ILFOV ȘI
MUNICIPIUL BUCUREȘTI
Conform DEX (Dicţionarului explicativ al limbii
române), PLACHETA este o medalie pătrată sau dreptunghiulară, care, de
obicei, are o singură faţă modelată cu desene, basoreliefuri sau inscripţii şi
se oferă ca recompensă la concursuri, alte întreceri de orice fel sau în semn
de recunoştinţă faţă de meritele unor personalităţi. Placheta face parte din
categoria generală a medaliilor. Medalia îşi are originea în monedele
comemorative. Este confecţionată cel mai adesea din metal (aur, argint,
bronz, etc). Numele "medalie" derivă din latinescul metallum, fiind
preluat de toate popoarele romanice - de italieni (medaglia), francezi (medaille)
şi spanioli (edala).
INSIGNA
este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din
materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie
sau bască şi care indică, prin imagini
reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o
organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si
apartenenţa la un club, de identificare
localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup,
organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de
participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură,
etc.
Insignă - "Vulcan" România - 75 (ani) - 1983
Uzina "Vulcan" București este o companie producătoare de utilaj energetic și petrolier, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, începând din anul 2002. Începând cu anul 1984, Vulcan București produce componente pentru Centrala Nucleară de la Cernavodă. Sus am postat logo-ul Uzinei "Vulcan" București.
Insignă - 25 (ani) 1958 - 1983
Trustul de montaj utilaj chimic București
TMUCB (Trustul de Montaj Utilaj Chimic București) este una dintre cele mai mari companii ce activează în industria petrochimică din România. Compania realizează lucrări complexe de montaj și instalări de utilaje și sisteme de conducte pentru industria chimică și petrochimică, metalurgică, a cimentului, celulozei, fiind specializată în proiectarea, fabricarea, asamblarea și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice, a rezervoarelor de stocare pentru benzinării, a sistemelor de conducte, a structurilor metalice. Sus am postat un logo al TMUCB.
Set 2 insigne - FEPER
FEPER - Fabrica de Echipamente Periferice - denumita in decursul timpului si IEPER - Intreprinderea de Echipamente Periferice - sau IEP a functionat pana la inceputul anilor 1990 ca producator de tehnica de calcul - de la calculatoare personale: Junior XT - la plottere: PIF, terminale video: TPD, imprimante matriciale: Impact, unitati de stocare pe banda magnetica: UBM si diverse alte echipamente periferice. Dupa 1991, din cauza concurenței importurilor de tehnică de calcul din țările Asiei de Sud-Est, FEPER s-a transformat într-un centru de afaceri – in esenta birouri pentru firme din domeniul electronicii si tehnicii de calcul. In ultimul timp, FEPER si-a reluat activitatea productiva, intr-un domeniu mai restrans. Cladirea FEPER este localizată pe platforma Electronicii - Pipera, pe strada Dimitrie Pompeiu nr. 8, alături de clădirea geamănă CONECT. Sus am postat trei variante logo al FEPER București.
Plachetă - 40 de ani (1949 - 1989)
Fizică la Măgurele - Institutul de Fizică Atomică
Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele a fost înființat în anul 1956, prin desprinderea din Institutul de Fizică al Academiei Române, avându-l la conducere pe savantul Horia Hulubei. Sus am postat logo-ul și o poză cu sediul central al Institutului de Fizică Atomică de la Măgurele.
Insignă vânătoare - Filiala "I.V.Stalin" București
Primăria capitalei
Teatrul național "Ion Luca Caragiale"
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului.
Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de anul 1997) este un județ din România, care înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo, deși orașul însuși nu face parte din teritoriul administrat de județ. Ca subunități administrative județul are 8 orașe - Voluntari, Pantelimon, Măgurele, Buftea, Bragadiru, Chitila, Otopeni, Popești-Leordeni și 32 de comune. Județul se întinde pe o suprafață de de 1583 km.p. și numără aproximativ 365000 de locuitori. Sus admiri harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Ilfov, iar dedesubt câteva clădiri inconfundabile ale Bucureștiului și deci și ale județului Ilfov.
Prefectura județului Ilfov
Arena națională
_________ooOoo_________
LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
1 peso 1897 - Argentina
Guillermo Brown (născut William Brown) a fost un amiral argentinian, originar din Irlanda, care a trăit în perioada anilor 1777-1857.
Câteva ornamente decorative marginale
de pe acțiuni rusești
con_dorul@yahoo.com
MOUSAIOS - 23.06.2013
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu