duminică, 19 mai 2013

TABLETA CU STIRI NECONVENTIONALE - 30


EBA REVENDICA:
"SA MI SE RETROCEDEZE 
PROPRIETATEA TERMENILOR "


Postul de televiziune Antena 333333333….a spart audientele cu o stire de breaking news: “Elena Băsescu a făcut un scandal monstru la asumarea răspunderii pe Legea retrocedărilor, spunînd că ea așteaptă de 20 de ani să-i fie retrocedată proprietatea termenilor care i-a fost confiscată de comuniști. “Timpul trece și nu se rezolvă nimic. Abia dacă mai înțeleg ce vreau să spun, că din ce spun, oricum, de multă vreme nici eu nu mai înțeleg nimic. E un harbuz din partea statului”, a declarat EBA. Dacă va fi nevoie, Elena Băsescu este hotărîtă să meargă pînă la CEDO. O să găsească ea pe cineva acolo care să-i scrie și ei o cerere, o acțiune în instanță, orice. Se pare că proprietatea termenilor despre care vorbește europarlamantarul se afla undeva pe șoseaua de centură a Bucureștiului.” 

MMMMMMM…… STOICA -
INTERZIS PE TEREN 
IN ULTIMILE ETAPE


Site-ul Corleone Foot in Fund ne da o veste interesanta de la Comisia de disciplină a FRF: “MM Stoica nu are voie să mai intre pe teren în ultimile etape”. Decizia este cu atît mai dureroasă, spune MM, pentru că începusem să-mi dau drumul la joc, îmi ieșeau din ce în ce mai bine semnele obscene, înjurăturile de mamă și aroganțele infantile.  “Merg pînă la Lausanne la Tribunalul Sportiv, intru peste ei în plină ședință, îi scuip și-mi cer dreptatea.” Gigi Becali a rîs de s-a prăpădit cînd a auzit că MM a fost suspendat.  “Nici nu mă mai uit la meciuri, dacă nu intră maimuța mea să mă distreze, să facă ca toți dracii”, a declarat latifundiarul.”

HABEMUS …Paaa Paaa!
ALEGERI LA VRAN-TICAN
Radio Vocea Vrancei  anunta;  “Baronul nostru,  Marian Oprisan, a fost inscaunat papa. El si-a ales numele Papa Tot Francisc al II-lea Flamandul.  Acum lui i se inchina enoriasii tuturor bisercilor din Regiunea de SE a Romaniei”.

***

VORBE DE DUH
DE LA INAINTASI
Albert Einstein (1879 -1955), 
fizician german, laureat al Premiului
Nobel pentru Fizica in anul 1921 

  • Stomacul gol nu este un bun consilier politic.
  • Marile spirite s-au confruntat intotdeauna violent cu opozitia mintilor mediocre.
  • Bunul simt este suma prejudecatilor acumulate in primii 18 ani de viata.
_________xxXxx_________

CATEVA 
INSIGNE ROMANESTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  


Antena 3
Fișier:Antena 3.jpg
Antena 3 este un canal de televiziune privat de știri din Romania. Acesta este deținut de compania Antena 3 S.A., care face parte din grupul Intac. Emisiunile sale prezintă informații legate de domeniul social, politic, dar și mediul de afaceri. Antena 3 este singurul post de televiziune romanesc afiliat la CNN International (post TV secundar din cadrul rețelei CNN), ceea ce permite fiecăruia din cele două televiziuni să-și preia cu costuri reduse transmisiuni ale celuilalt.

Colegiul national de afaceri interne
Începând cu anul universitar 2008 -2009, Ministerul Administraţiei şi Internelor, a înfiinţat în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional de Afaceri Interne. Colegiul funcţionează în baza Hotărârii de Guvern nr. 1239 din 01.10.2008. Colegiul are rolul de a asigura cadrul instituţional la nivel naţional şi strategic pentru pregătirea în domeniul afacerilor interne, precum şi pentru formarea continuă a personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a altor categorii de personal din ţară şi străinătate.

1857 - 1957 
Centenarul Industrie petroliere din Romania
Exploatarea petrolului in tara noastra are o istorie indelungata. Primele atestari dateaza inca din sec. II si continua si in secolele urmatoare, asa cum o dovedesc numeroasele materiale ceramice cu urme de pacura, datate in secolele II - XVI. In tot acest timp, Romania si romanii au acumulat o experienta invidiata chiar de multe din statele lumii cu o civilizatie moderna. Consecinta fireasca a preocuparii tarii noastre pentru exploatarea petrolului a fost ca Romania a contribuit decisiv la realizarea a trei premiere petroliere mondiale in anul 1857: prima tara din lume cu o productie de titei, oficial inregistrata in statisticile internationale, prima rafinarie din lume, Bucurestiul, primul oras din lume iluminat public cu petrol lampant. Principalele companii petroliere romanesti au fost; Steaua Romana, Romano-Americana, Vega, Astra Romana, Concordia si Creditul Minier. Cele mai cunoscute personalitati romanesti ale industriei petroliere au fost; ing. Virgiliu Tacit - inventatorul primului prevenitor de eruptie, ing. Andrei Dragulanescu - cel care a elaborat si experimentat tubajul sondelor cu coloana unica, dr. ing. Ion Basgan cel care folosindu-se de principiul sonicitatii a brevetat in anul 1934 in Romania si SUA un nou sistem de foraj (forajul rotativ prin rotatie percutanta si prin amortizarea presiunilor hidrodinamice), Lazar Edeleanu - a elaborat o metoda de rafinare a lampantului si, ulterior, si a altor produse petroliere, prin rafinarea selectiva, folosind bioxidul de sulf lichid. Alte personalitati importante din istoria industriei petroliere au fost: Gogu Constantinescu, Victor Dumitrescu, Ludovic Mrazec, Petru Poni, Valeriu Patriciu, Constantin I. Istrati, Constantin Alimanestianu. Alte premiere ale industrie petroliere romanesti sunt;
  • Sonda nr. 1 a societatii „Creditul Minier”, de la Chitorani, a atins adancimea de 3300 metri, in anul 1934, clasandu-se a 2-a din lume, dupa sonda societatii „General Petroleum Corporation” din California. 
  • Prima scoala din lume de maistri sondori a luat fiinta la Campina in anul 1904. Din anul 1914 acesti maistri sondori au inceput sa fie solicitati sa lucreze si in strainatate. 
  • Romania a fost prima tara din lume care a exportat benzina, inca din anii 1900.
A.V.P.S. - Soimul romanesc
(Asociatia de vanatoare si pescuit)
Logo
Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS) este persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, care reprezintă, în plan intern, interesele a peste 150 de asociaţii afiliate, în care sunt înscrişi peste 90% din vânătorii români şi peste 80% din pescarii cu domiciliul sau rezidenţa în România, iar în plan extern, interesele tuturor vânătorilor şi pescarilor sportivi din ţara noastră. Data de 5 iunie 1919 reprezintă momentul constituirii „Uniunii Generale a Vânătorilor”, iar cea de 26 mai 1922, data de naştere a „Uniunii Generale a Vânătorilor din România”. Această formă de organizare a suferit mai multe transformări și convulsii până să ajungă la formatul de astăzi. Au fost perioade când au existat și organizații paralele în acest domeniu de activitate.  

Campion popular de natatie - 1949

__________ooOoo_________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
2000 leke 2008 - Albania 
Genti Mbreti Ilir a fost un rege care a condus Iliria antica in perioada anilor 181 - 168 I.E.N., fiind  cunoscut in istorie sub numele de regele Gent. Regatul Iliria se intindea si peste teritoriul de astazi la Albaniei. el este considerat de catre albanezi ca un descalecator de tara.

Cateva vignete de pe actiuni chinezesti

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 19.05.2013

Niciun comentariu: