sâmbătă, 5 mai 2012

TABLETA CU ŞTIRI NECONVENŢIONALE 20


PĂRINŢI CRETINI, NESĂBUIŢI, DOBITOCI ŞI NETREBNICI
sau 
"MARE-I GRĂDINA TA, DOAMNE !"

Titlu al acestui capitol de blog am ales să fie "Tableta cu ştiri neconvenţionale" când de fapt cel mai potrivit ar fi fost "Mare-i grădina ta, Doamne!".
Când am văzut la ce tratamente sunt expuşi unui copii ai zilelor noastre am început să regret că nu am ales varianta a doua de titlu. Priviţi şi vă minunaţi, unde duce indolenţa, nesimţirea şi habotnicia unora dintre noi:









 
DILEMA EGIPTEANĂ – LEGEA “ADIO SEXUAL”


După revoluţie, în Egipt a venit libertatea, sau poate prea multă liberate.
Societatea egipteană este frământată de o mare dilemă. Legislativul de la Cairo este pe punctul de a da o lege care stârneşte mari controverse. Parlamentul, dominat acum de islamişti, vrea să coboare vâsta minimă de căsătorie la 14 ani şi să suspende drepturilor femeii egiptene la educaţie şi la un loc de muncă.
O mare năstruşnicie a legislativului egiptean ar fi acordarea “dreptului” controversat de “adio sexual”, conform căruia soţii egipteni ar obţine dreptul să facă sex cu nevestele lor decedate, în intervalul de şase ore de după deces.
Ideea sexului de după moarte vine de la "zvăpăiatul" cleric marocan Zamzami Abdul Bari, care susţine că o căsătorie rămâne valabilă chiar şi după moarte, acordând chiar şi femeilor acest drept de adio sexual. Tot el a fost de acord că femeile însărcinate pot consuma alcool.  ???
Consiliului naţional al femeilor egiptene a declanşat o campanie puternică împotriva presupuselor schimbări, spunând că "marginalizarea şi subminarea statutului femeilor ar afecta în mod negativ dezvoltarea umană a ţării". Acest subiect a stârnit mare indignare şi în rândurile clasei politice egiptene. "Acest lucru este de necrezut, este o catastrofă să dai soţului un astfel de drept, a ajuns tendinţa islamică atât de departe?. Iată temele dezbaterii din Egipt.


LICITAŢIE DE MONEDĂ

În seara zilei de 19 aprilie 2012 la Schaumburg, Illinois, SUA, s-a licitat unul din primele produse ale Monetăriei SUA şi s-a vândut cu peste 1 milion de dolari. Oferta pentru moneda de 1 cent SUA din anul 1792 a ajuns la suma 1 150 000 doari. Se ştie faptul că monetăria SUA a fost inaugurată în luna aprilie a anului 1792. Respectiva monedă este confecţionată din cupru cu un dop mic de argint la centru, iar realizarea acesteia a fost un fost un experiment sau probă pentru tânăra monetarie americană. Această monedă nu a circulat niciodată şi se ştie precis că doar 14 exemplare ale monedei mai există.
Pe monedă se poate citi: PARENT OF SCIENCE & INDUSTRIE: LIBERTY. Înţelegem de aici că ştiinţa şi industria reflectau mentalitatea de iluminare, libertate şi propăşire a poporului american. Americanii acelor timpuri erau convinşi că libertatea de gândire şi creşterea industrială ar putea unifica şi ridica noua ţară, şi nu s-au înşelat. 

***

CÂTEVA EPIGRAME DIN CREAŢIA 
BUZOIANULUI MIHAI SĂLCUŢAN

 
ÎN BECI, LA RECE
A zis ce-a zis în berărie
Şi-atât de rău s-a îmbătat
Că nici acum, în puşcărie,
Nu ştie cine a turnat!

PÂINEA ŞI CUŢITUL
Ăst chirurg ce poartă barbă,
Doar din cazuri maladive
A mâncat o pâine albă
Şi-o mulţime… de colive!

CORECŢII
Cei ce fac greşeli învaţă
Să le-îmbrace-n alt veşmânt:
Arhitecţii cu verdeaţă,
Doctorii şi cu pământ!

CÂTEVA INSIGNE DIN AVIAŢIE

Insignă - Paraşutist - Clasa a I-a RSR - dimensiuni 300 x 156 mm

Insigne - Pilot- Model 1940 - 1947 - dimensiuni 234 x 300 mm

 Insignă - Pilot - Perioada 1952 - 1965 - dimensiuni 300 x 111 mm

__________xxXxx____________

 România - Acţie - Societatea anonimă pentru industrie şi comerţ "STRUNIORUL" - Exploatare de lemne -  Bistriţa - 500 lei 1920

Câteva vignete de pe bonduri englezeşeti

con_dorul@yahoo.com








  

Niciun comentariu: