duminică, 23 iunie 2013

ABENGIBRE (ALBACETE) - SPANIA


Mai jos am postat și alte poze cu imagini din localitatea spaniolă ABENGIBRE, provincia Albacete, comunitatea autonomă Castilia-La Mancha. 
Biserica parohială
Vedere generală
Arhitectură locală

***

AFORISME AMUZANTE
Ananie Gagniuc - Constanța
scriitor de satiră și umor, epigramist


  • Nu testa niciodată adâncimea apei cu ambele picioare.
  • A avea conștiința curată înseamnă a avea memorie proastă.
  • Cei cinstiți sunt inadaptații societății.

_________xxx_________

O PLACHETĂ, 
O MARCĂ DE CONTROL 
ȘI CÂTEVA MEDALII ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

Conform DEX (Dicţionarului explicativ al limbii române),  PLACHETA este o medalie pătrată sau dreptunghiulară, care, de obicei, are o singură faţă modelată cu desene, basoreliefuri sau inscripţii şi se oferă ca recompensă la concursuri, alte întreceri de orice fel sau în semn de recunoştinţă faţă de meritele unor personalităţi. Placheta face parte din categoria generală a medaliilor. Medalia îşi are originea în monedele comemorative. Este confecţionată cel mai adesea din metal (aur, argint, bronz, etc). Numele "medalie" derivă din latinescul metallum, fiind preluat de toate popoarele romanice - de italieni (medaglia), francezi (medaille) şi spanioli (edala).     

Dimitrie Gusti * 1880 - 1955
Muzeul satului - București - România 
Fondat în anul 1986
Academicianul Dimitrie Gusti
Dimitrie Gusti (născut 13 februarie 1880 în Iași și decedat 30 octombrie 1955) a fost un filozof, sociolog și estetician român. A fost membru al Academiei Române din anul 1919, președintele acestei instituții între anii 1944 - 1946, ministru al învățământului între anii 1932 - 1933, profesor la Universitățile din orașele Iași și București, membru al unei loji masonice din Iași. 
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuită prin Hotărârea Guvernului României nr. 742/2003, art. 18 lit. instituției ce purta numele de Muzeul Satului, o creație a folcloristului și sociologului Dimitrie Gusti. Muzeul a fost inaugurat la 10 mai 1936, în prezența regelui Carol al II-lea al României, iar pentru public, pe 17 mai 1936, fiind în prezent una dintre cele mai mari atracții turistice ale capitalei. Planurile de amplasament au fost executate de scriitorul, dramaturgul, regizorul și scenograful victor Ion Popa, iar fondurile financiare necesare au fost puse la dispoziție de Fundația Culturală Regală. Muzeul deține în prezent 350 de monumente și peste 55000 de obiecte organizate în depozite de patrimoniu. Sus am postat logo-ul muzeului.
Deasupra am postat și alte medalii cu referire la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

Marcă de control 
Fabrica de chibrituri - București 
În România, industria chibriturilor a fost iniţiată de francezul Gobart, care a construit o mică fabrică de chibrituri in Bucureşti, la Filaret. În anul 1879, fabrica a fost cumpărata de o societate română. Prin legea din 31 mai 1887, statul cumpăra aceste fabrici, administraţia lor trecând în sarcina Regiei monopolurilor. Sus am postat o fotografie cu vechiul sediu al Fabricii de chibrituri din București.  

Concursul profesional "Arta în gastronomie"
I.T.H.R. București 
Întreprinderea de hoteluri și restaurante București

Societatea de salvare din București
Societatea de salvare București s-a înființat în anul 1906 din inițiativa doctorului Nicolae Minovici, sub deviza "Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor!" Ea a funcționat în sediul clădirii de mai sus al cărei arhitect a fost Cristofi Cerkez.  
Deasupra am postat logo-ul și o poză cu sediu actual al Societății de Ambulanță București - Ilfov.
   
A.F.R. (Asociația Filatelică Română) - EUROMAX
Expoziția europeană de maximafilie - București - 1974 
Maximafilia este o activitatea de colecționare a cărților poștale ilustrate pe care se găsesc aplicate mărci și ștampile în strânsă concordanță de subiect, loc și timp cu ilustrația.

Primăria capitalei
Hotelul "Intercontinental"
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 
Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de anul 1997) este un județ din România, care înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo, deși orașul însuși nu face parte din teritoriul administrat de județ. Ca subunități administrative județul are 8 orașe - Voluntari, Pantelimon, Măgurele, Buftea, Bragadiru, Chitila, Otopeni, Popești-Leordeni și 32 de comune. Județul se întinde pe o suprafață de de 1583 km.p. și numără aproximativ 365000 de locuitori. Sus admiri harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Ilfov, iar dedesubt câteva clădiri inconfundabile ale Bucureștiului și deci și ale județului Ilfov.  
Prefectura județului Ilfov
Palatul Parlamentului

________ooOoo_________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
20 centavos 1883 - Argentina 
Bartolomé Mitre Martínez (1821 – 1906) a fost un militar și om politic argentinian, președinte al statului în perioada anilor 1862 - 1868.

Câteva vignete de pe acțiuni austro-ungare

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 23.06.2013

Niciun comentariu: