sâmbătă, 27 septembrie 2014

ANGERSBERG - AUSTRIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu clădiri și vederi generale 
din satul austriac ANGERSBERG, comuna HARGELSBERG, 
bundeslandul AUSTRIA SUPERIOARĂ
Capela
Memorialul eroilor
Arhitectură locală
Vederi generale

***

DIN INTELIGENȚA
POPOARELOR LUMII
 
PROVERBE LATINE 
  • Vulturul nu prinde muște
  • Să nu mergi contra curentului.
  • Vorbește puțin, ascultă mult și niciodată nu vei greși.


____________xxx____________

CÂTEVA INSIGNE ȘI
MEDALII ROMÂNEȘTI
DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA,  poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Expoziție filatelică - Filiala A.F.R. București
(Asociația filateliștilor din România)
România 1984 * 15 - 22 iulie
Jocurile olimpice de vară - Ediția a XXIII-a
Los Angeles '84 * 28 iulie - 12 august
  
A XXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară  s-a desfășurat la Los angels, California, Statele Unite ale Americii în perioada 28 iulie – 12 august 1984. Aici au participat 6797 sportivi din 140 de țări ale lumii, în 221 probe sportive dintr-un total de 23 de sporturi diferite. Ca răspuns la boicotul american al Jocurilor Olimpice din 1980 de la Moscova, 14 țări est-europene și altele din blocul communist, inclusiv U.R.S.S., Cuba și Germania de Est au boicotat aceste Jocuri Olimpice. Au fost trei excepții: România, China și Iugoslavia. România a fost reprezentată de 127 de sportivi și a obținut un record de medalii – 53. Sus am postat logo-ul jocurilor iar mai jos mascota.
Clasamentul final pe medalii a fost următorul; Locul I – SUA cu 83 aur, 61 argint și 30 bronz; locul II – România cu 29 aur, 16 argint și 17 bronz; locul III – RFG cu 17 aur, 19 argint și 23 bronz. Enumăr doar câteva dintre marile nume ale sportului românesc afirmate și aici; Elisabeta Lipă, Nicu Vlad, Doina Melinte, Ivan Patzaichin, Maricica Puică, Ion Draica, Anișoara Cușmir, Toma Simionov și Ecaterina Szabo.

Centenarul independenței de stat a României 1877 - 1977
Prima expoziție numismatică - Cercul C.C.A. - martie 1977
(Casa centrală a Armatei)
Militarul cu arma pe umăr este o reproducere după lucrarea Dorobanţul a marelui pictor român, Nicoale Grigorescu (1838 - 1907), pe care poţi să o admiri şi tu deasupra. 
Palatul Cercul Militar Național este este o clădire din Bucureşti care găzduiește instituția centrală de cultură a Armatei române, cu profil cultural-educativ, artistic, recreativ-distractiv, precum și de imagine, reprezentare și protocol. Lucrările pentru construcția Palatului Cercului Militar Național au început în anul 1911, deși terenul unde urma să se ridice edificiul fusese cedat de Ministerul Domeniilor încă din 1898. Proiectantul principal al monumentalului Palat al Cercului Militar Național a fost arhitectul român Dimitrie Maimarolu, în colaborare cu V. Ștefănescu și E. Doneaud. Beneficiarul lucrării a fost Cercul militar al ofițerilor din garnizoana București, organizație a ofițerilor români înființată în 15 decembrie 1876. Fondurile necesare au fost adunate din donații, subscripții și cotizații ale ofițerilor (circa 80%), precum și din subvenții de stat și împrumuturi rambursabile. Palatul Cercului Militar Național a fost ridicat pe locul fostei Mănăstiri Sărindar, pe un teren mlăștinos.

Ministerul Apărării Naționale - București
România - Departamentul pentru integrare și politici de apărare
Departamentul de integrare și politici de apărare. denumire actuală, Departamentul pentru politica de apărare şi planificare (DPAP) este structura centrală a Ministerului Apărării Nationale care coordonează îndeplinirea obligaţiilor asumate şi care decurg din calitatea de membru NATO şi a Uniunii Europene, asigură aplicarea politicii de apărare şi planificarea integrată a apărării, precum şi coordonarea cooperării politico-militare internaţionale. Acest departament este condus de un secretar de stat. Domeniile sale de responsabilitate sunt: politica de apărare, planificarea integrată a apărării,  cooperarea internatională în domeniul apărării, cercetarea științifică în domeniul politicii de apărare și istoriei militare precum și expertiză documente, activități international, de stat major și resurse umane.
 
Ministerul Apararii Nationale este organul de specialitate al administratiei publice centrale, in subordinea Guvernului, prin care este condusa activitatea in domeniul apararii nationale, potrivit prevederilor legii si strategiei de securitate nationala, pentru garantarea suveranitatii, independentei si unitatii statului, integritatii teritoriale a tarii si democratiei constitutionale. Ministerul Apararii Nationale raspunde in fata Parlamentului, a Guvernului si a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru modul de aplicare a prevederilor Constitutiei, a celorlalte acte normative in vigoare, a hotarârilor Guvernului si ale Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, precum si ale tratatelor internationale la care România este parte, in domeniul sau de activitate. Sediul ministerului este situat în București, pe strada Izvor, la numerele 3 - 5. Deasupra am postat logo-ul şi clădirea instituţiei.

Insignă - Al III-lea Congres internațional de 
patologie infecțioasă - București 1962
Patologia este o parte a medicinei care se ocupă cu etiologia (cauzele), patogeneza (fenomenele, mecanismele patolgice) de decurgere a bolii, mai precis cu simptomele (semnele) sau grupului de simptome (sindroame) a bolii, precum și urmările acestora asupra organismului. Termenul provine din cuvintele grecești pathos = suferință și logos = învățătură, știință. Patologia este un instrument important pentru medicină de a înțelege mecanismul, modificările de organ produse de boli, îmbunătățirea stabilirii diagnosticului, nu numai din timpul vieții dar și după moartea pacientului.).
Patologia are două ramuri: anatomia patologică care examinează modificările organelor macroscopic și patologia histolgică care examinează modificările țesuturilor sau celulelor bolnave sub microscop 
Sala Palatului este un centru de conferințe și sală de concerte din capitala României – București. Clădirea este situată pe Calea Victoriei, în spatele Palatului regal. A fost construită între anii 1959 – 1960 în timpul regimului lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Sala Palatului a găzduit de-a lungul anilor mai mari evenimente politice, având o capacitate de 4060 scaune. Devenită unul dintre simbolurile Bucureștiului, aceasta a găzduit de asemenea și zeci de concerte și evenimente culturale precum Festivalul “George Enescu”. În prezent sala este administrată de către Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.A.P.P.S.).

Insignă - Expoziția internațională de pielărie și
încălțăminte - București 1930 
Se constată că încă din anul 1930 România avea tradiție în industria pielăriei și încălțămintei, având deci bine dezvoltată ramura agricolă - zootehnia. Mai mult, la acea dată capitala României găzduia chiar și expoziții internaționale în acest domeniul industrial. 
Municipiul București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stema și câteva monumente arhitectonice și alte locuri de vizitat în capitală.
Primăria București
Lacul Herăstrău
Hotelul El Greco
Parcul Tineretului
Opera națională
Parcul Cișmigiu
Grand hotel Continental
Vederi generale

_______________ooOoo________________

O DECORAȚIE ROMÂNEASCĂ
ȘI BREVETUL SĂU
Ordinul "Coroana României" cu spade în grad de ofițer 
cu panglică de "Virtute militară"și Brevetul său, 
conferite de către Ministerul Apărării Naționale
al Regatului României căpitanului Fottescu I.Constantin, 
din Regimentul 4 Roșiori, pentru fapte de arme săvârșite în 
războiul contra Rusiei Sovietice în anul 1941
Baza legală; Înaltul Decret nr.1189 din 7 mai 1943

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acțiuni franceze

Detaliu vignetă de pe un certificat american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 27.09.2014

Niciun comentariu: