joi, 3 decembrie 2015

CHYSE - CEHIA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de cultură 
și arhitectură din localitatea cehă CHYSE, denumire germană
CHIESCH, regiunea KARLOVY VARY, câteva trimiteri
poștale ilustrate din vremuri diferite și o vedere generală.
Castelul
Biserica
Fabrica de bere
Arhitectură locală
Piața mare
Vedere generală
Trimiteri poștale

***

VORBE DE DUH 
DE LA ÎNAINTAȘI
Felix Lope de Vega y Carpio 
scriitor spaniol
(25 noiembrie 14562 - 27 august 1635)

__________xxx__________

O INSIGNĂ ȘI
CÂTEVA MEDALII ROMÂNEȘTI

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani și apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificarea asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc.  

Arsenie Boca 1910 - 1989
Arsenie Boca (29 septembrie 1910, Vața de Sus, Hunedoara – 28 noiembrie 1989, Sinaia) a fost un părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român. A fost stareț la mănăstirile Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 kilometri de București). Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, din altarul Bisericii Sf.Elefterie București a fost pictată de către părintele Arsenie Boca. Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului al XX-lea. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Asociația surzilor din România - 75 ani 1919 - 1994
2 decembrie 1994
Asociația Națională a Surzilor din România (A.N.S.R.) este o organizatie nonguvernamentala, independenta, non-profit, neconditionata politic si religios, cu personalitate juridica, care apara si promoveaza drepturile persoanelor cu deficienta de auz ( surzi, surdo-muti, hipoacuzici) pentru incluziunea sociala si egalizarea sanselor. Primeste sprijin in sustinerea activitatilor specifice din partea autoritatilor centrale si locale, precum si de la persoane fizice si juridice. În noiembrie 2014 existau în România 23736 de persoane surde. Prima grupă a persoanelor cu handicap auditiv din România fost înființată pe data de 9 noiembrie 1919 și sa numit Asociația Amicală a Surdo-Muților din România sub patronajul Reginei Maria, prin asocierea voluntară a unui grup de surzi. Actul de constituire a fost autentificat la Tribunalul Ilfov, având numărul 328 din 5 ianuarie 1920. 
Insigna - Asociația surzilor - România - 75 ani 1919 - 1994
Pana în anul 1953, cand s-a reconstituit „Asociația Surdo-Muților din Republica Populara Româna” pe baza fondurilor alocate de catre stat, asociațiile amicale ale surdo-muților funcționau pe criterii mai mult filantropice, surzii se întalneau la cluburi conduse de comitete liber alese, își acordau reciproc ajutoare materiale, se sprijineau în gasirea unui loc de munca și desfășurau diverse activități culturale, sociale și sportive. Dupa această dată asociația s-a reorganizat, a primit buget de la stat și a putut angaja personal salariat, diversificandu-și activitatea. Asociația Națională a Surzilor din România există de peste 95 de ani, are un numar considerabil de membrii in cele 34 filiale si 5 sucursale ale sale precum și un rol important în societatea românească prin apararea și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Comitetul pentru cultură fizică și sport
Campionatul interdepartamental 1951 participant (schi)

Schiul este un sport de iarnă care constă în coborârea unor pante înzăpezite pe schiuri prinse de ghetele echipamentului individual. El cuprinde mai multe discipline sportive din care amintesc; schi fond, schi alpin, slalom, sărituri cu schiurile etc.

Insigna - Asociația medicilor veterinari - România
Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România (A.G.M.V.R.) este o organizaţie ştiinţifică, profesională şi apolitică, cu o îndelungată tradiţie, constituindu-se la 29 iunie 1914 – în cadrul Societăţii de Medicină Veterinară înfiinţată în 1871. Încă de la început, de acum 101 ani, scopul Asociaţiei a fost să contribuie „la progresul artei şi ştiinţei veterinare în România”, care de-a lungul anilor s-a regăsit în toate formele statutare. În momentul de faţă, Asociaţia noastră are peste 4100 de membri, medici veterinari din toate domeniile acestei frumoase şi importante profesii. AGMVR reprezintă interesele Corpului Medical Veterinar în faţa autorităţilor administrative, forurilor ştiinţifice sau culturale, precum şi a oricăror instituţii publice sau private. Încă de la începuturile activităţii sale, militează pentru păstrarea şi cultivarea prestigiului profesiunii de medic veterinar. Pe plan intern, Asociaţia a organizat 11 Congrese Naţionale, cu participare numeroasă din partea colegilor, în special la cele 6 manifestări de după 1994, soldate cu adoptarea unorrezoluţii importante pentru profesia noastră, precum: punerea bazelor legislative necesare privatizării serviciilor medicale veterinare în România, reînfiinţarea Colegiului Medicilor Veterinari, elaborarea criteriilor şi punctajelor pentru aprecierea calităţii activităţii profesionale, organizarea seminariilor din cadrul Sistemului Naţional de Educaţie Continuă ş.a..AGMVR este recunoscută pe plan internațional, fiind membru al Asociației Mondiale Veterinare (WVA) din 1971, al Federației Veterinare Europene (FVE) din 1998, membru fondator al Asociației Veterinare din Balcani și zona Mării Negre (BaBSeVA) din 1992, membru fondator al organizației de Cooperare şi Schimburi Veterinare Est-Vest (CEVEO) de la Lyon, din 1992. De asemenea, AGMVR a participat în 1991 la constituirea Asociaţiei Veterinare Francofone de la Şcoala Naţională Veterinară de la Alfort – Paris. Având în vedere că Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România este una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale existente în ţara noastră.


A X-a aniversare a forțelor armate ale R.P.R.
R.P.R.- (Republica Populară Română) 1943 - 1953 

Iniţial crearea Forţelor Armate ale României se serba la data de 15 noiembrie şi însemna crearea Regimentului Tudor Vladimirescu la 15 noimebrie 1943, în U.R.S.S., din rândul prizonierilor români. Ulterior Crearea Forţelor Armate ale României cât şi Ziua armatei se serba şi se serbează încă pe data de 25 octombrie, însemnând eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupaţia fascistă.  

___________ooOoo___________

O OBLIGAȚIUNE ROMÂNEASCĂ
ÎN LIMBA GERMANĂ
Obligațiune prioritară la purtător 1000 coroane 1902 
Calea ferată locală bucovineană (Bukowinaer Localbahnen)

Câteva ornamente decorative periferice 
de pe bilete de loterie spaniole

Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 3.12.2015

Niciun comentariu: