marți, 9 iulie 2013

NEUSTADT (BADEN - WURTTEMBERG) - GERMANIA


Mai jos am postat şi alte fotografii cu arhitectură germană din localitatea NEUSTADT, landul BADEN - WURTTEMBERG.
Biserica
Gara
Arhitectură germană - oraşul Neustadt, landul Baden - Wurttemberg

***

DE LA LUME ADUNATE,
ÎNAPOI LA LUME DATE

  • Nu vă fie frică de femeile deştepte, şi pe ele dragostea le prosteşte!
  • Anunţ: Găsesc punctul G, gratuit.
  • Înainte oamenii mergeau să-şi mărturisească păcatele la preot, mai târziu la psiholog, acum toţi îşi fac blog.


__________xxx__________

DOUĂ MEDALII
ŞI CÂTEVA INSIGNE
DIN JUDEŢUL ARGEŞ

Informaţii generale despre medalistică şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în  articolul  "Le Havre - Franţa". 

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

(Mircea cel Bătrân - domnitorul Ţării Româneşti)
20 - 31 mai 1989
Expoziţia filatelică interjudeţeană "Piteşti - 600"
1388 - 1988
600 de ani de la atestarea documentară medievală a Piteştilor
  
Mircea cel Bătrân (născut în anul 1355 şi decedat la data de 31 ianuarie 1418), voievod al Ţării Româneşti între 23 septembrie 1386 – noiembrie 1394 sau mai 1935, şi încă odată între ianuarie 1397 – 31 ianuarie 1418, a fost un domnitor al Ţării Româneşti. El a fost fiul lui Radu I şi fratele lui Dan I pe care l-a urmat la tron după moartea acestuia. În actele oficiale apare ca „În Hristos Dumnezeu, binecredinciosul şi de Hristos iubitorul şi singur stăpânitorul, Io Mircea mare voievod şi domn....”. În istoriografia română apare şi sub numele Mircea cel Mare.

Armand Călinescu * 1893 - 1933
Prim Ministru al României în 1939
 Muzeul Judeţean Argeş - Piteşti - 1993 - România 
Această medalie este confecţionată din bronz
şi are diametrul de 60 mm.
Armand Călinescu (născut la data de 4 iunie 1893 la Piteşti şi decedat la data de 21 septembrie 1939 în Bucureşti) a fost un om politic, ministru, prim-ministru şi economist român. A fost asasinat de un comando legionar condus de avocatul Miti Dumitrescu. 
Expoziţiile permanente de istorie şi ştiinţele naturii, inaugurate în 1974, respectiv 1977, sunt adăpostite în cea mai frumoasă clădire a Piteştiului, edificată în anii 1897-1899, în stil eclectic. Creşterea colecţiilor prin cercetări arheologice, achiziţii şi donaţii, necesitatea de a fi depozitate, conservate şi cercetate în condiţii corespunzătoare, precum şi nevoia de spaţiu pentru valorificarea expoziţională a acestora, au condus la extinderea muzeului prin construcţia a două noi corpuri în perioada 1997-2004., amplasate în vecinătatea estică a vechii clădiri din 1899. Corpul B adăposteşte spaţiile administrative, Muzeul Sportului Argeşean, biblioteca muzeului, depozite şi laboratoarele secţiei de ştiinţele naturii, iar Corpul C istorie, Galeria Naţională de Artă Naivă, Planetariul şi sălile de conferinţă, între care cea mai importantă este Sala Amfiteatru, cu 150 de locuri. În toamna anului 1986, în curtea Muzeului Judeţean Argeş a fost înfiinţată o expoziţie cu specific botanic în aer liber, cu plante spontane perene şi horticole. Expoziţia a fost organizată pe două sectoare distincte: unul conţinând speciile de plante perene horticole, cealaltă cu specii de plante perene spontane, ambele însumând cca 120 de taxoni, repartizaţi în casete distincte, cu bordură iniţială de santolină, ulterior înlocuită cu piatră de Albeşti, având, fiecare, o suprafaţă cuprinsă între 1 şi 3 metri pătraţi.

Insignă - I.R.E. Piteşti - 60 ani * 1912 - 1972
(Întreprinderea de Reţele Electrice)

Insignă - I.R.E. Piteşti - 75 ani * 1912 - 1987
(Întreprinderea de Reţele Electrice)
IRE Piteşti este societatea furnizoare de energie electrică pentru celelate societăţi şi locuitorii din muncipiul Piteşti şi judeţul Arges. Instituţia a fost înfiinţată în anul 1912.

Insignă - Căminul cultural "C.Dobrescu" - Muşăteşti - Argeş
În cadrul Căminului cultural C.Dobrescu din localitatea Muşăteşti, judeţul Argeş, funcţionează  începând din anul 1957 un muzeu local constituit din colecţii de etnografie: obiecte de uz casnic, unelte şi piese de port; precum şi o colecţie de istorie memorială. Acest muzeu local se constituie ca secţie a Muzeului Judeţean Argeş.

I.C.J. Argeş - A XXV-a aniversare * 1948 - 1973
(Întreprinderea de Construcţii Judeţene)
În timpul regimului comunist existau la nivelul fiecărui judeţ întreprinderi de construcţii cu obiect de activitate şi responsabilitate doar în interiorul judeţului respectiv.


Argeș este un judeţ situat în regiunea Muntenia din România. Are o suprafaţă de 6862 km.p., numără aproximativ 650000 de locuitori și are reședința în municipiul Pitești. Ca subdiviziuni administrative județul este compus din 3 municipii - Pitești, Câmpulung și Curtea de Argeș, 4 oraşe - Costești, Mioveni, Topoloveni, Ștefănești și 95 de comune. Deasupra am postat harta şi stemele interbelică, comunista şi actuală ale judeţului Argeş, iar dedesubt pozele câtorva clădiri reprezentative pentru arhitectura argeșeană.   
Prefectura
Muzeul județean
Municipiul Pitești este reședința și cel mai mare oraș al judeţului Argeş, România, având o populaţie de aproximativ 172000 de locuitori. Orașul are renumele de orașul lalelelor, aici fiind găzduită anual o importantă manifestare cultural artistică sub genericul - Simfonia lalelor. Piteștiul a fost reședința temporară a voievozilor Basarab Țepeluș cel Tânăr, Mihnea cel Rău și Vlad cel Tânăr. Orașul s-a dezvoltat în mod gradat, de la sat și târg ajungând la titlul de oraș, dobândit la începutul secolului al XIV-lea. Prima atestare documentară datează din data de 20 mai 1388 când domnitorul Mircea cel Bătrân întărește Mănăstirea Cozia, „o moară în hotarul Piteștilor". Deasupra am postat stemele de la 1715, interbelică, comunistă şi actuală ale municipiului Piteşti, iar dedesubt pozele câtorva clădiri reprezentative pentru arhitectura piteşteană.
Primăria
Magazinul "Trivale"
Cinematograful "Modern"

__________ooOoo__________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
1 peso convertibil 1992 - Argentina

Carlos Pellegrini (1846-1906) a fost preşedintele statului argentinian în perioada anilor 1890-1892. 

Câteva vignete de pe acţiuni germane 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 09.07.2013

Niciun comentariu: