duminică, 14 iulie 2013

TABLETA CU ŞTIRI NECONENŢIONALE - 35


CÂTEVA SECVENŢE
DIN SCRISOAREA DESCHISĂ
A UNOR LICEENI DE LA BOLINTINEANU”,
ADRESATĂ LUI VICTOR PONTA
Domnu priministru Victor Ponta

În primu’ rând, ne e greu să ne esprimăm cu “domnu’” unui meseriaş atât de apropiat de sufletul nostru, fincă simţim că ca tine suntem şi noi, aşa că dăne voe săţ-i spunem, ca la cel mai bun pretenar al nostru: “Băi, nene, eşti tare, să moară mama!” Cea-i făcut tu pentru noi n-o să uităm niciodată, frăţică! 
Când a tăbărât garda peste noi, să nam parte, nu mai ştiam unde să mai ascundem mangoţii, iam băgat pe unde am putut, da’ băieţii n-a fost norocoşi ca fetele, aşa că n-a putut săi bage dăcât în chiloţi, unde ia găsit procurori şi nea dat de belea că nea pus să dăm declaraţii şi mulţi dintre noi ştia dăcât să se semneze.

Mulţi zice că n-aveai dreptul să dai ordine justiţiei. Mă, cum vine asta? Păi la cât am dat noi dreptu’, să na-i tu dreptul săţ-i arăţi muşchii la procurori şi la gabori? Adică noi am dat mia de euro la profi ca să rămânem cu buza umflată,  banii daţi şi bak canci?!?!?!  De ce eşti matale priministru, nu să dai ordine, ca să meargă treaba bine, pă combinaţie?  
Procurorii ăştia na-u ce face? În loc s-o găsească, în pana mea, pe Elodia sau conturile lu’ Ceaşcă, ei face iureş cu noi, ne-a văzut mai cu ciungă-n păr, mai cu pene pe spate? Ai dreacu’ de procurori, băgale-am pământ pă faţă! Crede-ne, Viorele, de nu nea venit să-i înjurăm ieri de toţii morţii lor şi dăcât din respect faţă de domnu Liviu Dragnea, n-am făcuto!
 
Încă o dată, îţi mulţumim pentru tot ceai făcut pentru noi şi sper să ne ţii partea şi mai încolo, la facultate, la masteraturi sau la doctoraturi. Findcă nu ţiam zis, nene, da visul nostru e să avem toţi doctoratu, ca tine, păi, ce, mamele noastre să nu fie mândre de noi, numa mă-ta? 
Şi, cu tot respectul, îţi zicem să-ţi păzeşti scaunul, că venim tare din urmă.


“ASTA E DEMOCRAŢIA”
Un grup de vreo zece parlamentari români din toate partidele se întorceau în patrie cu avionul de la un congres internaţional. La un moment dat avionul intră într-un gol de aer şi cade liber spre sol. Aflându-se că avionul este dotat cu o singură paraşută de salvare, Roberta Anastase propune rapid un vot secret, iar cel care va câştiga să folosească paraşuta. Întâmplător câştigă chiar Roberta Anastase. Descurajaţi dar împăcaţi cu soarta lor, aproape toţi parlamentari gândesc la fel;
-   Ce să facem, asta e democraţia!
Doar unul dintre ei exclamă;
-   Dar totuşi cum de obţinut în plus 680 de voturi?!



 DESPRE 
FURIA UNUI PRIMAR
Marian Vanghelie a avut un acces de furie, când, întrebat ce crede despre tragedia din Muntenegru, le-a spus ziariștilor să nu mai vină la el cu țări inventate. ”Gata, băieți, nu mai am timp de glume. Poate data viitoare când veniți la mine mă întrebați ceva despre o țară care chiar există. Muntenegru? Ce nume e ăsta? Și cum se scrie, Munte-Negru? Ce să zic, ha-ha, m-am amuzat. De parcă muntele ăla nu putea să aibă altă culoare, tocmai negru trebuia să fie”, nu cumva faceţi vreo referile la bronzul meu, le-a spus Vanghelie reprezentanților presei, invitându-i să iasă din biroul său. “Păi, cum să vii, mă, în biroul meu și să mă-ntrebi de țări care nu există și care au nume de obiecte? Ce e statul ăla, băiat din clanul lui Bercea Mondialu, să-l cheme ca pe un lucru neînsuflețit? De ce n-are și el nume de țară, ca Elveția, Bulgaria, Madrid? Gata, și dacă mai veniți la mine cu întrebări despre Dealverde și Apăalbastră, vă dau afară cu BGS-ul.” Se pare că Vanghelie nu se află la primul incident de acest fel. În urmă cu un an, omul avut o ieșire nervoasă după ce un reporter de la Gazeta Sporturilor l-a întrebat ce crede despre fotbaliștii din Coasta de Fildeș care joacă în Liga I. Îi recomandăm primarului “care este”, să mai intre pe “Goagăl”, dar nu foarte des că oboseşte.

***

DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAŢĂ

NĂRAVUL MESERIEI 
de Elena Malec - Irvine, California, SUA

Ar vrea s-o ducă la altar,
Dar nu-i permite portofelul,
Deci, ca maestru cofetar,
O duce doar cu ... zăhărelul.

CONVINGERI DE POLITICIAN 
de Ioan M. Ruse - Constanţa

Afirmă purtătorul de cuvânt
Despre românii noştri, ca popor:
De strângi şurubul sunt tăcuţi, mormânt,
Şi trec peste necazuri, cu umor!

________xxx_______

O INSIGNĂ ŞI CÂTEVA 
MEDALII ROMĂNEŞTI
DIN LUMEA SPORTULUI


Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Federaţia Română de Tir - Criteriul speranţelor

Insignă - Federaţia Română de Tir 
Federaţia română de tir sportiv este forul tutelar care conduce, organizează şi dezvoltă acest jos sportiv în România. Această federaţie este responasibilă de organizarea tuturor competiţiilor sportive de tir, la toate nivelurile de vârstă şi pregătire, în toate structurile societăţii româneşti. Sus am aplicat logo-ul federaţiei. 

Campionatul naţional - Juniori I - 2007
Federaţia Romînă de Baschet - 1931

Federaţia Română de Baschet 
Campionatul naţional - Juniori * 2008 - 2009 - U 18 feminin

F.R.B. (Federaţia Română de Baschet) - Mini baschet 
Federatia Romana de Baschet (FRB) a fost fondata in anul 1931 si este membru fondator al Federaţiei Internaţionale de Baschet - FIBA - din anul 1932. FRB este organizata si functioneaza ca unica structura sportiva de interes national in Romania, in baza Statutului propriu, elaborat in concordanta cu prevederile Legii Educatiei Fizice si Sportului nr. 69/2000, cu dispozitiile Regulamentului de punere in aplicare a acestei Legi, cu reglementarile din OG nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii si in conformitate cu Statutul si Regulamentele FIBA. FRB este persoana juridica de drept privat, de utilitate publica, autonoma, neguvernamentala, apolitica, neadmitand nici o descriminare cu caracter religios, rasist, sex sau profesie, fara scop lucrativ, exercitand autoritatea in organizarea, indrumarea, dezvoltarea si controlul activitatii de baschet pe teritoriul Romaniei si in reprezentare internationala. FRB este constituita, in conditiile legii, din cluburile si asociatiile judetene de baschet si a municipiului Bucuresti, care recunosc statutul si regulamentele adoptate de Adunarea Generala. Sediul FRB este situat in Bucuresti. Mai sus am postat logourile federaţiei de-a lungul timpului.

________ooOoo________


LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
50000 australi 1989 - Argentina 
Luiz Saenz Pena (1822 -1907) a fost preşedintele statului Argentina în perioada anilor 1892 - 1895.

Câteva ornamente decorative marginale 
de pe acţiuni germane

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 15.07.2013

Niciun comentariu: