marți, 7 iulie 2015

BERKEL EN RODENRIJS - OLANDA


Mai jos am postat și alte fotografii cu monumente de arhitectură 
din localitatea olandeză BERKEL EN RODENRIJS, 
provincia OLANDA DE SUD. 
Centru bancar
Gara
Stație metrou aerian
Moara de vânt Walk
Piața centrală
O intrare în localitate
Arhitectură locală
Vedere aeriană
Trimiteri poștale

***

DOUĂ EPIGRAME
DIN VIAȚĂ

PLEONASMUL
de Constantin Bidulescu – Ploiești

Ieri din timpul meu am rupt
Să găsesc un pleonasm.
Şi-am găsit, nu este basm:
Politician corupt.

CE SPUN UDMR-IȘTII 
de Mircea Coroș - București         

Trăienele, Trăienele
Ne-ai adus numai belele,
Află că nu temai vrem...
Ai ajuns unTrăie-NEM.

___________xxx___________

 O PLACHETĂ,
CÂTEVA MEDALII ȘI INSIGNE
DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI  

Informaţii generale despre medalistică  şi subiectul ei de studiu, MEDALIA, poţi citi în articolul  "Le Havre - Franţa".

INSIGNA este un obiect mic, foarte variat ca formă şi culoare, confecţionat din materiale diferite, preponderent metalice, purtat la piept, la şapcă, pălărie sau bască şi care indică, prin imagini reprezentative sau simboluri grafice, apartenenţa unei persoane la o organizaţie, la un club, etc. Există insigne sportive pentru fani și apartenenţa la un club, de identificare localitate, de identificare societate comercială, de identificare grup, organizaţie politică, civică, religioasă, de identificarea asociaţii, de nivel de pregătire-calificare, de participant la manifestări sportive, culturale, artistice şi de altă natură, etc. 

Conform  DEX (Dicţionarului explicativ al limbii române),  PLACHETA este o medalie pătrată sau dreptunghiulară, care, de obicei, are o singură faţă modelată cu desene, basoreliefuri sau inscripţii şi  se oferă ca recompensă la concursuri, alte întreceri de orice fel sau în semn de recunoştinţă faţă de meritele unor personalităţi. Placheta face parte din categoria generală a medaliilor. Medalia îşi are originea în monedele comemorative. Este confecţionată cel mai adesea din metal (aur, argint, bronz, etc). Numele "medalie" derivă din latinescul metallum, fiind preluat de toate popoarele romanice - de italieni (medaglia), francezi (medaille) şi spanioli (edala).  

Insigna - A.S. Aeronautica (Asociația sportivă)
Secția navomodelism - București 1956
A.S. Aeronautica a fost o asociaţie sportivă de aviaţie cu vechi tradiţii din Bucureşti. În scopul confirmării şi recunoaşterii calităţii piloţilor români, asociaţia organizează un raid african cu trei avioane de şcoală peste continentul african. La împlinirea a 50 de ani de la eveniment s-a turnat medalia de mai jos.
 
A.S. Aeronautica București 1935 - 1985 
In memoriam "Raidul African" 1935
București - Istambul - Eskisehir - Adana - Alep - Cairo - 
Wadi Halfa - Khartoum - Malakal - Juba Kisumu - Nairobi - 
Dodoma - Mbeya - Mpika - Broken Hill - Salisbury - Bulavoyo - 
Pieters - Burg - Johanesburg - Kimberley - Capetown și retur 
Fondurile necesare raidului au fost asigurate în cea mai mare parte de către Primăria București, care s-a simțit obligată să patroneze un raid de o asemenea anvergură, în cadrul căruia orașul București figura atât ca punct de plecare cât și ca punct de sosire. Subsecretarul de stat al Aerului a asigurat ceea ce era mai important și anume avioanele, motoarele, piesele de schimb etc Se înţelege că avioanele au fost pilotate de "crema" aviaţiei române; George Davidescu şi Gheorghe Jienescu, Alexandru Cernescu și Gheorghe Olteanu; Mihail Pantazi și Anton Stengher. Reîntoarcerea în țară s-a făcut pe aeroportul Băneasa, unde sunt întâmpinați de o mulțime de oameni. Eroii sunt întâmpinați de către înalte personalități ale vremii: miniștrii Apărării și al Aerului, președintele Federației Aeronautice Internaționale, primarul capitalei, comandantul aviației militare etc. 
Insignă - A.S. Aeronautica București - navigare
(Mircea cel Bătrân)
Mircea cel Bătrân (născut în anul 1355 şi decedat la data de 31 ianuarie 1418), voievod al Ţării Româneşti între 23 septembrie 1386 – noiembrie 1394 sau mai 1935, şi încă odată între ianuarie 1397 – 31 ianuarie 1418, a fost un domnitor al Ţării Româneşti. El a fost fiul lui Radu I şi fratele lui Dan I pe care l-a urmat la tron după moartea acestuia. În actele oficiale apare ca „În Hristos Dumnezeu, binecredinciosul şi de Hristos iubitorul şi singur stăpânitorul, Io Mircea mare voievod şi domn....”. În istoriografia română apare şi sub numele Mircea cel Mare.

Telecomunicații - Automatizări - E.M.
Electromagnetica 1930 - 2000 * 70 ani de activitate
Electromagnetica București este o companie producătoare de aparatură și instrumente de măsură din România. Compania desfășoară și următoarele activități; injecție a pieselor de masă plastică, fabricarea matrițelor de masă plastică, asamblarea și testarea circuitelor electronice, dar și producția și furnizarea de energie electrică. Acționarii principali ai companiei sunt Asociația salariaților, cu 33,68%, și SIF Oltenia, cu 10,1% din totalul acțiunilor. Titlurile societății se tranzacționează la prima categorie a pieței Rasdaq, sub simbolul ELMA. În anul 2008 compania a avut o cifră de afaceri de 100,5 milioane de euro cu un profit net de 5,1 milioane de euro. Sus am postat logo-ul societății comerciale Electromagnetica - București. 

Insignă - Clubul sportiv școlar București
Clubul Sportiv Școlar București, denumire actuală (Clubul Sportiv Școlar “Triumf”), este o institutie publica, înființată în anul 1958, ce se află în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului și este profilată pe selecția, pregătirea și instruirea copiilor și juniorilor. Clubul este organizat in prezent in 15 sectii sportive. Principalul obiectiv de activitate al Clubului Sportiv Scolar „Triumf”este: performanta, selectia, pregatirea si participarea la competitiile interne si internationale; promovarea spiritului de fair-play, combaterea violentei si dopajului in activitatea proprie; promovarea unei sau mai multor discipline sportive; organizarea de competitii sportive in conformitate cu statutele si regulamentele federatiilor sportive nationale. Sediul clubului este situat în sectorul 1, strada Dr.Primo Nebiolo, nr.2. 

Insignă - Comandamentul logistic întrunit - România
Plachetă - Comandamentul logistic întrunit 
Ministerul Apărării Nașionale - România
Logistica militară este ansamblul acţiunilor conexe care asigură succesul oricărei operaţiuni de luptă. În vechime s-a mai numit şi intendenţa militară. Logistica este managemetul (gestionarea) fluxului de mărfuri între punctul de origine și punctul de destinație, în scopul de a satisface toate cerințele luptătorilor. Aceasta se ocupă de-a lungul producției și desfacerii (furnizării) cu organizarea, reglarea, prezentarea (punerea la dispoziție), și optimizarea proceselor de trafic de informații, de mijloace financiare, de energie, de bunuri și de personal. „Logistica înseamnă să ai obiectul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit”. Procesul care asigură un flux coerent și neîntrerupt al produselor și serviciilor de la furnizorii organizației, ținând cont de procesele din interiorul organizației, până la clienții finali. 
Comandamentul logistic întrunit - România
Comandamentul logistic întrunit 
Procesul de logistică se ocupă de operațiuni și resurse din domeniile: - aprovizionare; - achiziții; - stocuri; - depozite; - transport; - servicii clienți; etc. Mai concret, logistica se definește prin planificare integrată, organizare, impozitare și control a tuturor cursurilor de mărfuri și materiale împreună cu cursurile de informații legate de acestea începând de la livratori prin etapele creării de valori (ex. producție și/sau etape de distribuție) până la livrarea produselor către clienți, inclusiv a eliminării deșeurilor și a reciclării. O definiție posibilă a noțiunii de logistică este aplicarea celor 6 P: Cantitatea potrivită a bunurilor potrivite, la timpul potrivit, de calitate potrivită, la costurile potrivite, la locul potrivit. Des mai apare si al 7-lea P cu informațiile potrivite tuturor participanților. Sus am postat și două logo-uri ale Comandamentului logistic întrunit - București

Insignă - Clubul sportiv Politehnica București
Nu am găsit niciun fel de informații concrete depre Clubul Sportiv Politehnica București. Cred că acest club este unul și același cu Clubul Sportiv Universitar Știința Bucuresti, ce a purtat numele Politehnica pe vremea comunismului târziu
Insignă - Clubul sportiv Politehnica București
Clubul Sportiv Universitar Știința Bucuresti a fost reinființat în prima jumătate a anului 2010, fiind inclus în rândul cluburilor sportive studențești din subordinea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Clubul Sportiv Universitar Știința Bucuresti are sediul in cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti si este afiliat la federatiile sportive de specialitate pentru ramurile: handbal, motociclism, sah, volei, baschet, bridge si kempo. Sus am postat logo-ul Clubului sportive Universitar Știința București. 

Municipiul București este capitala României, reședința județului Ilfov și, în același timp, cel mai populat oraș al țării, centru industrial și comercial al țării. Populația de 1944367 de locuitori (estimat 1 ianuarie 2009) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. În fapt, însă, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialiștii prognozează că, în următorii cinci ani, totalul va depăși patru milioane. Prima mențiune a localității apare în anul 1459. În anul 1862 devine capitala României. De atunci suferă schimbări continue, fiind centrul scenei artistice, culturale și mas-media. Între cele două războaie mondiale, arhitectura elegantă și elita bucureșteană i-au adus porecla „Micul Paris”. În prezent, capitala are același nivel administrativ ca și un județ și este împărțită în șase sectoare. Deasupra am postat drapelul, stemele interbelică, comunistă și actuală ale orașului precum și pozele câtorva monumente de cultură și arhitectură ale Bucureștiului de acum sau altădată și chiar unele trimiteri poștale ilustrate.
Sediul Băncii naționale din str.Lipscani
Aeroportul internațional Băneasa
Ateneul Român
Aleia Carmen Sylva 
Banca Belgia
Biserica Radu Vodă și Institutul teologic
Biserica Luterană
Biserica zlătari, Poșta și Calea Victoriei
Bulevardul Academiei
Bulevardul Carol - Statuia Brătianu
Camera de Comerț
Casa de Depuneri
Piața Bibescu Vodă
Palatul Ministerului Lucrărilor Publice
Magazinul Unirea
Piața Sf. Anton
Poșta, Grand Hotel și Calea Victoriei
Casa domnului Emil Lahovary 
și Locația Legațiunii Americane
Casa Scânteii
Cazarma Alexandria
Piața Senatului
Bulevardul Brătianu
Bulevardul Colțea
Bulevardul Elisabeta
Bulevardul Elisabeta Doamana
Bulevardul Nicolae Bălcescu
Cafe High-Life și Jokey-Club
Calea Victoriei
Sanatoriul de Tuberculoși
Sanatoriul Dr.Kiriac
Sfatul popular al raionului "Grivița Roșie"
Principesa Elisabeta și Calea Victoriei
Salutări - Familia regală Carol I 
Salutări
Trimiteri poștale

____________ooOoo____________

O ACȚIUNE ROMÂNEASCĂ
Acțiune la purtător deplină liberă 500 lei
Sociatatea română a căii ferate 
BUZĂU - NEHOIAȘU - Societate anonimă

Câteva vignete de pe acțiuni italienești

Detaliu vignetă de pe o acțiune olandeză

con_dorul@yahoo.com

MOUSAIOS - 07.07.2015

Niciun comentariu: