joi, 6 iunie 2013

STATELE AMERICANE - MASSACHUSETTS


Statul asociat MASSACHUSETTS, conform originalului în engleză, The Commonwealth of Massachusetts este unul dintre cele 50 de state americane, parte a regiunii cunoscută ca Noua Anglie, situată în nord estul Statelor Unite ale Americii. 
Este al 6 - lea stat amercian care a aderat la Uniune în data de 6 februarie 1788. Cu o populație de aproximativ 6,5 milioane de locuitori într-o zonă destul de mică, statul Massachusetts este puternic urban și suburban în partea sa vestică și mai ales rural în partea sa estică, fiind în același timp cel mai populat din cele șase state ale Noii Anglii. Statul se întinde pe 27360 km.p. iar capitala și cel mai mare oraș este metropola Boston.
Sigiliul oficial este;

Steagul oficial este;

Mai jos admiri câteva monumente arhitectonice specifce culturii americane a statului Massachusetts din capitala Boston.

Capitoliul actual (Sediul guvernului statului)
Capitoliul vechi
Sediul Primăriei Boston
Școala publică latină
Capela Marsh
Strada Newbury
Biserica lui Hristos
Biblioteca și muzeul J.K.Kennedy
Muzeul de arte frumoase
Universitatea de nord-est
Gara de sud

Mai jos admiri câteva instrumente financiare 
emise de către statul american Massachusetts.

 Bancnotă - 4 șilingi 1776
Certificat - Compania Human Life Publishing 191x
Bond - 500 dolari 1890
Compania Charles River Embankment
Cec - Charles River National Bank Cambridge - 1877 
Monedă - 0,5 cent 1787
Monedă - 1 cent 1776
Set 2 monezi - 12 șilingi 1652 
Câteva ornamente decorative marginale 
de pe certificate sau bonduri
Câteva vignete de pe certificate sau bonduri 
Câteva jetoane
Vignetă de pe o bancnotă a statului Massachusetts 

***

AFORISME AMUZANTE
de Ananie Gagniuc - Constanța
  1. Mersul la biserică nu te face credincios, așa cum statul într-un garaj nu te face mașină.
  2. O dietă echilibrată înseamnă câte o prăjitură în fiecare mână.
  3. Nu lua niciodată un somnifer și un laxativ în aceeași seară.
_________xxXxx__________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

P.D.S.R. (Partidul Democrației Socialiste din România)
P.D.S.R. (Partidul Democrației Sociale din România) a fost un partid care a apărut în urma rupturii din FSN, între grupul fidel lui Petre Roman și grupul fidel lui Ion Iliescu. PDSR a câștigat alegerile din 1992 și alegerile din 2000, și a guvernat timp de 8 ani. Pentru a deveni membru al Internaționalei Socialiste, PDSR s-a unificat în iunie 2001 cu Partidul Social-Democrat Român, schimbându-și numele în PSD - Partidul Social Democrat. Sus am postat logo-ul PDSR.
P.S.D. (Partidul Social Democrat)
Sigla PSD
Partidul Social Democrat (PSD) este cel mai mare partid politic din România și el reprezintă doctrina politică social democrață în Parlamentul României. Internațional PSD este afiliat la Internaționala socialistă iar european este afiliat la Partidul Socialiștilor Europeni. Pe eșichierul politic PSD este un partid de stânga, centru stânga și are sediul central în București, pe Șoseaua Kiseleff, la nr. 10. Înainte partidul s-a numit PDSR - Partidul Democrației Sociale din România. Sus am postat logo-ul PSD.  

P.R.M. (Partidul România Mare)
Al IV-lea congres - noiembrie 2005

P.R.M. (Partidul România Mare)
Sigla PRM
Partidul România Mare (PRM - fost și Partidul Popular România Mare - PPRM) este un partid politic românesc de dreapta, membru al fostului grup europarlamentar Identitate, Tradiție, Suveranitate. Este un partid fondat în iunie 1991, cu sediul central în București, pe str. George Clemenceau, nr 10, Doctrina sa se fundamentează pe naționalism, protecționism și conservatorism. Sus am postat 3 logo-uri PRM.

Direcția pentru operațiuni speciale
Poliția română - Lex et honor - DGCCO 
(Direcția generală de combatere a crimei organizate

Poliția Română face parte din Ministerul Afacerilor Interne și este instituția specializată, care exercită atribuții privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, în condițiile legii. Activitatea poliției constituie un serviciu public specializat și se realizează în interesul persoanei, al comunității, precum și în sprijinul instituțiilor statului, exclusiv pe baza și în executarea legii.  
Direcţia Operaţiuni Speciale este o unitate de suport informativ, tactic-operational şi tehnico-operativ specializat ce deserveşte structurile din componenţa Ministerului Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a Ministerului Public care solicită sprijinul de specialitate în instrumentarea unor cauze complexe în situaţii operative care necesită o acţiune urgentă sau prezintă grad ridicat de riscLa nivel teritorial, direcţia are în componenţă 14 servicii regionale, repartizate după principiul Curţilor de Apel şi 26 de compartimente teritoriale în restul judeţelor ţării. 

___________ooOoo___________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
50 angolares 1944 - Angola
Manuel Cerveira Pereira a fost guvernator și administrator al coloniei Angola între anii 1603 - 1606.

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 06.06.2013

Niciun comentariu: