marți, 7 mai 2013

TABLETA CU ŞTIRI NECONVENŢIONALE - 29




1.  Robert Turcescu de LABE 1 TV a obţinut în exclusivitate o declaraţie a actualului preşedinte al României: "De la anul nu îi mai las pe preoți să aducă lumină de la Ierusalim cu avionul. Mă duc eu personal cu vaporul, ştiu nişte locuri de unde o iau la jumătate de preţ" Doar aşa România va ieşi din criză.

2.  Într-un comunicat de presă al Poliţei Române se arăta că; "Un român oarecare, care lucra în străinătate, fiind venit în ţară de Sfintele Paşti, a mâncat foarte, foarte multe sarmale şi mititei şi pentru asta a fost reţinut. Organul are informaţii că omul se pregătea, de fapt, să care carne tocată peste graniță ascunsă ...în colon".

3.  Site-ul de ştiri “Mielul turbat - Ham, Ham.Ro” a centralizat pentru tine cîteva dintre declaraţiile politicenilor  nostri, date în seara Învierii Domnlui:
-        Ion Iliescu: Un gînd bun tuturor celor care azi sărbătoresc 4 zile de la sfînta zi de 1 Mai.
-        Liviu Dragnea: Azi sărbătorim Învierea. Să credem în mesajul lui Cristos, pe care-l citez din memorie: Va veni vremea cînd toți alegătorii vor învia.
-        Elena Băsescu: Să fim mai buni! Să ne gîndim că acum două mii de ani, undeva, într-o iesle, s-a născut Isus
-        Elena Udrea: Fericiți cei care pot sărbători Paștele alături de cei dragi. Eu, din nefericire, îl petrec în familie.
-        Victor Ponta: “Iepurașul mustăcios, / E de Paște norocos. / Nu-ți lasă cadou în ghete, / Are el alte secrete: / Pasca, oul, mielul fript, / Și un Paște fericit!”
-        Un parlamentar oarecare: În aceste clipe propun să fim sinceri unii cu alții. Deci, să nu fim farisei, să nu fim nici măcar saduchei. Să fim, pur și simplu, păduchei.

***

DOUĂ EPIGRAME

DIN VIAŢĂ
   
      
comandor aviaţie în rezervă
ION ROMANESCU - BUZĂU

ATAC LA SOL

Când ţinta, în colimator,
Apare ca,… o pată neagră,
Ar trage, domnul comandor,
De-ar lua la bord… viagră 

RECOMANDARE SOŢILOR

Cât trăiţi pe lumea asta,
În diversele discuţii,
De săltaţi în slăvi nevasta
Fuge cu …astronauţii.

_________xxXxx__________

CÂTEVA
INSIGNE ROMÂNEŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  


Concursul "Prietenia" - România '80
F.R.S.S. (?) 

F.R.S.I. (?)

Fruntaş în întrecere - 1977
Regimul comunist căuta cele mai diferite metode pentru a-şi mobiliza cetăţenii la muncă. Una din modalităţi era atribuirea cu nemiluita a fel de fel de insigne şi decoraţii de fruntaş, fruntaş în orice.

GMA (Gata pentru Munc şi Apărare) - Reconfirmare
Printr-o scrisoare deschisă, Comitetul Central al UTM a propus CCFS de pe lângă Consiliul de Miniștri al României introducerea complexului polisportiv GMA, menit a satisface interesul popular. Pe baza moțiunilor și telegramelor primite din teritoriu, ședința plenară a CC al UTM din 2-3 martie 1950, de la București, a făcut primii pași spre instituționalizarea modelului sovietic GTO. Introducerea Complexului polisportiv GMA era privită ca o contribuție la “educarea tineretului în spiritul dragostei nemărginite față de Partidul Muncitoresc Român, față de scumpa noastră Patrie” și, nu în ultimul rând, față de “conducătoarea lagărului păcii și socialismului și al ei genial învățător și conducător al omenirii muncitoare, I.V. Stalin”. GMA urma să devină “baza activității sportive românești”, o unificare a eforturilor competiționale populare cuprinzând “masele de oameni ai muncii” și nu doar “o simplă întrecere”. Asigurarea condițiilor materiale era de asemenea o problemă a “colectivelor sportive din întreprinderi, dela sate și din școli”, fiind vorba despre “amenajarea terenurilor, de procurarea echipamentului sportiv, precum și de confecționarea materialelor pentru cursa cu obstacole”, folosindu-se uneori și munca “voluntară” a detașamentelor de pioneri. Intrucțiunile de la centru îndemnau la folosirea tuturor resurselor locale (“atelierul de tâmplărie la confecționarea obstacolelor, atelierele de pielărie la repararea materialelor sportive”), iar “cea mai importantă sumă din cota” provedintă din fondul directorial, precum și taxele din înscrieri și cotizații urmau a asigura “buna desfășurare a concursurilor GMA”. 

____________ooOoo____________

LIDERI POLITICI
PE BANCOTELE LUMII
10 afgani 1977 - Afganistan
Mohammad Daoud Khan a fost primul preşedinte al statului Afganistan, care a trăit între anii 1909 - 1978 şi a condus statul între anii 1973-1978.

Câteva vignete de pe acţiuni belgiene

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 07.05.2013

Niciun comentariu: