marți, 30 iulie 2013

MONEDE EURO DE COLECŢIE - AUSTRIA 7


Moneda austriacă de colecție din imagine face parte din seria Austria şi oamenii săi și a fost emisă pentru a celebra personajul Karl (Charlemagne) al unei cunoscute poveşti populare austriece a evului mediu, cu pitici. Dacă pe avers sunt reprezentaţi doi pitici, reversul ni-l prezintă pe Karl, înconjurat de alţi pitici. Moneda are următoarele caracteristici tehnice; valoarea – 10 euro, data emiterii – 13 octombrie 2010, designeri – Helmut Andexlinger și Herbert Wahner, diametrul – 32 mm, metal – argint, puritate – 92,5%, greutatea – 16 grame, preț oficial unitar de vânzare – 38,5 euro, tiraj 130000 de exemplare din calitatea uncirculated, 30000 de exemplare din calitatea special uncirculated şi 40000 de exemplare din calitatea proof.  

Moneda austriacă de colecție din imagine face parte din seria Austria şi oamenii săi și a fost emisă pentru a celebra personajele Lieber şi Max Augustin, ale unei cunoscute melodii populare austriece scrise la 1679 când oraşul Viena era bântuit de ciumă. Aversul şi reversul acestei monede ne prezintă cele două personaje cântând la cimpoi. Moneda are următoarele caracteristici tehnice; valoarea – 10 euro, data emiterii – 12 octombrie 2011, designeri – Helmut Andexlinger și Herbert Wahner, diametrul – 32 mm, metal – argint, puritate – 92,5%, greutatea – 16 grame, preț oficial unitar de vânzare – 38,5 euro, tiraj 30000 de exemplare din calitatea special uncirculated şi 40000 de exemplare din calitatea proof.

Moneda austriacă de colecție din imagine face parte din seria Legende și a fost emisă pentru a celebra Balaurul din Klagenfurt, personaj de folclor austriac, reprezentat şi sub forma unei statui în localitatea Klagenfurt. Acest balaur a fost un dragon, o bestie care a terorizat şi inhibat ţăranii din jurul capitalei bundeslandului Carinthia. Moneda are următoarele caracteristici tehnice; valoarea – 10 euro, data emiterii – 4 mai 2011, designeri – Helmut Andexlinger și Helmut Andexlinger , diametrul – 32 mm, metal – argint, puritate – 92,5%, greutatea – 16 grame, preț oficial unitar de vânzare – 38,5 euro, tiraj 130000 de exemplare din calitatea uncirculated, 30000 de exemplare din calitatea special uncirculated şi 40000 de exemplare din calitatea proof.  

***

AFORISME AMUZANTE
de Ananie Gagniuc - Constanţa
scriitor umorist şi epigramist

  • Banii nu fac fericirea, o cumpără gata facută.
  • Fugi de tentații, dar încet, ca să te poată ajunge.
  • Dacă o păsărică ți-a șoptit ceva, înseamnă că ai înnebunit, pentru că păsărelele nu vorbesc.


_______xxx_______

CÂTEVA 
INSIGNE ROMÂNEŞTI

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderant metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini  reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani si apartenenţa la un club, de  identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificare asociaţii, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Întreprinderea de aluminiu Slatina * 1965-1975
La data de 1 martie 1961 a fost infiintata Uzina de Aluminiu Slatina. Alro Slatina a fost înfiintata la data de 31 ianuarie 1991, in baza Legii nr. 15/1990 si Legii nr. 31/1990, ca societate pe actiuni, prin preluarea unei cote de 65% din patrimoniul Intreprinderii de Aluminiu Slatina. Obiectul de activitate al societatii il constituie productia aluminiului şi comercializarea aluminiului la intern si la extern. SC Alro este singurul producator de aluminiu primar din Romania si cel mai mare din Europa de Est si este listata la Bursa de Metale de la Londra. Sus am postat o poză cu sediul central al Alro Slatina

I.J.C.M. (Întreprinderea Judeţeană de Construcţii Montaj) Neamţ
În timpul regimului comunist, la nivelul fiecărui judeţ, existau întreprinderi distincte de construcţii şi montaj, cu misiunea de realizare a unor obiective industriale de interes local şi judeţean.

Gruparea de filatelie tematică "Marina" Constanţa
Gruparea colectionarilor de marci postale cu tematica marina din cadrul Asociatiei Filatelistilor "Tomis" a luat nastere in anul 1977, fiind formată atunci, din aproximativ 60 de membri. De-a lungul timpului, in gruparea colectionarilor s-au inscris peste 500 de pasionati de filatelie cu tematica marina, in prezent, aceasta numarind peste 100 de membri din toata tara. Printre marcile postale colectionate de iubitorii de filatelie cu tematica marina se numara cele care fac referire la marina militara si civila, sporturi nautice, flora si fauna marină.

Harghita

Festivalul tineretului - Regiunea Constanţa - 1957

__________ooOoo_________

LIDERI POLITICI
PE BANCNOTELE LUMII
 5 peso 2001 - Argentina - obligaţiune
Juan Bautista Alberdi (1810 - 1884) a fost un prozator, jurist și om politic argentinian.

Câteva vignete de pe acţiuni spaniole 

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 30.07.2013

Niciun comentariu: