vineri, 26 septembrie 2014

NIMES - FRANTA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură și
arhitectură din orașul francez NÎMES, departamentul GARD
regiunea LANGUEDOC - ROUSSILLON, precum 
și câteva insigne, jetoane, monede și medalii locale.
Casa CARREE
Templul DIANEI
Amfiteatrul
Fântâna din grădina publică
Turnul MAGNE
Biserica ST.PERPETUE
Catedrala NOTRE DAME
Biserica ST.PAUL
Poarta AUGUSTE
Biserica ST.CESAIRE
Biserica ST.BAUDILE
Biserica ST.LUC
Set 3 insigne locale
Set 3 jetoane locale
Monedă locală antică
Medalie locală

***

DIN INTELIGENȚA
POPOARELOR LUMII
 
PROVERBE CONGOLEZE 
  • Nu te uita unde ai căzut ci unde ai alunecat!
  • Un om cu suflet mare privește pe toată lumea ca pe ai săi.
  • Dacă refuzi să te îndrepți cât ești verde, nu te vei mai îndrepta când ești uscat.
______________xxx______________

CÂTEVA MEDALII ȘI
INSIGNE ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Carol I - Rege al României
Expoziția din anul 1903 - Pitești
Carol I, Rege al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele său complet Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, (născut 10 aprilie 1839 la Sigmaringen şi decedat 10 octombrie 1914 la Sinaia) a fost domnitorul apoi regele României, care a condus Principatele Române şi apoi România, după abdicarea lui Alexandru Iona Cuza. Din 1867 a devenit membru de onoare al Academiei Române, iar între 1879 şi 1914 a fost protector şi preşedinte de onoare al aceleiaşi instituţii. În cei 48 de ani ai domniei sale (cea mai lungă domnie din istoria statelor româneşti), Carol I a obţinut independenţa ţării, căreia i-a şi crescut imens prestigiul, a redresat economia şi a pus bazele unei dinastii. A construit la Sinaia castelul Peleş, care a rămas una dintre cele mai vizitate atracţii turistice ale ţării. După războiul ruso-turc, România a câştigat Dobrogea, iar Carol a dispus ridicarea primului pod peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă, care să lege noua provincie de restul ţării.

Primul rege al României - Carol I și Regina Elisabeta
Amintirea de 10 Mai 
Proclamarea Regatului Român 14 (26) Martie 1881
Încoronarea 10 (22) Mai 1881
Elisabeta de Neuwied (cunoscută ca Regina Elisabeta sau Elisaveta a României, nume complet: Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied, născută în data de 29 decembrie 1843 în Neuwied, Germania şi decedată la 18 februarie 1916 la Curtea de Argeş) a fost întâia regină a României, soţia lui Carol I, primul rege român din renumita dinastie germană Hohenzollern, a fost o patroană a artelor, fondatoare a unor instituţii caritabile, poetă, eseistă şi scriitoare. Mai este deasemenea cunoscută sub numele de Principesa Elisabeth von Wied, iar ca patroană a artelor Carmen Sylva, şi ca fondatoare de instituţii caritabile a fost supranumită de oamenii din popor Mama răniţilor.

Insignă - Fruntaș în sectorul silvic
Silvicultura este disciplina care se ocupă cu studiul pădurilor și plantațiilor de arbori și cu gospodărirea lor.

Insignă - I.C.E.M - Institutul de cercetări metalurgice
Institutul de Cercetări Metalurgice (I.C.E.M.) este un institut de cercetare din România, care are ca obiect principal de activitate cercetarea și dezvoltarea în știinte fizice și materiale. Sus am postat logo-ul institutului. 

Insignă - I.C.E.M - Institutul de cercetări metalurgice 1950 - 1970
Insignă - I.C.E.M - Institutul de cercetări metalurgice XX - 1950 - 1970
Istoria ICEM începe cu 2 septembrie 1950,dată la care a fost înființat Institutul de Cercetări și Proiectări Metalurgice și Miniere (I.C.E.P.R.O.M). Din anul 2004, pachetul majoritar de acțiuni al ICEM este în proprietatea Ministerului Economiei și Comerțului.

Insignă - Facultatea de industrie ușoară - X ani 1965 - 1975
O industrie este o ramură a producției materiale și a economiei naționale, care cuprinde totalitatea întreprinderilor (uzine, centrale electrice, fabrici, mine etc.) ocupate cu producția uneltelor de muncă, cu extracția materiilor prime, a materialelor și combustibililor și cu prelucrarea ulterioară a produselor obținute. În acest sens, industria se clasifică în: industria grea, care se ocupă cu producerea mijloacelor de producție, și industria ușoară, care se ocupă cu producerea mărfurilor de larg consum.

Comitetul pentru cultură fizică și sport
Campionatul internațional de atletism 
R.P.R. 1948 (Republica Populară Română)
Atletismul apare in Romania la sfarsitul secolului XIX, la initiativa studentilor care studiau in tarile occidentale. In timpul vacantelor, acestia promovau atletismul organizand competitii de alergari, sarituri si aruncari. Primul concurs organizat de atletism are loc in 1882 la Bucuresti, cu participarea elevilor de la liceele Sf. Sava si Matei Basarab. Treptat, creste interesul pentru activitatea sportiva, in general, si atletism, in particular. Se organizeaza curse care atrag un numar mare de concurenti, se contureaza o literatura de specialitate si sunt organizate competitii pe criterii de varsta. Mai mult, cu prilejul serbarilor scolare sunt introduse intreceri la alergari si sarituri la mai multe licee din diverse orase. In 1912, se infiinteaza Comisia de atletism, alergari pe jos si concursuri, parte din Federatia Romana a Societatilor Sportive. Acea comisie este de fapt precursoarea Federatiei Romane de Atletism (FRA), a 19-a federatie pe lista mondiala, care in 1923 se afiliaza la IAAF. Primele Campionate Nationale ale Romaniei sunt organizate in 1914, la 16 probe, si se adreseaza doar barbatilor. Un an mai tarziu, in 1915, se inaugureaza la Bucuresti primul teren de atletism, pe locul care devine ulterior Stadionul Tineretului. Abia din 1922, femeile vor avea propriile competitii, iar trei ani mai tarziu vor fi organizate primele Campionate Nationale feminine, precum si primele Campionate pentru juniori. In 1928, la Jocurile Olimpice de la Amsterdam, o delegatie a Romaniei formata din 10 atleti si 2 atlete participa pentru prima data la o astfel de competitie, iar in acelasi an debuteaza Campionatele Universitare din Romania. In 1930, la Atena, atletii romani se claseaza pe locul al doilea, la prima editie oficiala a Jocurilor Balcanice, iar in 1934, la editia inaugurala a Campionatelor Europene, participa 4 atleti romani. In 1937, FRA organizeaza, pentru prima data in Romania, Jocurile Balcanice, iar in 1948debuteaza seria Campionatelor Internationale ale Romaniei, nelipsite din Calendarele Anuale ale FRA. Incepand cu anul 1952, atletii romani participa cu regularitate la toate marile competitii mondiale si europene si scriu, cu fiecare medalie, istoria atletismului romanesc. 

________________ooOoo________________

O MEDALIE ROMÂNEASCĂ
CU BREVETUL SĂU
Medalia "Cruciada împotriva comunismului" și Brevetul său 
oferite de Ministrul Apărării Naționale al Regatului României,
în data de 1 aprilie 1943 gefreiterului Hamnerich Hans
Baza legală; Înaltul Decret nr. 1014 din 1 aprilie 1942  

Câteva vignete de pe certificate englezești

Detaliu vignetă de pe un certificat american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 27.09.2014

Niciun comentariu: