joi, 9 iulie 2015

TABLETA CU ȘTIRI NECONVENȚIONALE - 78


D'ALE POLITICIENILOR NOȘTRI
 
sau
CULEGEM CE AM SEMĂNAT!

ADRIEAN VIDEANU – P.D.L.:
"Drama mioritică se răsfrânge
în mod dramatic asupra României.

SORINA PLĂCINTĂ – P.D.L.:
"Când am dat la facultate,
mama mi-a zis săd Dau la Textile că,
atât cât voit răi, oamenii se vor îmbrăca.
Dar n-a spus de unde.
Se vor îmbrăca din Vietnam şi China"

CORNELIU VADIM TUDOR – P.R.M:
"C.N.A. e ca un cimitir al elefanţilor,
de unde apar nişte zombi, teleghidaţi politic"

***

RĂSPUNS
GHICITORILOR - CARICATURI
din articolul de blog 
INFO NUMIS MONDO - 78
NĂSUC este NICOLAS SARKOZY, nume real și complet Nicolas Paul Stéphane Sárközy Nagy Bócsai (născut 28 ianurie 1955),politician francez, fost președinte al Franței și coprinț al Andorrei în perioada 2007 – 2012 și ministru de interne în două guverne ale Franței. Din 2004 este președintele partidului neogaullist (de orientare conservatoare).
CHITARĂ este BRUCE SPRINGSTEEN, nume complet și real Bruce Frederick Joseph Springsteen (născut 23 septembrie 1949), poreclit „The Boss”, cântăreț american, compozitor și interpret care înregistrează împreună cu trupa E. Street Band. Springsteen este cunoscut în toată lumea pentru rockul său romantic, versurile sale poetice și pentru sentimentele sale pentru cultura americană. A compus nu o singură dată coloana sonoră pentru diverse producții cinematografice, iar pentru muzica originală a filmului Philadelphia (cu Tom Hanks și Denzel Washington în rolurile principale) a fost recompensat cu premiile Globul de Aur, Grammy și Oscar. Enumăr aici doar câteva dintre albumele sale; Born to Run, The River, Born in the USA, Nebraska, Tunnel of Love, The Rising, Lucky Town, Devils & Dust, Magic și Working on a Dream.

_____________xxx_____________

CÂTEVA INSIGNE 
DIN JUDEȚUL DOLJ

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa". 

Insigna - Electroputere Craiova 1949 - 1984 
Electroputere Craiova este o companie românească cu sediul la Craiova, care se ocupă cu fabricarea de aparataj electric de înaltă tensiune (întrerupătoare, separatoare, contactoare, siguranțe fuzibile, reostate, transformatoare de măsură), cellule electrice prefabricate de medie tensiune și bare capsulate, mașini elecrice rotative rotative (motoare, generatoare), transformatoare electrice de putere și autotransformatoare, vehicule feroviare (locomotive electrice, locomotive Diesel electrice, rame electrice), vehicule urbane, echipamente complexe pentru instalații de foraj. 
Insigna - E.P.(Electroputere)
Fondată în anul 1949, este una dintre cele mai mari companii industriale din România. Compania a fost privatizată în luna noiembrie 2007,  când 62,8% din capitalul social a fost preluat de la AVAS de firma saudită Al-Arrab Contracting Limited, condusă de controversatul om de afaceri Fathi Taher, pentru suma de 2,3 milioane euro. În urma unei majorării de capital, firma saudită a ajuns să dețină 86,28% din capitalul Electroputere. În anul 2009 compania avea 2540 de angajați. Sus am postat logo-ul și o poză cu sediul central al societății comerciale Electroputere din Craiova.

Insignă - Universitatea Craiova
Universitatea Craiova este unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din România, fiind și prima echipă românească de fotbal ajunsă în semifinalele Cupei U.E.F.A.. Echipa s-a încris după o perioadă de inactivitate în Liga a IV-a Dolj 2015 – 2016. Înființată în anul 1948, s-a numit inițial Clubul Sportiv Universitar Craiova și a aparținut Asociației Naționale a Studenților din România (A.N.S.R.). În anul 1950 a fost redenumită Știința Craiova, nume rămas și astăzi drag multora dintre suporterii Universității Craiova. Din anul 1966 până în prezent clubul se numește Universitatea Craiova. A fost prima echipă din România care s-a calificat într-o semifinală de Cupa Europeana la fotbal, în sezonul 1982 – 1983 și prima echipă din România calificată în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, în sezonul 1981 – 1982;  de asemenea a fost prima echipă din România care a eliminat formații din Germania (Kaiserslautern) și Anglia (Leeds United). În sezonul 2004 – 2005 a retrogradat, după 41 de ani de prezență în prima divizie, dar a revenit numai după un an de exil în divizia secundă. Este supranumită "campioana unei mari iubiri", nume care reflectă popularitatea echipei. Această titulatură, devenită notorie, i-a fost dată de către Adrian Păunescu. Echipa joacă pe stadionul Ion Oblemenco din anul 1966, atunci fiind construit, inițial numindu-se stadionul Central. După moartea celui mai iubit dintre jucătorii echipei, Ion Oblemenco, s-a luat hotărârea ca stadionul să preia numele idolului din Bănie. Clubul a fost dezafiliat în 2011 de la FRF, astfel că în sezoanele 2011-2012 și 2012-2013 nu a participat în nicio competiție. Sus am postat logo-ul clubului de fotbal Universitatea din Craiova.


Insignă - 22 (Batalionul 22 Infanterie "Romanați" - Caracal)
La 1 martie 1995 ia fiinţă la Caracal, Batalionul 71 Tancuri, ca unitate de cadre în cadrul Brigăzii 7 Tancuri „Muscel” din municipiul Slatina. De-a lungul celor 20 de ani de existenţă, unitatea caracaleană suferă mai multe reorganizări şi resubordonări, transformându-se prima dată în Batalionul 290 Aprovizionare, apoi în Batalionul 290 Transport, iar începând cu data de 1 decembrie 2009 să se transforme în Batalionul 22 Infanterie „Romanaţi”, ca unitate operativă din cadrul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine” din Craiova. 

Insignă - Scoala Sportivă "Olimpia" Craiova
Clubul sportiv școlar “Olimpia” din Craiova a existat până în anul 1997, când prin unire cu Școala generală nr.5 din aceiași localitate au format Liceul cu program sportiv “Petrache Trișcu” din Craiova.

Insigna - Zilele chirurgiei pediatrice româno-elene - Craiova '91
În regimul comunist s-a instituit obiceiul ca periodic, în marile orașe ale României, să se organizeze schimburi de experiență, expoziții, alte manifestări culturale bilaterale, ale României cu alte state ale lumii, de obicei cele socilaiste, dar și celelate. Zilele chirurgiei pediatrice româno-elene din anul 1991 s-au desfășurat, sub această egidă, în orașul Craiova. Aici specialiștii pediatri au putut face schimb de impresii și tehnci de lucru-operare. 
  
Municipiul Craiova (în germană Krajowa 1718-1739) este reședința județului Dolj, denumită și „capitala Olteniei”. Conform ultimului comunicat al Institutului Național de Statistică, în anul 2009 orașul avea o populație de 298643 de locuitori. Municipiul Craiova este situat în sudul României, pe malul stâng al Jiului, la ieșirea acestuia din regiunea deluroasă, la o altitudine cuprinsă între 75 și 116 m. Craiova face parte din Câmpia Română, mai precis din Câmpia Olteniei care se întinde între Dunăre, Olt și podișul Getic, fiind străbătută prin mijloc de Valea Jiului. Prima atestare documentară a orașului provine din anul 225, pe documentul istoric Tabula Peutingeriană. Sus este reprezentată stema municipiului Craiova şi jos pozele câtorva monumente de cultură și arhitectură ale orașului, ale locuri de vizitat, dar și unele trimiteri poștale din vremuri diferite.
Prefectura
Primăria
Universitatea
Teatrul național "Marin Sorescu"

Biserica Sf. Treime
Casa Băniei
Palatul Jean Mihail (Muzeul județean)
Palatul Vorvorenilor
Grădina botanică
Catedrala Sf. Dumitru
Gimnaziul fiilor de militari
Școala Madona Dudu
Strada Lipscani
Școala Normală
Strada Unirii
Turnul din Parcul Bibescu
Vedere din parc
Pe strada Al.I.Cuza
Banca Comerțului
Casa Albă
Gara veche
Salutări Craiova
Piața nouă - Craiova
Vedere generală a orașului
O vedere a parcului Bibescu

Trimiteri poștale

Dolj este un județ în provincia istorică Oltenia din partea sudică a României, aflat în regiunea cea mai mănoasă și roditoare a Câmpiei Dunării și a Olteniei, într-o zonă ce a oferit, de-a lungul timpului, condiții de climă și mai ales sol, dintre cele mai prielnice. Județul se întinde pe 7414 kilometri pătrați, numără aproximativ 734000 de locuitori având capitala în municipiul Craiova. Din punct de vedere administrativ județul se compune din; 3 municipii - Craiova, Băilești și Calafat, 4 orașe - Bechet, Dăbuleni, Filiași și Segarcea precum și 103 comune. Sus am postat harta, stemele comunistă și actuală ale județului Dolj precum și pozele câtorva monumente de cultură și arhitectură din județ, din vremuri diferite, și alte locuri de vizitat în acest județ.
Mănăstirea Jitianu - Braniște
Lacul Bistreț
Mănăstirea Maglavit
Mănăstirea Sadova
Rezervația de bujori sălbatici - Plenița
Mănăstirea Gura - Motrului
Rezervația ornitologică Ciupercenii
Mănăstirea Coșuna - Bucovăț
Palatul Marincu - Caracal
Salutări - Calafat
Gara - Calafat
Monumentul I.C.Brătianu și Liceul "Independenței"
Vedere generală - Calafat

_____________ooOoo_____________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ
DIN INDUSTRIA PETROLULUI
EMISĂ LA ANVERS - BELGIA
Acțiune dividend fără valoare precizată, la purtător - 
Societatea de Petrol "Runcu" - Societate anonimă 1925

Câteva vignete de pe acțiuni maghiare

Detaliu vignetă de pe un certificat financiar american

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 09.07.2015

Niciun comentariu: