marți, 9 decembrie 2014

BARCELLOS - PORTUGALIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de 
cultură și arhitectură din localitatea portugheză 
BARCELLOS (BARCELOS)câteva vederi generale, 
trimiteri poștale ilustrate, medalii, dar și o plachetă locală
Biserica Senhor da Cruz
Biserica Matriz & Pilor
Biserica Santa Maria Maior
Monumentul
Fântâna
Turnul Cimo 
Arhitectură locală
Vederi generale
Trimiteri poștale ilustrate
Port popular tradițional local
Set 4 medalii locale
Plachetă locală 

***

VORBE DE DUH
DE LA ÎNAINTAȘI
Jules Renard (1864 - 1910)
scriitor francez  
  • Cu cât citești mai mult, cu atât imiți mai puțin.
  • Cel ce n-a știut niciodată să se limiteze, n-a știut niciodată să admire.
  • Sub pretextul că perfecțiunea nu există, nu vă păstrați cu grijă toate defectele! 

___________xxx___________

CÂTEVA INSIGNE
ȘI MEDALII ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Emblema de Onoare a Prizonierului de Război, 
a Armatei române
Emblema de Onoare a Prizonierului de Război, a Armatei române se conferă prin ordin de către Șeful Statului Major General al Armatei române pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei Românie și pentru fapte de eroism. Distincția se conferă personalului militar și civil din structurile Armatei României, rezerviștilor, veteranilor de război care s-au comportat demn în prizonierat, nepactizând cu inamicul. Pe aversul acestei embleme este reprezentat însemnul heraldic al Prizonierului de Război, înalt de 35 mm, înconjurat de o cunună de lauri deschisă, lată de 10 mm. În deschiderea cununii de lauri este dispusă central o cruce. Deasupra cununii de lauri este dispusă central plăcuţa superioară, cu dimensiunile 20 mm x 10 mm, pe care este înscris, în relief, cu majuscule, cuvântul „ONOARE“. De plăcuţă este ataşat dispozitivul de prindere compus din două inele. Pe reversul emblemei este reprezentată aceeaşi cunună de lauri, cu o cruce în deschiderea acesteia. Cuvântul „ONOARE“ este scris şi pe reversul plăcuţei superioare, în relief, cu acelaşi tip de caractere. Pe reversul emblemei, central, este scrisă în relief cu majuscule, cu litere înalte de 3 mm, următoarea denumire EMBLEMA DE ONOARE A PRIZONIERULUI DE RĂZBOI.

Liviu Rebreanu 1885 - 1944 Centenar 1985
Liviu Rebreanu (născut la data de 27 noiembrie 1885 în comuna Tîrlișua, județul Bistrița-Năsăud şi decedat la data de 1 septembrie 1944 în comuna Valea Mare, județul Argeș) a fost un romancier, dramaturg și academician român. Principalele romane scrise de el sunt: Ion, Răscola şi Pădurea spânzuraţilor.

Insigna - Magistrat
Din categoria magistraților fac parte procurorii și judecătorii, care judecă dosarele unor fapte ilegale comise de către cetățeni. 

Insigna - Magistrat
Procurorul are rolul de a exercita acțiunea penală și de a susține acuzarea. El decide trimiterea infractorilor în fața justiției, susține acuzarea în procesele judiciare, supraveghează justa aplicare a legilor și reprezintă interesele statului în proces. Judecătorul este un funcționar de stat, numit sau ales, care soluționează pe calea justiției procesele prin pronunțarea unei hotărâri.

Insigna - Campionatele internaționale de atletism - 1953
R.P.R. - (Republica Populară Română)
Federatia Romana de Atletism (F.R.A.) patroneaza toate sectiile de atletism ale cluburilor si asociatiilor sportive din Romania, desfasurandu-si activitatea in conformitate cu Statutul si Regulamentele proprii. F.R.A.are la bază principiile fundamentale ale atletismului si ale sportului in general, considerand ca sunt esentiale fair-play-ul si respectarea regulilor competitionale de catre toti cei implicati in activitatile atletice. Printre valorile promovate de Federatia Romana de Atletism se numara respectul fata de ceilalti competitori, onestitatea, spiritul de echipa. Astfel, sunt incurajate: cooperarea, responsabilitatea, sportivitatea, increderea, implicarea etc. Mai mult, F.R.A. considera ca atletii si antrenorii trebuie sa integreze valorile etice ale sportului atat in competii, cat si in antrenamentele zilnice. Sus am postat logo-ul F.R.A. şi o aripă a clădirii F.R.A. din Bucureşti. 
Atletismul apare in Romania la sfarsitul secolului al XIX-lea, la initiativa studentilor care studiau in tarile occidentale. In timpul vacantelor, acestia promovau atletismul organizând competitii de alergari, sarituri si aruncări. Primul concurs organizat de atletism are loc in 1882 la Bucuresti, cu participarea elevilor de la liceele Sf. Sava si Matei Basarab. Treptat, creste interesul pentru activitatea sportiva, in general, si atletism, in particular. Se organizeaza curse care atrag un numar mare de concurenti, se contureaza o literatura de specialitate si sunt organizate competitii pe criterii de varsta. Mai mult, cu prilejul serbarilor scolare sunt introduse intreceri la alergari si sarituri la mai multe licee din diverse orase. In 1912, se infiinteaza Comisia de atletism, alergari pe jos si concursuri, parte din Federatia Romana a Societatilor Sportive. Acea comisie este de fapt precursoarea Federatiei Romane de Atletism (F.R.A.), a 19-a federatie pe lista mondiala, care in 1923 se afiliaza la Federația internațională de atletism amator (I.A.A.F.). Primele Campionate Nationale ale Romaniei sunt organizate in 1914, la 16 probe, si se adreseaza doar barbatilor. Un an mai tarziu, in 1915, se inaugureaza la Bucuresti primul teren de atletism, pe locul care devine ulterior Stadionul Tineretului. Abia din 1922, femeile vor avea propriile competitii, iar trei ani mai tarziu vor fi organizate primele Campionate Nationale feminine, precum si primele Campionate pentru juniori. In 1928, la Jocurile Olimpice de la Amsterdam, o delegatie a Romaniei formata din 10 atleti si 2 atlete participa pentru prima data la o astfel de competitie, iar in acelasi an debuteaza Campionatele Universitare din Romania. In 1930, la Atena, atletii romani se claseaza pe locul al doilea, la prima editie oficiala a Jocurilor Balcanice, iar in 1934, la editia inaugurala a Campionatelor Europene, participa 4 atleti romani. In 1937, F.R.A. organizeaza, pentru prima data in Romania, Jocurile Balcanice, iar in 1948 debuteaza seria Campionatelor Internationale ale Romaniei, nelipsite din Calendarele Anuale ale F.R.A.. Incepand cu anul 1952, atletii romani participa cu regularitate la toate marile competitii mondiale si europene si scriu, cu fiecare medalie, istoria atletismului romanesc. 


____________ooOoo____________

INSEMNE MILITARE STRĂINE
Set 3 embleme de identificare a unor unități militare,
brodate pe mâneca uniformei armatei regale olandeze
în timpul celui de-al doilea război mondial

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni franceze

Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 09.12.2014

Niciun comentariu: