luni, 27 mai 2013

MONTPEZAT FRANTA


Mai jos am postat si alte fotografii care prezinta imagini vechi de aproximativ 100 de ani, dar si unele imagini actuale din localitatea franceza MONTPEZAT.
Piata bisericii
Strada Vent
Cooperativa La Cave
Moara de carbune
Vedere generala
Biserica localitatii

***

VORBE DE DUH
DE LA INAINTASI
Victor Hugo (1802 - 1885)
scriitor si uneori pictor francez
  • Barbatul este capabil de eroism, femeia - de orice sacrificiu. Eroismul innobileaza, sacrificiul aduce sublimul.
  • Barbatul are suprematia, femeia are intuitia. Suprematia semnifica forta, intuitia reprezinta dreptatea.
  • Barbatul este un geniu, femeia este un inger, geniul este incomensurabil, ingerul este inefabil. 
  • Barbatul cauta gloria suprema, femeia aspira spre virtutea desavarsita. Gloria face totul maret, virtutea face totul divin.     

_________XXX_________

CATEVA 
INSIGNE ROMANESTI 

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

GSP TV
Logo GSP TV.png
GSP TV este un canal de televiziune din România, axat pe sport, lansat pe data de 26 iulie 2008, de către trustul mass-media Intact care deține și publicatia Gazeta Sporturilor. Deasupra am postat sigla postului de televiziune GST TV.

Consiliul local (Bucuresti)
Primăria capitalei
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și noua clădire a Primariei București. 

Al VI-lea festival bienal de teatru I.L.Caragiale
1970 - 1971
Ion Luca Caragiale (născut la 1/13 februarie 1852 în localitatea Haimanale, azi Ion Luca Caragiale din judeţul Dâmboviţa şi decedat la 9 iunie 1912 la Berlin) a fost un dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic şi ziarist român, de origine greacă. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român şi unul dintre cei mai importanți scriitori români. A fost ales membru post-mortem al Academiei Române.

Concursul national de arta plastica
"Pe urmele lui Joan Miro"
Concursul de artă plastică "Pe urmele lui Joan Miro" este organizat de catre  Compania Naţională Poşta Română S.A., sub inaltul patronaj al Ministerului Comunicaţiilor. Joan Miró (1893 - 1983) a fost un pictor și sculptor spaniol, influențat de suprarealism, fără să fi aderat vreodata la acest curent artistic.

1949 - 1959
Clubul CFR "Grivita rosie"
Atelierele Grivita au fost infiintate spre sfarsitul secolului XIX. Initial trebuia sa asigure reparatii si piese de schimb doar pentru trenurile bucurestene, cu traseu prin Capitala dar in cele din urma au ajuns o piesa de baza pentru intreaga industrie feroviara din Romania. Cartierul Grivita asa cum il cunoastem astazi s-a dezvoltat in jurul acestor ateliere. CFR Grivita va fi un nume asociat pentru totdeauna cu Marea Recesiune. Asta deoarece pe 16 februarie 1933 a izbucnit aici o greva uriasa, in care a fost implicat Gheorghe Gheorghiu Dej. Greva a fost inabusita violent de catre guvernul roman de atunci. Dupa ce autoritatile au patruns in Atelierele CFR Grivita, au ridicat trei morti. 34 de oameni au trebuit sa fie dusi la spitalele CFR Witting, Filantropia, Colentina, Militari si Brancoveanu. Ulterior dintre acestia au mai murit 4 muncitori. Alti 20 muncitori cu rani usoare au fost dusi la sediul Corpului Gardienilor Publici, unde au beneficiat de ajutor medical. Dintre militari, au murit doi soldati si un gardian public, impuscat in data de 15 februarie.In timpul regimului comunist, CFR Grivita a fost redenumita Grivita Rosie, un omagiu adus comunistilor care au organizat greva din 1933. Deasupra am postat poza unei plachete metalice montate pe un vagon reparat in ateliere CFR Grivita. 

____________ooOoo____________

LIDERI POLITICI 
PE BANCNOTELE LUMII
5000 franci 1952 - Algeria si Tunisia (administratie franceza)
Titus Flavius Vespasianus a fost un imparat roman care trait intre anii  9 -79 D.Hr. si a condus intre anii 69 -79 D.Hr..
Cateva ordine decorative marginale de pe actiuni rusesti

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 27.05.2013

Niciun comentariu: