miercuri, 5 iunie 2013

MONTREAL - FRANȚA


Mai jos am postat și alte fotografii, recente sau vechi de aproape 100 de ani, ce prezintă clădiri și vederi de ansamblu din localitatea franceză, cu nume atât de cunoscut, MONTREAL, precum și două jetoane locale. 
Biserica - văzută din unghiuri diferite
Vedere generală
Statuia Fecioarei
Grădina Notre Dame
Piața Esperou
Strada primăriei
Moara Caussade
Monumentul eroilor
Școala primară

***

DE LA LUME ADUNATE,
ÎNAPOI LA LUME DATE
  • Vodca băută cu măsură e bună în orice cantități.
  • Răzbunarea e dulce și nu are calorii.
  • Dacă n-ai ce face, fă-o în altă parte.
________xxx________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEȘTI


INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Nomograma regelui Ferdinand și reginei Maria
Această insignă este confecționată din aur de 14 carate, 
este parțial emailată, cântărește 3 grame 
și are dimensiunile de 2,5 x 1,5 cm.
 
Ferdinand I, Rege al României, Principe al Romaniei, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, născut Ferdinand Viktor Albert Meinrad von Hohenzollern-Sigmaringen, (născut 24 august 1865 la Sigmaringen şi decedat 20 iulie 1927 la Sinaia) a fost rege al României din 10 octombrie 1914 până la moartea sa. Din 1890 a fost membru de onoare al Academiei Române , iar între 1914 şi 1927 a fost protector şi preşedinte de onoare al aceleiaşi instituţii.
Majestatea Sa Maria, Regină a României, Principesă a Romaniei, Principesă de Edinburg și de Saxa Coburg și Gotha, născută Marie Alexandra Victoria, din Casa de Saxa – Coburg ;I Gotha (născută la data de 29 octombrie 1875 în localitatea Eastwell Park, ducatul Kent din Anglia şi decedată la data de 18 iulie 1938 în Sinaia), a fost mare prinesă a Marii Britanii şi Irlandei, consoarta regelui Ferdinand şi regină a României. A fost nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.Este mama regelui Carol al II-lea al României. Viitoarea regină Maria a României s-a născut pe 3 octombrie 1875, fiind fiica ducelui de Edinburgh, Alfred, al doilea fiu al reginei Victoria (devenit după 1893 duce de Saxa-Coburg-Gotha), şi a marii ducese ruse Maria Alexandrovna. Maria, principesă de Edinburgh, s-a căsătorit cu Ferdinand, principele moştenitor al coroanei României, în decembrie 1892. A avut şase copii: Carol (1893 - 1953), Elisabeta (1894 - 1961), Mărioara (1899 - 1961), Nicolae (1903 - 1978), Ileana (1908 - 1991) şi Mircea (1913 - 1916). Personalitate puternică, femeie foarte frumoasă, extrem de iubită de armată, se pare că Maria a îndrăgit cu adevărat România. În al doilea război balcanic a îngrijit în lagărul de holerici de la Zimnicea bolnavii întorşi din Bulgaria. Se pare că a avut un rol important în luarea deciziei României din 1916 de a intra în război alături de Antantă.  Regina Maria a încetat din viaţă pe 18 iulie 1938, inima ei fiind depusă la Balcic iar trupul în gropniţa domnească de la Curtea de Argeş. „Înainte de a fi condusă de la Palatul Cotroceni pe ultimul ei drum, regina a fost salutată de militari cu baionetele înfipte în pămînt şi cu patul armei în sus, gest unic pe care Armata nu l-a oferit niciodată unui alt om.”  

Patrulă școlară de circulație

Ordinul "Gogu Constantinescu" 
Mare ofițer - România
Ordinul "Gogu Constantinescu" este o distincție românească pentru merite științifice, constitută pe mai multe grade; comandor, mare ofițer, etc.
George Constantinescu.jpg
George (GoguConstantinescu (1881 - 1965) a fost un inovator, inventator, savant, om de știință și inginer român.

1944 - 1964 
(Palatul expozițional ROMEXPO)
Complexul expozițional Romexpo este cel mai mare complex expozițional din România, situat în Piața Presei Libere din București. Suprafața totală a complexului este de 421700 m.p. din care 203021 m.p. suprafața totală a pentru expuneri, împărțită în 42 de pavilioane, 35000 m.p. parcarea de 2200 locuri. Pavilionul central al complexului, numit în timpul regimului comunist Pavilionul Expoziției Economiei Naționale, a fost construit între anii 1960 - 1963, pe fostul spațiu al tribunelor hipodromului București, după planurile arhitecților Ascanio Damian, Mircea Enescu, Vera Hariton și inginer Dan Mateescu. Pavilionul, înalt de 42 de m, cu o suprafață construită de 10000 m.p. este edificat pe un plan circular cu diametru de 180 de m și are o cupolă cu un diametru de 93 m. Pavilionul este racordat la rețeau feroviară a României, în acest sens în spatele construcție, în partea opusă intrării fiind construită o cale ferată. 

Palatul Parlamentului
Camera Deputaților
Stema Camerei Deputatilor.png
Camera Deputaților din România este una dintre cele două camere (cea inferioară) a Parlamentului României. La fel ca și cealaltă cameră, Senatul, Camera Deputaților este aleasă prin vot universal, liber, secret și direct de către cetățenii cu drept de vot. În prezent, Camera Deputaților din România își desfășoară lucrările alături de Senat în Palatul Parlamentului din București (Casa Poporului). Sus am postat logo-ul Camerei Deputaților.

____________ooOoo_____________

LIDERI POLITICI
PE BANCOTELE LUMII
20 escudos 1972 - Angola
Antonio Oscar Fragosa Carmona (1869 - 1951), mareșal, a condus Portugalia, în calitate de președinte dictator, între anii 1926 -1951.

Câteva ornamente decorative marginale
de pe acțiuni rusești

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 05.06.2013

Niciun comentariu: