miercuri, 5 iunie 2013

ABANILLA (MURCIA) - SPANIA


Mai jos am postat și alte fotografii care prezintă construcții reprezentative pentru arhitectura localității ABANILLA, din provincia autonomă spaniolă MURCIA.    
Casa Pinta
Biserica San Jose
Monumentul Isus Hristos
Vedere generală 

***

DIN ÎNȚELEPCIUNEA
POPOARELOR LUMII

Proverb irlandez;
„Nu pune blană pe spatele oii.“
Proverb italian;
„Bunătatea, dreptatea, iertarea şi binefacerea sunt datorii pentru toţii
Proverb leton; 
„Odată ce ai tăiat pâinea, n-o mai poţi lipi la loc.“

__________xxXxx_________

CÂTEVA INSIGNE
DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

65 de ani 
Regionala CFR București
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA (CNCF „CFR” SA) îşi desfăşoară activitatea în clădirea Palatului CFR, din B-dul Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, Bucureşti  Înfiinţată în 1998, în urma reorganizării fostei SNCFR, CNCF „CFR” SA este compania care administrează şi întreţinere infrastructura feroviară - publică sau privată. CNCF „CFR” SA pune la dispoziţia tuturor operatorilor feroviari întreaga reţea de cale ferată pentru a efectua în condiţii ecologice şi de siguranţă transportul călătorilor sau al mărfurilor. CNCF CFR SA este organizata pe 8 regionale cu sediile centrale în orașele; Constanța, Galați, Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Craiova și București. Birourile centrale ale Regionalei CFR București sunt situate în Piața Gării, nr.1-3. Sus am postat sigla și Palatul CFR din București.  
   
București - 1925 
A 6-a conferință internațională de chimie

M.C.Ind. (Ministerul Construcțiilor Industriale) București
T.I.A.B. - Trustul de Instalații și Automatizări București 
În anul 1949 se infiinteaza " Intreprinderea 18 Instalatii Electrice Bucuresti" prin fuzionarea filialelor unor firme cu capital strain cu firme de profil din tara. Incepe executia instalatiilor electrice pe nave comerciale, maritime si fluviale. În anul 1973 întreprinderea devine " Trustul de Instalatii si Automatizari Bucuresti " (TIAB), societate ce dobandeste o larga recunoastere in domeniul montajului de instalatii electrice, automatizari, incalzire, ventilatie si conditionarea aerului. In luna iulie 2007, TIAB devine membra a grupului VINCI ENERGIES prin participarea acestuia la majorarea de capital a societatii TIAB SA. Sus am postat logo-ul Trustului de Instalatii si Automatizari Bucuresti . 
     
Restaurantul "Codrul Cosminului" București 
Restaurantul "Codrii Cosminului", numit uneori și Codrul Cosminului este definit de catre clienti ca un local intim si elegant. Ambientul rustic combinat cu decorul  modern si elegant da o nota suprema localului care te ajuta sa descoperi originalitatea stilului de viata pur romanesc: bucatarie romaneasca, bar si terasa, toate acestea intr-o atmosfera calda si relaxanta. Restaurantul este situat pe strada Virgiliu, nr.25, sector 1. Sus am postat logo-ul și o poză mai veche a restaurantului Codrii Cosminului din București. 

IFMA - București - România 
IFMA este o societate româneasca pentru construcția de ascensoare. Ea a fost înființată în anul 1960. Sus am postat logo-ul societății IFMA.

Primăria capitalei
Sala Palatului 
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 
Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de anul 1997) este un județ din România, care înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo, deși orașul însuși nu face parte din teritoriul administrat de județ. Ca subunități administrative județul are 8 orașe - Voluntari, Pantelimon, Măgurele, Buftea, Bragadiru, Chitila, Otopeni, Popești-Leordeni și 32 de comune. Județul se întinde pe o suprafață de de 1583 km.p. și numără aproximativ 365000 de locuitori. Sus admiri harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Ilfov, iar dedesubt câteva clădiri inconfundabile ale Bucureștiului și deci și ale județului Ilfov.  
Prefectura județului Ilfov
Arena națională

___________ooOoo__________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
5 angolares 1926 - Angola (colonie portugheză)
Paulo Dias De Novais (1510 - 1589), nobil portughez, a fost o perioadă administrator al coloniei Angola.

Câteva vignete de pe acțiuni chinezești

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 05.06.2013

Niciun comentariu: