joi, 13 iunie 2013

NEUSALZA-SPREMBERG - GERMANIA


Mai jos am postat și alte fotografii, unele vechi de aproximativ un secol, cu monumente arhitectonice specifice localităților germane NEUSALZA și SPREMBERG, câteva vederi generale precum și o trimitere  poștală ilustrată.  
Biserica 
Cafeneaua Neistch
Casa călăreților 
Gara
Școala Pestalozzi
Vederi generale
Carte poștală ilustrată

***

DE LA LUME ADUNATE,
ÎNAPOI LA LUME DATE
  • Când bărbatul are o situație proastă, caută o femeie. Când situația se îmbunătățește, mai caută una.
  • În dictatură, cineva te folosește cum vrea. În democrație, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească așa cum vrea el.
  • Dacă soția nu vorbește dimineața cu tine, înseamnă că beția de aseară ți-a reușit.
_________xxXxx_________

CÂTEVA INSIGNE
DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

București - 1981 (Universiada)
Jocurile sportive Universiada de Vara din anul 1981, cunoscută şi sub numele A XI-a ediţie a Universiadei de vară, a avut loc în România, la Bucureşti, pe Stadionul Lia Manoliu. Evenimentele au fost vizionate de 200000 de spectatori. Au particpat 2912 sportivi din 86 de ţări ale lumii, în 10 sporturi distincte, iar clasamentul final pe total medalii a arătat astfel; locul I - URSS cu 109 medalii, locul II - România cu 67 medalii şi locul III SUA cu 56 medalii. Sus am postat logo-ul Universiadei din București - 1981.

Universitatea politehnică din București
UPB * 1818 - 2008
Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai veche si prestigioasa scoala de ingineri din Romania. Traditiile ei sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei Scoli tehnice superioare cu predare in limba romana la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost infiintata "Scoala de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectura", care la 30 octombrie 1867 devine "Scoala de Poduri, Sosele si Mine" cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, institutia capata o noua structura sub denumirea de "Scoala Nationala de Poduri si Sosele", iar la 10 iunie 1920 a fost infiintata Scoala Politehnica din Bucuresti, avand patru sectii: Electromecanica, Constructii, Mine si Metalurgie, Sectia Industriala.  Din noiembrie 1920 denumirea se schimba in POLITEHNICA din Bucuresti. La data de 3 august 1948 a fost infiintat Institutul Politehnic din Bucuresti, care cuprindea initial 4 facultati si in care, din 1950, au aparut majoritatea facultatilor actuale. In baza rezolutiei Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din Bucuresti a devenit Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti. Sus am postat logo-ul și o poză cu sediul central al Universității Politehnica din București.

Trustul de construcții hidroenergetice București
Fondat în 1950
Societatea Comerciala HIDROCONSTRUCTIA S.A isi are originea in "Directia Generala a Hidrocentralei BICAZ" infiintata in anul 1950 ca unic constructor al investitiei hidroenergetice de la Bicaz. In anul 1961 Unitatea de constructii a fost mutata cu sediul in Bucuresti sub numele de "Intreprinderea de Constructii idroenergetice"(I.C.H.transformata in timp in "Trustul de Constructii Hidroenergetice Bucuresti"( T.C.H. ), apoi "Trustul Antrepriza Generala de Constructii Hidroenergetice Bucuresti" (T.A.G.C.H.) pentru ca din anul 1990 prin HG 1104, sa devina societatea comerciala sub numele HIDROCONSTRUCTIA S.A. Societatea are ca domeniu principal de activitate executia lucrarilor de constructii hidroenergetice si hidrotehnice la suprafata si in subteran. De la infiintare si pana in prezent complexitatea amenajarilor hidroenergetice a impus abordarea intregii game de lucrari de constructii executandu-se pe langa lucrarile cu specific hidroenergetic, lucrari civile si industriale, drumuri si poduri, lucrari edilitare, lucrari de imbunatatiri funciare, exploatari de cariere si balastiere, reparatii de utilaje, confectii metalice, prefabricate din beton armat, etc., dupa cum urmeaza:
  • 172 baraje, din care 144 de beton cu inaltimi pana la 168 m
  • 182 hidrocentrale, cu o putere instalata pana la 1050 MW/centrala
  • 881,8 km galerii aductiune apa, cu diametre pana la 7,5 m
  • 189 km canale de deviere si de fuga la hidrocentrale
Sigla HIDROCONSTRUCTIA
Dasupra am postat o insignă și logo-ul ICH București (Intreprinderea de construcții hidroenergetice București), precursoarea TCH București.
FRA (Federația Română de Atletism)
XXVIII - Jocurile balcanice * București - 1959
Federatia Romana de Atletism (FRA) patroneaza toate sectiile de atletism ale cluburilor si asociatiilor sportive din Romania, desfasurandu-si activitatea in conformitate cu Statutul si Regulamentele proprii. FRA are la baza principiile fundamentale ale atletismului si ale sportului in general, considerand ca sunt esentiale fair-play-ul si respectarea regulilor competitionale de catre toti cei implicati in activitatile atletice. Printre valorile promovate de Federatia Romana de Atletism se numara respectul fata de ceilalti competitori, onestitatea, spiritul de echipa. Astfel, sunt incurajate: cooperarea, responsabilitatea, sportivitatea, increderea, implicarea etc. Mai mult, FRA considera ca atletii si antrenorii trebuie sa integreze valorile etice ale sportului atat in competii, cat si in antrenamentele zilnice. 

Târgul internațional București
ROMEXPO S.A. este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii. În 1959 autoritatea administrativa a Capitalei decide construirea unui spatiu expozitional, ca efect al cresterii economice accelerate si al extinderii relatiilor comerciale internationale. Centrul expozitional urma sa fie construit folosind solutii arhitecturale de avangarda. Drept urmare, in 1960 se realizeaza planurile pavilionului 1 - Cupola centrala. In aprilie 1962 acesta este inaugurat printr-un congres cu participarea a 11000 de persoane. 
Arhitectura pavilionului este una din cele mai moderne din Europa, devenind emblematica pentru Bucurestiul modern. In 1963 se infiinteaza Oficiul de Expozitii din cadrul Camerei de Comert a Romaniei, care, in 1968, va deveni Intreprinderea de Targuri si Expozitii, specializata in organizarea de expozitii in tara si a participarilor oficiale romanesti la targuri straine.In octombrie 1970 se organizeaza prima editie a TIB Desfasurat pe osuprafata totala de 70.000 mp la TIB 1970 au participat peste 1.000de expozanti din 30 tari din care 18 participari oficiale. Pana in 1981, TIB va fi organizat bienal. In mai 1974 este inaugurat TIBCO - Targul International de Bunuri de Consum Bucuresti, desfasurat pe 16.500 mp, avand expozanti din 11 tari. Din octombrie 1981 TIB si TIBCO fuzioneaza, devenind expozitie anuala. În decembrie 1991 Intreprinderea de Targuri si Expozitii devine ROMEXPO S.A., societate pe actiuni cu capital privat, avand ca actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti. Incepand din 1990 se implementeaza programul strategic de diversificare a structurii evenimentelor expozitionale, astfel incat de la o manifestare anuala se ajunge la peste 40 de targuri, expozitii si saloane comerciale in 2003. Deasupra am postat logo-ul ROMEXPO și o poză cu clădirea Pavilionului central Romexpo din București.



Primăria capitalei
Hotelul "Intercontinental"
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 
Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de anul 1997) este un județ din România, care înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo, deși orașul însuși nu face parte din teritoriul administrat de județ. Ca subunități administrative județul are 8 orașe - Voluntari, Pantelimon, Măgurele, Buftea, Bragadiru, Chitila, Otopeni, Popești-Leordeni și 32 de comune. Județul se întinde pe o suprafață de de 1583 km.p. și numără aproximativ 365000 de locuitori. Sus admiri harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Ilfov, iar dedesubt câteva clădiri inconfundabile ale Bucureștiului și deci și ale județului Ilfov.  
Prefectura județului Ilfov
Palatul Parlamentului

___________ooOoo___________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
5 dolari 2001 - Antarctida 
Roald Engelbregt Gravning Amundsen (1872 - 1928) a fost un explorator norvegian, primul om care a ajuns la polul sud în anul 1911.

Câteva ornamente decorative marginale de pe 
certificate și bonduri americane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 13.06.2013

Niciun comentariu: