vineri, 20 decembrie 2013

ALLAND - AUSTRIA



Mai jos am postat şi alte fotografii din localitatea 
austriacă ALLAND, bundeslandul AUSTRIA INFERIOARĂ.

Palatul MAYERLING
Biserica
Grădiniţa
Arhitectură locală
Vedere generală
Vedere aeriană

***

DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAŢĂ
 de Ion Romanescu – Buzău
comandor de aviaţie, în rezervă

CUGETARE

Privind la anii mei cum zboară,
Ca un ROMEO stau şi cuget;
Când ai o JULIETĂ-n suflet,
Mantaua vârstei …e uşoară!


IARNA 2013 - 2014

Iarna astă mă încântă,
Trezindu-mi multe amintiri;
Aş iubi-o ca pe-o sfântă,
Dacă n-ar ninge cu ...scumpiri!

____________xxx____________

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEŞTI PIONIEREŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Micul naturalist
Organizația Pionierilor a fost o organizație comunistă a copiilor români de vârstă școlară (8 -14 ani). Era precedată de apartenența la organizația Şoimii Patriei și succedată de apartenența la Uniunea Tineretului Comunist. La sfârșitul celui de al doilea război mondial ia naștere organizația „Pionierii României”, pentru care a fost creată în 1945 revista „Înainte”. Doi ani mai târziu, în 1947, pionierii au fost încadrați în UAER - Uniunea Asociațiilor de Elevi din România. Pe 30 aprilie 1949, într-o ședință festivă la care a participat toată conducerea de partid și stat, 500 de copii au rostit, în incinta Teatrului Giuleşti (pe-atunci Palatul Cultural Gh. Gheorghiu-Dej), angajamentul de pionier.

Forum '86  Cluj - Napoca 
În perioada 1949-1966 mișcarea pionierească a fost subordonată Uniunii Tineretului Comunist. CC al PCR va adopta, la plenara din aprilie 1966, hotărârea: „Cu privire la îmbunătățirea activității Organizației Pionierilor”, prin care se stabilea ca aceasta să aibă organe de conducere proprii (consilii pionierești la diferite nivele, în frunte cu Consiliul Național al organizației). În luna noiembrie a aceluiași an, a avut loc prima conferință națională a Organizației Pionierilor, la care au fost adoptate principalele documente statutare: „Statutul unităților și detașamentelor de pionieri din Republica Socialistă România” și „Regulamentul Consiliilor Organizației Pionierilor din Republica Socialistă România”. În 1984, la aniversarea a 35 de la crearea organizației, aceasta avea 2695000 membri.

Pionier interpret gr.I
În Statutul Organizației Pionierilor din Republica Socialistă România era foarte clar stipulat faptul că este o organizație revoluționară de masă a copiilor, uniunea tuturor detașamentelor și unităților de pionieri din Republica Socialistă România, care îi ajută pe pionieri să cunoască și să înțeleagă politica Partidului Comunist Român, îi mobilizează să participe, după puterile lor, la înfăptuirea acesteia. "Organizația Pionierilor educă școlarii în spiritul patriotismului socialist, al dragostei și devotamentului nemărginit față de poporul nostru, față de Republica Socialistă România, față de Partidul Comunist Român, ajută pe toți copiii să cunoască tradițiile și trecutul glorios de luptă ale poporului și ale clasei muncitoare pentru eliberare națională și socială, să îndrăgească frumusețile și bogățiile țării, le cultivă mândria patriotică pentru realizările obținute în construcția socialismului." Intrarea în cadrul organizației se făcea într-un cadru festiv, prin rostirea următorului angajament: „Eu, ...(numele si prenumele), intrând în rândurile Organizației Pionierilor, mă angajez să-mi iubesc patria, să învăț bine, să fiu harnic și disciplinat, să cinstesc cravata roșie cu tricolor.” Imnul (neoficial al) organizației era "Am cravata mea, sînt pionier".

Pionier interpret - fără clasificare

Pionier interpret - gr.I şi II

(Pionier în economie) - gr.I şi II
În orașele mari s-au constituit case ale pionierilor. La București Palatul Cotroceni a fost Palat al Pionierilor în perioada 1949-1976, iar în 1985 a fost inaugurată noua clădire a Palatului Pionierilor (astazi Palatul Naţional al Copiilor). Organizația Pionierilor acorda distincții individuale și colective. Cele individuale erau: tresele, titlurile „Pionier de frunte”, „Cutezătorul”, „Pionier fruntaș în munca patriotică”, „Meritul pionieresc” și insigne pe genuri de activitate. Cele colective constau în diplome cum ar fi: „Unitate fruntașă”, „Detașament fruntaș” și „Grupă fruntașă”.
 
 
 
 
 
 
 
 
Deasupra poţi vedea ecuson, şnur, trese, cravată, centură, uniformă şi steaguri pioniereşti.  

_____________ooOoo_____________

PERSONALITĂŢI POLITICE
PE BANCNOTELE LUMII 
10 leva 1999 - Bulgaria
Dr.Peter Beron a fost om politic şi de stat, dar şi lingvist bulgar, care a trăit în perioada anilor 1799 - 1871.

Câteva vignete de pe acţiuni poloneze

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 20.12.2013

Niciun comentariu: