vineri, 18 mai 2012

KIRN a d NAHE - GERMANIA




***

DOUĂ PILULE DE UMOR

Un tip la volanul unui BMW face pană exact in fata unui spital de nebuni. Se apuca omul sa schimbe roata, dar după ce scoate roata cu probleme si o pune pe cea de rezerva, da cu piciorul peste toate cele 4 suruburi, care ii cad intr-un canal. Un nebun agătat de gardul spitalului stătea si se uita la omul care încerca  cu disperare să scoată suruburile din canal si nu reusea. Dupa 15 minute nebunul îl întreabă:
       -    Hombre, poti ajunge cu masina pana la primul service cu rotile prinse in cate 3 suruburi fiecare?
-          Da, cum sa nu, ar fi suficiente.
-          Pai, atunci de ce nu scoti cate unul de la fiecare dintre celelalte 3 roti si pune-le la roata asta...
-          Bai, da' destept esti... cum dracu de te tin astia închis in spitalul de nebuni?!
-          Pai eu sunt nebun, nu tâmpit...

In România a fost rezolvată problema locuinţelor. Guvernul a promis că preţul actual pe metru pătrat nu va creşte ci se va reduce metrul pătrat!!!

CÂTEVA MONEDE JUBILIARE DIN TRANSNISTRIA

Această monedă este confecţionată din argint cu puritatea de 92,5%, are greutatea de 14,14 grame, diametrul de 32 mm, marginea netedă, s-a emis în tiraj de 500 de exemplare, la preţul oficial de vânzare de 200 ron bucata. 
 
Pe ea se prezintă stema transnistreană, portretul maresalului Piotr Wittgenstein, în fundal, o reprezentare a armatei ruseşti atacând, stema Imperiului Rus şi inscripţiile ГЕНЕРАЛ-ФЕЛЬДМАРШАЛ П. Х. ВИТГЕНШТЕЙН (numele şi gradul militar al mareşalului), РОССИЯ В ИСТОРИИ ПРИДНЕСТРОВЬЯ (Rusia în instoria regiunii transnistrene) şi anii 1768-1843 între care a trăit mareşalul.

Această monedă este confecţionată din argint cu puritatea de 92,5%, are greutatea de 14,14 grame, diametrul de 32 mm, marginea netedă, s-a emis în tiraj de 500 de exemplare, la preţul oficial de vânzare de 200 ron bucata. 
 
 Pe ea se prezintă stema transnistreană, portretul Valentinei Solovieva cu sediul unei fabrici de confecţii în fundal şi inscripţiile СОЛОВЬЕВА В.С. (numele scriitoarei) şi anii 1918 - 2002 între care a trăit scriitoarea.

Această monedă este confecţionată din argint cu puritatea de 92,5%, are greutatea de 14,14 grame, diametrul de 32 mm, marginea netedă, s-a emis în tiraj de 300 de exemplare, la preţul oficial de vânzare de 300 ron bucata. 
 
Pe ea se prezintă stema transistreană, portretul mareşalului Grigori Alexandrovici Potiomkin-Tavriceski, un papirus cu inscripţia ВОЗВРАТ РУССКИХ ЗЕМЕЛЬ МЕЖДУ ЮЖНЫМ БУГОМ И ДНЕСТРОМ (întoarcerea pământurilor ruseşti dintre Bugul de Sud şi Nistru), stema Imperiului Rus, inscripţiile генерал-фельдмаршал ПОТЁМКИН-ТАВРИЧЕСКИЙ Г.А. (gradul militar şi numele), РОССИЯ В ИСТОРИИ ПРИДНЕСТРОВЬЯ (Rusia în istoria regiunii transnistrene) şi anii 1739 - 1791 între care a trăit mareşalul.

Această monedă este confecţionată din aur cu puritatea de 90%, are greutatea de 8 grame, diametrul de 21 mm, marginea netedă, s-a emis în tiraj de 100 de exemplare, la preţul oficial de vânzare de 1200 ron bucata. 
Pe ea se prezintă stema transnistreană, sigla Combinatului Metalurgic de la Râbniţa, roţi dinţate şi inscripţiile  în limba rusă СЗАО МОЛДАВСКИЙ МЕТАЛЛУРГИЧЕСКИЙ ЗАВОД, precum şi anul înfiinţării 1985

Această monedă este confecţionată din argint cu puritatea de 92,5%, are greutatea de 101,5 grame, diametrul de 50 mm, marginea netedă, s-a emis în tiraj de 5 exemplare, la preţul oficial de vânzare de 2000 ron bucata. 
Pe ea se prezintă stema transnistreană, imaginea unui câine, inscripţiile КРАСНАЯ КНИГА ПРИДНЕСТРОВЬЯ (cartea roşie transnistreană) şi СУКЛЕЙСКАЯ ДВОРОВАЯ (câinele de Sucleia)

__________xxXxx___________

 România - Cluj (Kolozsvar) - Acţiune - DERMATA - 20 pengo 1941

Două vignete de pe bilete de loterie din URSS

con_dorul@yahoo.com

Niciun comentariu: