marți, 21 februarie 2012

ACADEMIA DE ÎNALTE STUDII DE GASTRONOMIE - 5

CIUPERCUŢE DIN OUĂ ŞI ROŞII UMPLUTE

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 50 gr unt
  • 50 gr şuncă,
  • 3 roşii,
  • sare şi piper după gust
  • jumătate legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Fierbi ouăle tari şi le cureţi de coajă
  • De la capătul mai lat al oului tai un capac până la gălbenuş.
  • Cu o linguriţă scoţi gălbenuşurile, le pasezi şi le amesteci cu unt, şuncă tăiată în cuburi cât mai mici şi pătrunjelul tocat mărunt.
  • Omogenizezi compoziţia şi sărezi.
  • Speli roşiile, le tai capacele şi le scoţi miezul cu o linguriţă.
  • Umpli albuşurile şi roşiile cu compoziţia pregătită.
  • Peste albuşurile umplute aşezi pălărioarele de roşii decorate cu buline albe de unt sau albuş fiert şi câteva frunze de pătrunjel

CHIFTELUŢE DIN PIEPT DE PUI LA CUPTOR

Ingrediente

  • 200 gr file piept pui
  • 1 dovlecel mic
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mică
  • 50 gr brânză dulce
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingură margarină
  • jumătate legatura patrunjel verde
  • jumătate linguriţă sare

Mod de preparare

  • Cureţi dovleacul, morcovul şi cartoful şi le pui la fiert.
  • După ce s-au fiert, le scoţi şi le pui la scurs.
  • Speli pieptul de pui, îl tai cubuleţe şi îl treci prin maşina de tocat împreună cu legumele fierte şi scurse.
  • Speli, cureţi şi tai mărunt ceapa.
  • Amesteci carnea şi legumele tocate cu oul, ceapa, brânza dulce, pătrunjelul tăiat fin şi sarea.
  • Cu mâna umedă formezi biluţe pe care le treci prin pesmet apoi le dai o formă mai plată şi le aşezi în tava unsă cu margarină.
  • Introduci tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de 10 min.
  • Scoţi tava, întorci chifteluţele şi reintroduci pentru încă 10 minute la cuptor.

PIEPT DE PUI CU SMÂNTÂNĂ, CARTOFI ŞI CIUPERCI

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat şi fără piele
  • 250 gr cartofi
  • 50 gr unt
  • 200 gr ciuperci proaspete sau din conservă
  • jumătate linguriţă măghiran
  • 250 gr smântână degresată
  • 1 lingură făină
  • 100 gr caşcaval
  • 100 ml ulei
  • câte 1 lingură unt şi 1 lingură pesmet pentru formă
  • jumătate de lămâie
  • sare şi câteva fire pătrunjel

Mod de preparare

  • Speli pieptul şi îl tai felii, peste care împrăştii puţină sare şi măghiran.
  • Cureţi ciupercile şi cartofii, le speli şi tai în felii.
  • Căleşti pe rând, în aceiaşi tigaie cu ulei, cartofii apoi ciupercile şi carnea.
  • Dizolvi făina în 3-4 linguri de apă şi o amesteci cu o lingură de smântână.
  • Într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet, torni o treime din cantitatea de smântână, pui cartofii, stropeşti cu smântână, aşezi carnea, presari jumătate din caşcavalul ras , apoi un strat de ciuperci.
  • Torni deasupra smântâna rămasă, presari caşcaval ras şi cubulete de unt.
  • Acoperi cu capac şi dai forma la cuptor, la foc mediu pentru 40 minute.
  • Serveşti mâncarea caldă presărată cu pătrunjel tocat şi stropită cu zeama de lămâie.
  • Nutriţionistul spune că este o mâncare delicioasă şi pt copiii cu vârsta mai mare de 2 ani.

VORBE CU TÂLC DE LA ÎNAINTAŞII NOŞTRI

1. Toţi vor să schimbe lumea dar nu vor să se schimbe pe ei înşişi. – Lev Tolstoi
2. Inteligenţa fără ambiţie este ca o pasăre fără aripi. – S. Dali
3. Nu te speria de performanţă, oricum n-o vei atinge niciodată. - S.Dali
4. Nu-i de ajuns sa faci bine, trebuie sa-l faci si bine. – Diderot
5. Se poate aprecia calitatea unui om după cantittatea de singurătate pe care o poate
suporta. - F.Niechze
6.
Capătul lumii este chiar lângă tine, deoarece pământul e rotund. – C.Columb



Niciun comentariu: