luni, 27 mai 2013

NEUOTTING SI ALTOTTING - GERMANIA


NEUOTTING si ALTOTTING sunt doua localitati germane foarte apropiate, situate in districtul Altotting, regiunea administrativa Bavaria Superioara, landul Bavaria. Mai jos iti prezint fotografii vehi si actuale numai din localitatea NEUOTTING precum si o marca pe suport de carton si un ecuson de uniforma, al politie locale. 
Neuotting - fotografii vechi
Biserica Sf.Nicolae
Biserica Sf.Ana
Vedere generala nocturna
Vedere postala ilustrata
Arhitectura germana - Neuotting
Marca berea Muller - Neuotting 
Ecuson de uniforma al politie locale Neuotting

Mai jos iti prezint fotografii vechi si actuale numai din localitatea ALTOTTING  precum si o insigna si doua medalii locale.
Primaria Altotting
Altotting - fotografii vechi
Gnadenkapelle
Altarul Europei
Vederi postale ilustrate
Vedere generala aeriana - Altotting
Insigna - Altotting
2 medalii - Altotting

***

DOUA EPIGRAME 
DIN VIATA
de Mihai Molesag - Tulcea

DUPĂ TURNEU

Ciclistul X, un tip obscur,
La balul campionilor
Descrie câte-a tras în tur
(În turul pantalonilor) !

OBSESIE DE SEZON

De gripa asta, zis porcină,
Ce dă fiori în medicină,
Aşa m-am speriat, încât
Mi-am luat o mască pentru rât !

_________xxx_________

CATEVA INSIGNE
DIN MUNICIPIUL BUCURESTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Intreprinderea de tevi "Republica" - Bucuresti
40 de ani * 1938 - 1978
Intreprinderea de tevi "Republica" din București a fost o mare companie de stat, producătoare de țevi petroliere. Aceasta se întindea pe o suprafață de mai mult de 180 de hectare și era amplasată în sud-estul capitalei. A facut parte din grupul uzinelor construite de Nicolae Malaxa între anii 1929 - 1938. Capacitatea fabricii de țevi era de 200000 de tone pe an, fiind cea mai mare din România. Uzina a fost vândută în martie 2003 de către statul roman unui consorțiu de patru firme rusești si apoi lichidata. In imaginea de sus se prezinta sediul centrul al intreprinderii, reper de mandrie al industriei metalurgice din Romania comunista. 

Republica Socialista Romania
Universitatea din Bucuresti
Festivitatea centenarului
14 - 19 octombrie 1964  
Sigla-UB.jpg
Fișier:The University.JPG
Universitatea din București este o instituție de invățământ superior de stat din Bucuresti, fiind fondata in anul 1864. Sus am postat logo-ul si o poza cu sediul central al Universitatii Bucuresti.

Invatamantul medical si farmaceutic Bucuresti 
1857 - 1957
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila"
Invatamantul superior medical si farmaceutic din Bucuresti dateaza de mai bine de un secol. Carol Davila, medic roman de orgine franceza, in colaborare cu Nicolae Kretzulescu a pus bazele invatamantului medical din tara noastra, infiintand, in 1857 Scoala nationala de medicina si farmacie. Datorita activitatii sale au luat fiinta in tara noastra o serie de societati stiintifice: "Societatea medicala" (1857), "Societatea de cruce rosie" (1876), "Societatea stiintelor naturale" (1876), precum si doua reviste medicale: "Monitorul medial" (1862) si "Gazeta medicala" (1865). In razboiul pentru independenta (1877-1878) a condus serviciul militar al armatei.Constructia Facultatii de medicina a fost complet terminata si inaugurata in ziua de 12 octombrie 1903 cand s-a facut si inaugurarea statuii lui Carol Davila, asezata in fata facultatii. Initiativa ridicarii unui monument al lui Davila a fost luata la primul congres medical national care a avut loc la Bucuresti in octombrie 1884. Statuia, opera valoroasa a lui Carol Storck, a fost turnata in bronz in atelierele Scolii de arte si meserii din Bucuresti. Inaugurarea edificiului facultatii inseamna o data importanta in evolutia invatamantului medical din Bucuresti. Noul local a adus mari imbunatatiri in functionarea laboratoarelor si organizarea lucrarilor practice, precum si in intreaga activitate didactica. El a adapostit pentru o vreme si o parte a sectiei de farmacie. Cu toate greutatile intampinate, Scoala nationala de medicina si farmacie s-a dezvoltat treptat, si la 12 noiembrie 1869, a devenit posibila infiintarea Facultatii de medicina din Bucuresti, care si-a deschis cursurile in ziua de 22 noiembrie 1869. A fost prima facultate de medicina in cadrul Universitatii din Bucuresti, si, totodata, pe terotoriul tarii noastre; prin ea stiinta medicala a reusit sa se impuna, atat in tara cat si peste granite. In 1898, Scoala de farmacie devine sectie a Facultatii de medicina, recunoscandu-i-se caracterul de institutie de invatamant superior. Ea functioneaza in aceasta situatie pe langa Facultatea de medicina pana in 1923, cand se infiinteaza Facultatea de farmacie, ca institutie separata, in cadrul Universitatii din Bucuresti. Un rol insemnat la crearea Facultatii de farmacie si la stimularea cercetarii stiintifice farmaceutice l-a avut profesorul Stefan Minovici (1867-1935). Sus am postat logo-ul si o fotografie cu sediul central al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti - fost IMF (Institutul de Medicina si Farmacie).

Dinamoviada internationala inot-polo
Bucuresti - 1968

Turneul UEFA juniori - Bucuresti - 1962 
(Uniunea Europeana de Fotbal Amator)

Primăria capitalei
Sala Palatului 
București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și câteva clădiri reprezentative ale Bucureștiului. 
Județul Ilfov (Sectorul agricol Ilfov înainte de anul 1997) este un județ din România, care înconjoară municipiul București. Reședința oficială este orașul București și majoritatea instituțiilor județene își au sediul acolo, deși orașul însuși nu face parte din teritoriul administrat de județ. Ca subunități administrative județul are 8 orașe - Voluntari, Pantelimon, Măgurele, Buftea, Bragadiru, Chitila, Otopeni, Popești-Leordeni și 32 de comune. Județul se întinde pe o suprafață de de 1583 km.p. și numără aproximativ 365000 de locuitori. Sus admiri harta și stemele interbelică, comunistă și actuală ale județului Ilfov, iar dedesubt câteva clădiri inconfundabile ale Bucureștiului și deci și ale județului Ilfov.  
Prefectura județului Ilfov
Arcul de Triumf
Clădirea Patriarhiei Române

_____________ooOoo____________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
5 pound 1973 - Anglia
Elisabeta a II-a, nume complet Elizabeth Alexandra Mary, nascuta in anul 1926, este suverana Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din anul 1952.

Cateva ornamente decorative marginale 
de pe certificate sau bonduri americane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 27.05.2013

Niciun comentariu: