CIUPERCUŢE DIN OUĂ ŞI ROŞII UMPLUTE
Ingrediente
- 3 ouă
- 50 gr unt
- 50 gr şuncă,
- 3 roşii,
- sare şi piper după gust
- jumătate legătură pătrunjel verde
Mod de preparare
- Fierbi ouăle tari şi le cureţi de coajă
- De la capătul mai lat al oului tai un capac până la gălbenuş.
- Cu o linguriţă scoţi gălbenuşurile, le pasezi şi le amesteci cu unt, şuncă tăiată în cuburi cât mai mici şi pătrunjelul tocat mărunt.
- Omogenizezi compoziţia şi sărezi.
- Speli roşiile, le tai capacele şi le scoţi miezul cu o linguriţă.
- Umpli albuşurile şi roşiile cu compoziţia pregătită.
- Peste albuşurile umplute aşezi pălărioarele de roşii decorate cu buline albe de unt sau albuş fiert şi câteva frunze de pătrunjel
CHIFTELUŢE DIN PIEPT DE PUI LA CUPTOR
Ingrediente
- 200 gr file piept pui
- 1 dovlecel mic
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 ceapă mică
- 50 gr brânză dulce
- 1 ou
- 4 linguri pesmet
- 1 lingură margarină
- jumătate legatura patrunjel verde
- jumătate linguriţă sare
Mod de preparare
- Cureţi dovleacul, morcovul şi cartoful şi le pui la fiert.
- După ce s-au fiert, le scoţi şi le pui la scurs.
- Speli pieptul de pui, îl tai cubuleţe şi îl treci prin maşina de tocat împreună cu legumele fierte şi scurse.
- Speli, cureţi şi tai mărunt ceapa.
- Amesteci carnea şi legumele tocate cu oul, ceapa, brânza dulce, pătrunjelul tăiat fin şi sarea.
- Cu mâna umedă formezi biluţe pe care le treci prin pesmet apoi le dai o formă mai plată şi le aşezi în tava unsă cu margarină.
- Introduci tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu timp de 10 min.
- Scoţi tava, întorci chifteluţele şi reintroduci pentru încă 10 minute la cuptor.
PIEPT DE PUI CU SMÂNTÂNĂ, CARTOFI ŞI CIUPERCI
Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat şi fără piele
- 250 gr cartofi
- 50 gr unt
- 200 gr ciuperci proaspete sau din conservă
- jumătate linguriţă măghiran
- 250 gr smântână degresată
- 1 lingură făină
- 100 gr caşcaval
- 100 ml ulei
- câte 1 lingură unt şi 1 lingură pesmet pentru formă
- jumătate de lămâie
- sare şi câteva fire pătrunjel
Mod de preparare
- Speli pieptul şi îl tai felii, peste care împrăştii puţină sare şi măghiran.
- Cureţi ciupercile şi cartofii, le speli şi tai în felii.
- Căleşti pe rând, în aceiaşi tigaie cu ulei, cartofii apoi ciupercile şi carnea.
- Dizolvi făina în 3-4 linguri de apă şi o amesteci cu o lingură de smântână.
- Într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet, torni o treime din cantitatea de smântână, pui cartofii, stropeşti cu smântână, aşezi carnea, presari jumătate din caşcavalul ras , apoi un strat de ciuperci.
- Torni deasupra smântâna rămasă, presari caşcaval ras şi cubulete de unt.
- Acoperi cu capac şi dai forma la cuptor, la foc mediu pentru 40 minute.
- Serveşti mâncarea caldă presărată cu pătrunjel tocat şi stropită cu zeama de lămâie.
- Nutriţionistul spune că este o mâncare delicioasă şi pt copiii cu vârsta mai mare de 2 ani.
VORBE CU TÂLC DE LA ÎNAINTAŞII NOŞTRI
2. Inteligenţa fără ambiţie este ca o pasăre fără aripi. – S. Dali
3. Nu te speria de performanţă, oricum n-o vei atinge niciodată. - S.Dali
4. Nu-i de ajuns sa faci bine, trebuie sa-l faci si bine. – Diderot
5. Se poate aprecia calitatea unui om după cantittatea de singurătate pe care o poate
suporta. - F.Niechze
6. Capătul lumii este chiar lângă tine, deoarece pământul e rotund. – C.Columb
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu